2015-01-21

Unboxing #4 - Yves Rocher finomságok

Szegény bjúti posztjaimat mostanában eléggé hanyagolom, viszont nemrég garázdálkodtam az Yves Rocher webshopjában - azért nem az üzletben, mert ott pont nincsenek azok a termékek, amelyeket magaménak szerettem volna tudni, sokkal kisebb a választék - és úgy érzem, világgá kell kiáltanom, hogy mennyire elégedett vagyok a márkával, a termékeikkel, az ügyfélközpontúságukkal, az akcióikkal, satöbbi. 

Nem fogok márkabemutatót tartani, ha valakit érdekel, itt talál ilyesmit. Az YR cuccaival bő egy éve ápolok egyre jobb viszonyt, tavaly az egyik arckrémüket használtam rengeteget, aztán később jöttek az isteni illatú tusfürdők, nemrég pedig beleszerettem a hajbalzsamjaikba. Hiába vagyok tusfürdőmániás, az elvárásaim egyre irreálisabbak, és hiába szagolom végig a Rossmann meg a DM polcán fellelhető összes példányt, nem viszem haza egyiket sem (illetve de, egy Baleát nemrég sikerült, de olyan gyengén habzik, szerintem habfürdőként/kézmosóként végzi). Meg amúgy a drogériás márkák jelentős többségénél fennáll az egyenszag-probléma, tehát az összes Dove tusfürdőnek van egy hasonló alapillata, ugyanez a helyzet a Niveával, a Palmolive-val, a Fával és így tovább. Mint amikor minden kajába vegetát szórsz. 

Mindig kapom a hírleveleket, és a legutóbbi akciójuk nagyon megtetszett, folyton van valami kuponkód egyébként, meg minden rendeléshez jár alapból ajándék (akár több is, attól függ, mennyiért rendelsz), és ezek mindig igazán nagylelkű ajánlatok. Jelenleg amúgy is kismillió leárazott cucc van a webshopjukban, az ún. "zöld pontos" termékeik meg alapáron is olcsók. 
Egyetlen negatívumként a szállítást + fizetést tudnám megnevezni, 7500 Ft alatt 1500 Ft-ba kerül, de időnként ezzel kapcsolatos akciókat is meghirdetnek. Illetve csak kápéban lehet fizetni a futárnál, nincs se PickPack pont, se személyes átvétel, de ezekért bőven kompenzál minket a sok meglepi.

Ezeket rendeltem


Körte-karamell tusfürdő (karácsonyi limitált, 50ml), Makadámdió tusfürdő (200ml), Brazil kávé tusfürdő (200ml), Fekete gyümölcs tusfürdő (karácsonyi limitált, 200ml). Mind a négy eszméletlen finom illattal rendelkezik, nem is tudom, melyiket emelném ki... A kávés igazi kávéillatú, nem valami émelyítő kapucíner; a makadámdiós mennyei magos őszi-téli illat, a körte-karamellben inkább a körtét érzem, de egy kicsit édeskés, a fekete gyümölcs meg leginkább feketeribizlis, hozzám nagyon közel áll ez az illat, ezért ez is nagyon tetszik. Ha legközelebb rendelek (ami nyilván nem mostanában lesz), a kávésból biztosan jól betárazok (a győri boltban sosincs ilyen, meg makadámdiós se), mert lenyűgöző. De a többi is az. 

Tápláló mézes kézápoló: marcipánillatú kézkrém, se nem híg, se nem túl sűrű, nekem nagyon tetszik az állaga, és az illata is fantasztikus, egyből megkívánom tőle a marcipános szaloncukrot.

Tisztító sampon csalánnal: Nikkincs ajánlásán felbuzdulva vettem, tényleg nagyon "zöld" szaga van, de jelentem, én is imádom! Hosszútávú tapasztalatom még nincs vele, de elsőre tetszik.

Selymes tápláló balzsam: jelenleg a második hasonló balzsamot fogyasztom, gondoltam kipróbálok többfélét is ebből a vonalból. Erős és fényes lesz tőlük a hajam, ráadásul szilikonmentes. Nem elvből használok egyébként szilikonmentes hajápolókat, sokat kísérleteztem, mire rájöttem, hogy ezeket sokkal jobban szereti a hajam, mint azokat, amelyekben van szilikon. Az illatuk egy kicsit furcsa ezeknek a termékeknek, de abból úgysem marad meg semmi a hajmosás után.

