2015-02-28

Februári könyves zárás

Sok olvasás, sok beszerzés - ez jellemzi a februáromat. Az elmúlt egy hétben a hosszú és fárasztó munkanapok után semmi máshoz nem volt kedvem, csak hazajönni, elfeküdni és olvasgatni. Sokszor ez este kilenc előtt nem jött össze, de így is szép számú könyvet kivégeztem.

Elolvastam:




Joszif Brodszkij: Velence vízjele - a könyv nem igazán tetszett, de azért a téma miatt mégis megmozgatott bennem valamit. Itt írtam róla. 
Szerb Antal: VII. Olivér - szintén Velence, és imádom! Vicces, szellemes, egyáltalán nem idejétmúlt. 
Margaret Mazzantini: Újjászületés - róla is írtam, kevésbé kedveset, nagyon felidegesített ez a regény, de nyilván ez még mindig jobb, mint ha semmilyen hatást nem váltott volna ki belőlem. 
Guillermo Martinez: Oxfordi sorozat - ez egy nagyon jó krimi, tök okos és letisztult, némi matekkal meg filozófiával. 
Predrag Matvejević: A Földközi-tenger - fogjuk rá, hogy elolvastam. Csalódás volt, tudjátok, mennyire szeretem a bármilyen utazós, helyleírós könyveket, ennek viszont nem szimpatikus a felépítése, plusz rohadt unalmas. Nem térségenként halad a szerző, hanem témánként, amelyeket hosszabb szócikkekbe rendezett. Például egy szócikkben leír mindent a Földközi-tenger hajóköteleiről Marokkótól a Balkán-félszigetig. Vagy a sóról. Vagy a mólókról. Izgalmasan hangzik? Ugye hogy nem! És még annál is unalmasabb, mint ahogy azt elképzelitek.
Jo Baker: Longbourn árnyékában - szép kajaleírások tarkítják ezt a cselédregényt (van ilyen szó?), ezekkel engem könnyű megvenni, egyébként a stílus is teljesen igényes, viszont a cselekmény szerintem totál kiszámítható és egyáltalán nem érdekfeszítő, szóval néhány hónap múlva semmire nem fogok emlékezni belőle. 
Andrea Molesini: Nem minden mocsok bécsi - sok mindent szerettem ebben a könyvben, de amit tényleg igazán tudok értékelni, hogy nem érzem rajta, hogy olasz. Nincs felesleges drámázás, nyafogás, világmegváltás, pedig épp lenne rá ok. Egyelőre ennyit, hamarosan írok róla bővebben. 
Alexandra Popoff: Szofja Tolsztaja élete - hiánypótló könyv, olyan szempontból, hogy ideje volt, hogy valaki megírja Szofja Tolsztaja erényeit. Vérlázító, hogy ez a nő miként él a köztudatban, hála néhány nagyszerű embernek, persze világos, hogy minden éremnek két oldala van, de az is egyértelmű, hogy Tolsztoj mellett az élet nem volt móka és kacagás. Elég lassan haladtam a könyvvel, főleg azért, mert klasszikus életrajzi mű, így nekem kissé száraz. 
Grady Hendrix: Horrorstör: végre angolul is sorra kerítettem valamit, szerencsére van itthon alapanyag. Szerintem én még soha nem olvastam horrort, így érdekes élmény volt, az alapötlet nagyon kreatív, de lehet, hogy ennek a könyvnek nem én vagyok a célcsoportja. :)

A kedvencem ebben a hónapban a Nem minden mocsok bécsi és az Oxfordi sorozat meg persze a VII. Olivér

Beszerzések



Magamhoz képest masszív hónapot zártam, de voltak jó akciók, érkezett néhány reci, illetve megjelent végre az a könyv, amit nagyon sokan vártunk, kb. karácsony óta.

Jess Walter: Szép romok - ezt képes voltam azért megvenni, mert Cinque Terre van a borítóján. Megöl a kíváncsiság, hogy belül is ilyen szép lesz-e. :)
Jamie McGuire: Red Hill - a World War Z meg a Feed (és a TWD) óta rajongok a zombis történetekért, meglátjuk, ez hogy sikerült. 
Árni Þórarinsson: A boszorkány ideje - amióta megtudtam, hogy létezik ez a könyv, azóta teljesen rá vagyok pörögve, tegnap már el is kezdtem. 
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában - nem lehet ellenállni ennek a borítónak és a gyönyörű betűknek. Meg amúgy is érdekel, YA ide vagy oda.
Andrea Molesini: Nem minden mocsok bécsi - oké, ez a könyv sem csúnya - bár Van Gogh messze nem a kedvenc festőm - viszont itt kivételesen a fülszöveg ragadott meg, és egyébként a belsejében sem kellett csalódnom. 
Naomi Wood: Mrs. Hemingway - amióta megjelent, akarom, most a szandi leakciózta, úgyhogy lecsaptam rá. (És úgy van rányomtatva a gerincre a cím, hogy ha az eleje van felül, akkor nincs fejjel lefelé a szöveg, éljen, éljen!)
Robert Galbraith: A selyemhernyó - a barátnőm könyvutalványát "segítettem" levásárolni, így vééégre az enyém lett a kis hernyó (csak ki ne keljen itt nekem). 

