2015-05-02

Áprilisi szépségposzt

Bele is csapok a közepébe, mert már megint egy szép hosszú posztnak nézünk elébe. Ú, és remélem, hogy a következő zárást már még szebb fotókkal csinosíthatom = addigra talán lesz új fotóáppárát. 

Elfogytak

Előbb-utóbb az unalomba fog fulladni szerintem ez a rovat, mert folyamatosan ugyanazokat a termékeket veszem és használom el, majd vásárolom újra, de legalább ki lehet dobni az üres flakont egyből, mert az újjal is tudom demózni itt a fotókon őket.
Beszerzés téren kicsit erősebb volt az április az előző két hónapnál, de nem érzem úgy, hogy felesleges dolgokat vettem volna, illetve egyszer képes voltam arra is, hogy az agyonakciózott és ajándékos Yves Rocher virtuális kosaramat magára hagyjam. :)






Wellness&Beauty mangós testápoló - hú, a végére már iszonyatosan utáltam ezt a flakont, főleg a csomagolása miatt, láthatjátok, hogy el sem használtam teljesen. Ugyan pumpás kialakítású, amit mindig tárt karokkal fogadok, de totálisan használhatatlan, mert nagyon rövid a nózija, szóval vagy lecsorog a kupakon a cucc, vagy kilő a fürdőszoba túlsó felébe. A szagát sem szerettem - bármennyire is tetszett, amikor először beleszagoltam a flakonba, - viszont amikor magamra kentem, olyan illata lett, mint a nyers, pácolt lazacomnak, amit karácsonykor készítettem (és amúgy nagyon finom volt, a lazac, nem a krém).
Balea mogyorós testvaj - a Balea testvajak (most épp kétféle kapható, ez meg a kakaós) tényleg vaj állagúak, nem csupán tégelybe csomagolt testápolók. Egyetlen negatívumuk, hogy elég gyorsan fogynak, de ezt leszámítva csupa jót tudok csak mondani: a bőr melegére könnyen felolvadnak, nem nehéz eloszlatni, selymes, talán enyhén olajszerű állaguk lesz, ahogy elkenem őket. Jól hidratálnak, az illatuk meg komolyan zabálnivaló, a mogyorós nekem jobban tetszik, egy az egyben mogyorós nápolyi vagy mogyorófagyi illatú, szóval rendesen meg szoktam éhezni tőle.
Green Pharmacy rózsa testvaj - gondolkoztam azon, hogy beteszem a kedvencek közé is, szóval képzeljétek oda. :) Az illata szuper, valóban rózsás, de nagyon visszafogott, én nem igazán szeretem a rózsaillatot, de az övé igazán kifinomult. Az állaga pudingszerű (házi, nem bolti), eloszlatni könnyű, és hamar felszívódik. Sajna csak 200 ml, testvajak esetében nálam ez igen hamar elfogy, szóval emiatt szomorkodom egy kicsit, de ha megint a nagyteszkó felé járok, szerintem hazajön majd velem egy új. 
Morgan vaníliás kézkrém - egy nagy büdös (na jó, nem büdös, mert az illata jó) semmi. Egyáltalán nem hidratál, és ami még furcsa és kellemetlen, az, hogy néha kis darabkák jöttek ki a tubusból, fogalmam sincs, miért. (Bent hagytam a munkahelyemen, úgyhogy őt ne keressétek a képen)
Yves Rocher mézes kézápoló krém - marcipánillatú finomság, tökéletesen megfelelő állaggal. Szerettem, de most tavasszal már nem érzem át annyira ezt az illatot, ősszel még lehet újravevős. Ennek sem találtam meg a tubusát... :O