Pure Calmille lágy arc- és testápoló: testvaj állagú krém, klasszik niveás beütésű illattal. Még próbálgatom, de alapvetően tetszik, este az arcomra is felkentem már, de ha arra nem lesz jó, testápolónak mindenképpen megfelel. Az illata a dobozban a Nivea Soft krémre emlékeztet, felkenve viszont már teljesen más, lehet, csak rajtam, az annyira nem jön be. 

Ezeket kaptam


Hámlasztó testradír (30ml): Nem rossz testradír, viszont a teljes méret ára majdnem 4000 Ft, ennyiért tuti nem kéne. Én jobban szeretem a sós vagy cukros radírokat, ebben barackmag-őrlemény van. Az illata kellemes, kicsit a konyakra emlékeztet, nem az alkohol részére, hanem az aromára.

Csillogó rúzs cseresznyeolajjal: három színből lehetett választani, én pinket kértem. Színezett ajakápolónak mondanám, de építhető, tehát ha csak egy kis visszafogott csillogást szeretnénk, az is működik, de ha épp agybavágó pink színt viselnék, akkor több réteggel el lehet érni azt is. Kellemes, enyhe édeskés illata van, és szuperjól hidratál, nem kizárt, hogy beszerzek majd ebből egy másik árnyalatot is. 

Micelláris arclemosó víz (50ml): utazáshoz ideális, a sminket elég jól leszedi (én minden lemosót az Etude House szemhéjalapozóra kent festékkel tesztelek), viszont csípi a szemem, ami nálam minden második szemfestéklemosónál előfordul, igen, még akkor is, ha egyébként érzékeny szemre találták ki (pl. a L'Oreal micellás vizével is voltak hasonló problémáim).

Virágzó cseresznyefa tusfürdő (50ml) - ehhez menten kedvet kaptam nagyobb méretben is, bár majd inkább tavasszal meg nyáron, elég friss illat, mindenesetre nagyon tetszik!

Plusz jött még két termékminta meg egy nagy piros kozmetikai táska, bár van jópár ilyen nesszeszerem, úgyhogy ez most pont nem hiányzott sehonnan, de azért köszi (ja és tök meglepi volt, erről nem tudtam, hogy érkezni fog).

Tudom, hogy nem normális dolog, hogy egyszerre hatféle tusfürdőt birtoklok, de imádom, hogy esténként választhatok illatot a hangulatomnak / közérzetemnek megfelelően. Van még rajtam kívül itt bárki, aki hasonlóan elvetemült? :)

24 megjegyzés:

  1. Én a napokban számoltam össze, 12 tusfürdőm van itthon, ehhh... :D Mondjuk ebből kettőt azért tartogatok, hogy majd folyékony szappanként elhasználok, ha kiürül a tartó, mert nem szeretem az illatukat annyira, egyet meg a barátomnak vettem, amikor itt van (pont az itt említett kávésat). :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, akkor te nyertél :D A kevésbé kedvelt tusikat én is át szoktam tölteni a kézmosóba :) ez a kávés annyira szuper, és tényleg, még pasiknak is jó:)

      Törlés
    2. 21-nél álltam meg, de lehet hogy még bújkál valami valahol :D Mentségemre szóljon, ebből három bontott (egyben alig van), és van közte 2 mini, ilyen is mint a te körtés-karamellásod, illetve ebből kb 3-4 db-ot most kaptam karácsonyra, és van belőle 2-3-4 db amit tovább fogok még ajándékozni szerintem (pl. Dove-ot kapok mindig anyósomtól, de annyira nem rajongok mindegyikért)
      Nahát, még sose gondoltam rá, hogy elhasználjam szappannak őket :O Köszi a tippet! Lehet, hogy azt a kemikália szagú Ziaja kókuszt feláldozom ilyen sorsra :D (hacsak ki nem dobom egyenesen :D)

      Az YR mindig nagyon vásárlócentrikus volt, tök jók a kuponjaik, akcióik, én még a nyári kuponfüzetüket szeretem nagyon, mindig van netes és törzsvásárlói kedvezmény, ajándékok, olcsó apróságok - notesz, pléd, táska is van tőlük. :) Szóval csak jót tudok mondani, legfeljebb egy-egy illat volt csak amiben csalódtam, a textúrák, mennyiségek, ár-érték arány, a samponok-tusfürdők és sminkek minősége is mind-mind tök jó. :)