A többiek:
Amadea
Anna
Nikkincs
Nita
PuPilla
Tekla
Theodora

19 megjegyzés:

  1. Szerintem szereti fogod a Red Hillt, én mint TWD rajongó nagyon élveztem. és tök elgondolkodtatott, hogy akkor a sorozat koppintott a könyvből, vagy a könyvben vannak a sorozatból dolgok? Majd rájössz mire gondolok, ha elolvasod :) A fekete madarak árnyékában is csak ajánlani tudom, nekem tetszett ezzel a gótikus sötét világával, nem volt nagyon félelmetes, de pont megfelelő. A többi beszerzett könyv is nagyon szép, színes kis kupacot ad :) Szuperek ezek a képek, az első is! azok ott saját Velencés képek? nagyon jóóóókkk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahol olvastam már, hogy hasonló a TWD meg a Red Hill, de akkor legyintettem, hogy csak azért, mert zombis, attól még nem hasonló :D De ha te is ezt mondod, akkor már elhiszem, majd figyelek! :)
      A képek közül csak a jobb felső az enyém a könyvvel, de remélem, lesz lehetőségem hamarosan széééép Velencés képeket készíteni :D

      Törlés
  2. Szép kupac! A fekete madarak árnyékában tényleg érdekes élmény, és nem tipikus YA. A selyemhernyó remélem hétfőn megjön nekem is, a Red Hill és A boszorkány is érdekel, na meg az a Nem minden mocsok bécsi - várom majd a hosszabb beszámolód róla!
    Horrorstört is kinéztem már korábban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!
      Selyemhernyót mindenkinek!!!
      Horrorstör izgalmasabb kívülről, mint belülről, mármint az ötlet jó, de amúgy elég kis gyengusz szerintem, majd még emésztgetem kicsit, aztán valamit írok róla.

      Törlés
  3. A fekete madarak árnyékábant én is szerettem, és A boszorkány ideje sem rossz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvastam is róluk a bejegyzéseidet! :) mindegyikre nagyon rá vagyok pörögve, remélem, nem okoznak csalódást.

      Törlés
  4. Mit rövidít a TWD?
    Jó februárod volt, tényleg rengeteg olvasás fért bele a munkadömping ellenére - nem tudom mi van de én is ronggyá dolgozom magam :S A kupac is nagyon szép, és szerintem elég jó indok Cinque Terre a borítón :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. The Walking Dead :)
      Akkor nálad is jó világ van... Pénteken már eljöttem 16:15-kor, úgy éreztem, mintha csalnék. Reméljük, a március lazább lesz mindegyikünknek!
      Ugye, hogy jó indok?:) Amúgy belül is van egy CT térkép, szóval azért remélem, hogy ez arra utal, hogy sokat olvashatok róla a regényben :)

      Törlés
    2. Jaaa, walking dead, igen :D nem jöttem rá, amúgy nem nézem. :)
      Pf, talán túl lelkiismeretesek vagyunk, az a baj.. én is szeretnék kevesebb munkát, remélem összejön.
      A térkép szerintem jó jel, biztos nem véletlenül van ott, remélem jó könyv lesz. :)

      Törlés
    3. Fura, mert én régen tök nem voltam ilyen lelkiismeretes, de most meg nem bírok leszokni róla... meg az a baj, hogy ha félvállról veszünk vmit, azzal többnyire magunkkal szúrunk ki, nem?
      Én is remélem, hogy jó könyv, egy másik regénye a szerzőnek valamikor felpakolódott a De jó lenne, ha magyarul is lenne molypolcomra, hát majd meglátjuk.

      Törlés
  5. Jaj és cselédregény: hát most már van ilyen szó :D

    VálaszTörlés
  6. Na, akkor helyettem is bevásároltál, jól tetted. :D Pont most írtam meg a bejegyzésem, és van ám benne bjútikontent is. ;)
    A selyemhernyó jövő héten végre nekem is meglesz, már a beszerzésének gondolatától ugrálhatnékom lesz. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be áám! Most ilyen kedvem volt:) Mindjárt nézegetem a te posztodat is, felcsigáztál ezzel a bjutikontenttel :D
      A selyemhernyó nagyon szééép! :)

      Törlés
    2. Tudtam, hogy harapni fogsz a bjútikontentre. :D :))

      Törlés
    3. Jó, de azért nem csak arra ám:)

      Törlés
  7. Akkor úgy látom, hogy pénteken Te is sikerrel jártál Selyemhernyó-ügyben :) Végre én is megtaláltam a boltban meló után, rá is vetettem magam és szerencsére eddig ugyanúgy visz magával, mint a Kakukkszó :)
    Egyszerűen annyira jók, színesek a képeid, hogy mindig elámulok rajtuk, de már megint hiányolom Lajost, manapság nem akar szerepelni? :) Remélem, hamarosan beszámolsz a Nem minden mocsok bécsiről, meg majd a Fekete madarakra is kíváncsi leszek a Te szemeden keresztül.
    És hát nem semmi mennyiséget olvastál el, a vásárlásokban, recikben, meg remélem, csupa jókra találsz, hogy aztán minket is bűnbe vigyél majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeen, örvendetes, hogy a szandiban már elérhető volt! :) Majd te jól előolvasod nekünk, de amúgy nem félek, hogy nem lesz jó. :)
      Köszi, de ám csak a könyves képek az enyémek. Lajos úgy fest, mostanában lemarad, pedig készülnek róla remek fotók, instagramra fel is rakom őket, de majd akkor ne felejtsek ide is felrakni párat. :)
      Most a recik közül eddig mindegyik nagyon tetszik, A boszorkány ideje is tök jó egyelőre, nem annyira szokványos északi krimi (tudom, hogy Izland nem Skandinávia, de mégiscsak azokhoz hasonlítom). Írok majd mindenről, hogy beinduljon a nyálelválasztás!:)

      Törlés