Yves Rocher cseresznyevirágos tusfürdő - csodás tavaszi-nyári illat, virágos is, gyümölcsös is, majd egyszer biztos vásárolok nagyot is belőle, mert nagyon tetszik ez az Un Matin Au Jardin vonal.
Yves Rocher körte&karamell krémtusfürdő - nem lesz maradandó élmény, mert bár kellemes az illata (tényleg körte és karamell), sajnos nagyon hamar elillan, már fürdés közben, szóval örülök, hogy csak ezt a mini verziót rendeltem meg. 
Balea Men Sensitive borotvagél - bocsi, ha ez nagyon TMI, de már kb a tizedik flakont fogyasztjuk el ebből, és hát ő is az életünk része, nem szabad letagadni. :) A kedvenc borotvazselém, már inkább nem is kísérletezem mással, nem mintha olyan nagy lenne a kísértés.
Isana Secret Rose deo - ez volt kb a 12. flakonom, az örök kedvenc, akkor néztem csak döbbenten, amikor rájöttem, hogy alumíniummentes, ugyanis az én esetemben nagyon hatékony. Az illata közel sem rózsás, egyébként szerintem kellemes.


Isana ujjbedugós körömlakklemosó - róla is volt már szó, már többször újravettem, ezt általában akkor szoktam megtenni, amikor nagyon ragacsossá válik belül. Csak nem-texturált lakkokkal szabad használni!
Balea vaníliás sampon - továbbra is a fehér flakonos Balea samponok a kedvenceim, ezt is nagyon szerettem, mert egyáltalán nem szárítja a hajat és a fejbőrt, viszont azt sem tapasztaltam, hogy zsírosított volna. Jön még ő az én fürdőszobámba.
L'Oreal Studio Line TXT excess spray - egyszer még a havi kedvencekbe is bekerült, mert egy-egy bad hair dayen életmentő lehet a dúsító hatása. a tövek közelébe kell fújni belőle egy kicsit és megemeli a hajtöveket. Időközben kicsit elfelejtettem, hogy használni kéne, és most vettem elő újra, aztán néhány alkalom után konstatáltam, hogy kifogyott. Nagyon kevés cucc volt ebben, és ahhoz képest annyira nem szuper az ára (~2000 ft, de javítsatok ki, ha nem). 



Cuticura hidratáló krém érzékeny bőrre - már meg is van belőle az utánpótlás, úgy szereti a bőröm ezt a krémet! Az összetevőket tekintve nem makulátlan, viszont parfüm- és alkoholmentes, illetve tökéletes az állaga. Télre is elég volt, pedig elég laza kence, egyáltalán nem zsírosítja a bőrt. DM-ben kapható 800-1000 Ft körül (100ml). 
Lush Ocean Salt arc- és testradír - valószínűleg sokkal tovább használtam ezt a radírt, mint ahogy a lejárati idő engedte volna, és már csak nagyon kevés maradt benne, ami egyik napról a másikra összeállt valami barna kőkemény masszává (de ez nem baj, mert szerintem másfél éve megvolt). Biztos, hogy nem mindenki szeretné ezt a terméket arcradírként, mert brutál durva sószemcsék (is) vannak benne - szerintem indokolatlanul, de a kissé kíméletlen összetevők (só, lime, vodka) ellenére az én bőröm imádja, eleve a sóval jóban vagyunk, sosem szárította a bőröm, ebben a radírban meg annyi szép dolog van még, mindenféle olajok, hogy tökéletesen egyensúlyban van minden, és az arcom csodálatosan puha és tiszta lesz a használata után. 
Azért mielőtt beszereznétek egy ilyet, kérjetek mintát, mert tuti, hogy ez egy megosztó termék. 