      Törlés
    3. Oké, kezdek megnyugodni. Nálam is vannak elvetemültebbek :D :D
      A Dove nekem se jön be különösebben, max a pampering közül a mandulás, annak van a legkevésbé dove szaga. Csodálatos Ziaja kókuszos tusi :) én most a kólásat tettem át a kézmosós flakonba, mert fél liter ugye, és már dögunalom azzal fürdeni. Pedig vicces a szaga. :)

      Na majd nyáron lesem az YR akcióit, bár most egy időre letudtam a náluk való vásárlást, de majd még tuti betárazok később is, mert imádok tőlük mindent!! Emlékszem, hajdanán (kb 7 éve) még csomagot is küldtek a szülinapomra, nyaklánccal meg kuponokkal, aztán kb úgy, hogy előtte 1x vásároltam náluk...
      Amúgy nem tudod, h a webshopban hogy lehet / lehet-e részt venni valami törzsvásárlói cuccban? Mert pl. rendelési előzményeket nem találok, de lehet, csak béna vagyok.

      Törlés
    4. Rám mindig számíthatsz, eszeveszetten tudok halmozni fürdőszobai cuccokat :D most már egy éve azon vagyok, hogy csökkentsem a számukat, és el se romoljon közben semmi XD De tegnap is vettem egy tusit.. Isana, pöttyös, meggyes... :D javíthatatlan vagyok :D
      A kólás Ziajáig mé g nem jutottam el. :)
      Hát, a netes YR-t passzolom, én mindig személyesen vásároltam eddig, és van törzskártyám, azon pecsétgyűjtés, meg aktuális törzskedvezmények mindig előrerakva.
      Küldenek kedvezményképeslapokat is, időről időre, rajta -40% bármire, meg ilyen apróságok, amikről beszéltünk eddig. Plusz szülinapra is mindig küldenek ilyet külön. :)

      Törlés
    5. Jó, hát mindenkinek más dilije van.. nekünk ez. Kinek jobban, kinek még jobban :D
      Na, kíváncsi vagyok, jön-e valami a szülinapomra :)

      Törlés
  2. Van! :) Pont tegnap álltam a zuhany alatt és néztem a 4 választható közül (ebből kettő YR - a kávés és a körtés-karamellás), hogy ma éppen melyik szeressem. Mivel a borzasztónál is borzasztóbb napom volt, ezért a kávéssal kényeztettem magam és még mindig masszív az imádat! :D
    Örülök, hogy kipróbálod a sampont, és kíváncsi vagyok a használat utáni véleményedre is.
    A körtés tusfürdőt használtad már? Zuhany közben tényleg tök körtés az illata, utána viszont púderes, legalábbis rajtam ilyen, tök érdekes :)
    Kedvet kaptam én is egy YR-s garázdálkodásra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kávés egy csoda, igazi boldogsághormon-termelő valami. :) Nem tudom, hogy meg lehet-e unni, de erősen kétlem :)
      Samponról majd nyilatkozom, de az biztos, hogy nem rossz, mostanában alapból meg van őrülve a hajam meg a bőröm, szóval nem lenne túl reprezentatív, ha máris véleményt formálnék :D
      Aha, egyszer már próbáltam, tényleg érdekes:) Nekem a kávés is ilyen kicsit, mikor kinyomom a flakonból, nagyon kávés, de később már inkább olyan "más" :)

      Törlés
  3. Én most az öko samponjukat vettem meg, remélem beválik. :) És nem elég, hogy akciósan kaptam, még volt hozzá ajándék falinaptár és két toll is tartóval. Egyre szimpatikusabb nekem is ez a márka. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, jó lesz a sampon neked :) Szerintem elég jó hajápoló cuccaik vannak, de nyilván mindenkinek más jön be, meg a szilikonmentes samponokat sem szereti mindenki.
      Amúgy tényleg tök jó, hogy ilyen vevőorientáltak, mindig van valami kedvesség:)

      Törlés
  4. Tusfürdőt nem halmozok, de testápolót igen :) Jelenleg 7 van otthon.
    A makadámdiósat én is szeretem, de már régen vettem, lehet elcsattogok a hétvégén a boltba. Én állandóan az YR-tól veszek sampont (a regenerálót), szemfestéklemosót (a kétfázisút), és kézkrémet. Szeretem a termékeiket és jó a törzsvásárlói programjuk is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Testápolót is halmozok, de egyszerre ennyi mindent nem mertem bevallani)
      Megnyugtató, hogy mások is szeretik, ha van otthon választék :)
      A makadámdiós illata egyszerűen tökéletes, főleg őszre tudom elképzelni, de most is nagyon jól esős :) A lemosót már PuPilla is ajánlotta, még nem szereztem be, de egyszer be fogom :)

      Törlés
  5. Mennyi cépség :) Nekem még sose volt YR-es termékem, de most körül fogok nézni. Lehet újítok valami bio sampont :))

    VálaszTörlés
  6. Nekem samponom van egy rakat. Mert szar a hajam, vékony szálú, gyorsan zsírosodik, úgyhogy kísérletezgettem, mert semmi sem jó neki igazán. Aztán most találtam egyet, amivel nagyjából elégedett vagyok hónapok óta (Naturland Svédcseppes), a többit meg apránként kézmosónak használom. A kávés tusfürdőt pedig ma be fogom szerezni (remélem), nagyon kíváncsi vagyok rá.

    VálaszTörlés
  7. Ja, amúgy jó ideje szappan-fan vagyok :) Kedvenceim a Mülleres Aveo szappanok és drágább kategóriában a Nesti Danték :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hajam nekem is ilyen :S És pont ezt a sampont nézegettem a Krémmánián egyik nap, úgyhogy tök jó, hogy írod, hogy nálad működik! A félredobott samponok nálam ecsetmosóként végzik... A kávés szuper, remélem, tetszeni fog, annyira tökjó igazi kávé illata van!:)
      Szappan: pedig a "közös kedvenc" szépségbloggerünk hogy csóválná a fejét, hogy pedig az nem létezik, hogy a szappan beválik! :D

      Törlés
    2. vááá, ne is emlékeztess rá :D nem gondolom amúgy, hogy egy növényi olajos szappan rosszabb, mint az sls-es nyálkás tusfürdők :P
      amúgy sikerült venni kávésát, hát tényleg nyami! szerintem ez unisex lesz nálunk is :)

      Törlés
    3. Hát tuti, hogy nem rosszabbak :D Nekem mondjuk szétszárítják a bőrömet, lehet túl savas vagyok :D
      Örülök, hogy tetszik a kávés, én mindig ledöbbenek rajta, hogy mennyire isteni illata van. :)

      Törlés
  8. A kávés tusfürdőt én is nagyon szeretem!
    Én nem vagyok nagy felhalmozó, bár azért akad mindenből több mint amennyi szükséges lenne. Tusfürdőmből most négy van (vagyis öt ha beleszámolom az írtó büdös Baleásat, amit nem vagyok hajlandó elhasználni, hanem inkább felmosok vele) ez a kávés, egy Baleás lime-os amit félre raktam nyárra, meg két Yves Rocher-és bőrradíros, amik egyáltalán nem nyűgöztek le, de azért elhasználom őket szép lassan, csak mostanában túl jó vagyok magamhoz, és úgy érzem, hogy megérdemlem, hogy a kávésat használjam :D

    Egyébként nekem az a bajom az YR-rel, hogy oda vagyok a törzsvásárlói programjáért, de a termékeikért már nem, nekem nem igazán működnek. Kivéve ezt a kávés tusit. Makadámdiósom nekem is volt régebben, de azt nem szerettem mert csak a tubusban éreztem az illatát. Meg ilyen samponom is van, de az sem az igazi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, takarításhoz is szoktam béna tusikat használni! :D Néha a macskaalmot is ilyenekkel mosom ki (oké, ez már undorító, tudom:D).
      A kávést mindenki megérdemli :))) Tök jó, hogy ennyien ismerjük/szeretjük.
      Amúgy múltkor végigszagoltam a boltban fellelhető tusfürdőiket, és elég sokat büdösnek találtam (vagy semmilyennek),

      Törlés
  9. Az én "kollekcióm" valahol 20 és 30 között van....:D Imádom, hogy minden este a kedvemhez választhatok illatot. Minden boltban először az új tusfürdőket szaglászom meg, és elég gyakran jönnek haza velem :$ az elmúlt héten 2 darabot vettem, köztük egy YR :D De a két kedvencem YR darab, mindkettőből 2 flakonnal van itthon, biztos amit biztos: kávés és ylang-ylang virágos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen, akkor eddig te vezetsz :D Ennyit én nem is tudnék tárolni a minifürdőszobánkban :)
      De a választási lehetőség tényleg olyan jó, biztos kívülről ez tök felszínes dolognak tűnik, mármint hogy ennek örvendezünk, de mások nem tudják, mi a jó :D

      Törlés
    2. De jó, nem én vagyok a legelvetemültebb mégse :D

      Katacita, az élet apró örömei :) Igenis sokat számítanak ;)

      Törlés