Kedvencek





Yves Rocher Friss Rózsa tusfürdő - Hatféle illat kapható ezen a termékskálán belül (pl. az elfogyott mini cseresznyevirágos) mindegyik elég hasonló, nagyon tavaszi illatok, bátran javaslom, hogy ha YR bolt közelében jártok, szaglásszátok meg őket, mert erre az időszakra az ideálisnál is ideálisabbak. Most erre a rózsásra esett a választásom, de nagyon friss az illata, semmi hivalkodó tömény rózsaszag.
Catrice Pure Shine rúzsceruza: nem tudom, mi az árnyalat neve, mert nagyon hamar lekopik az írás a csomagolásról, de ez már a harmadik színem, és még mindig odavagyok ezért a termékért. Közepes pigmentáltságú a színe, ezért pont ideális arra, hogy útközben használjam, nem kell hozzá tükör se. 
Rimmel Extra Super Lash szempillaspirál: nem vagyok egy nagy szempillaspirálos, eleve csak a felső pilláimnak a külső részét festem. Ezt már hónapok óta használom (sőt, szerintem egyszer régen is volt ilyenem), és annyira azt adja, ami nekem kell! A természetes hatásnál több, de nem irreális a végeredmény. A kefe viszonylag kicsi, nálam ez plusz pont (sőt, már alap), a festék állaga az elején is jó volt, és pár hónappal később is az, szóval ha nem lenne ilyen orbitális választék, akkor újravenném. Különben tapsikoljatok nekem, mert mindössze 2 azaz kettő darab fekete szempillaspirállal rendelkezem! 
Essence like a walk in the summer rain - ha még nem jöttetek volna rá, eléggé imádom ezt a parfümöt, és rettentő boldog voltam, amikor néhány napja felfedeztem, hogy a dm-ben lehet kapni (szerencsére néhány nappal korábban megvettem egy hasonlót ennek a pótlására, na mindegy, az se rossz). Nekem ő a nyár, tavaly is ezt használtam, így már több rétegű nosztalgikus érzés önt el, amikor magamra fújom. 
Lush Yummy Mummy - a Lush tusfürdők iránti imádatom töretlen, új kedvencem ez az anyák napi kollekcióban megjelent édeske, ami egy picit hasonlít a Snow Fairy-re (miért mindig a limitált illatokért vagyok oda?), de nem annyira gyerekes, ha lehet ezt a szót használni egy tusfürdő illatát jellemezve. 
Balea Fruity Harmony kézkrém - 3 Balea kézkrémet használok szimultán, ez leginkább a tavalyi "limitált" feliratú Papayáshoz hasonlít (azóta is lehet kapni szerintem), trópusi gyümölcsös az illata, viszont kicsit sűrűbb és gazdagabb, mint a papayás testvére. Imádom az illatát, remélem, egy darabig nem unom meg. 



Nektek mik voltak a kedvenceitek áprilisban?

15 megjegyzés:

  1. Ohh ha az az YR cseresznyevirágos tusi is olyan finom, mint a parfüm - az új kedvencem - akkor én is beszerzem legközelebb! Amúgy nagyon nehéz választani az új illataik közül! :) YR Még mindig kedvenc nálam a kókuszos testápolójuk, sokáig érezni az illatát és jól hidratál.

    Ugyanilyen baleás kézkrémet használok most én is :) Nappali arckrémek közül meg akartam venni fényvédőset, és csodálkoztam hogy elvileg a paradicsomos biobalaeásom (:D) tartalmaz valamennyit :)

    Ja és megihlettél én is beszereztem egy essence parfümöt pár hete, kis cuki, és elfér a táskámban :D

    Jók lettek a képek, és mikor érkezik az új fotóáppárát? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az YR boltban / webshopban én is mindig a bőség zavarával küzdök, túl sok a jóság. Ami neked a kókuszos testápolójuk, az nekem vaníliásban van meg, és imádom! Majd legközelebb a barackosat szeretném kipróbálni, nem tudom, a boltban lehet-e kapni, de krémmánián már valaki feltöltötte. Mindenesetre imádom ebben a testápolóban, hogy viszonylag híg, de mégis jól hidratál és könnyen felszívódik, nem úgy, mint a kókuszos Baleám :/.

      Igen, amúgy a Balea kézkrémre tőled kaptam az ötletet, még az instagramon láttam nálad valami képet, aztán bementem a boltba és megszagoltam és tetszett :)

      Tényleg van paradicsomos krémjük, vagy ez valami poén, amit nem értek? :D
      Most amúgy egy Ziaja krémet néztem ki, amiben van fényvédő: http://kremmania.hu/kremek/ziaja-sensitive-nyugtato-nappali-krem-spf20
      Mert mindenhol annyira nyomatják, hogy kell a fényvédelem, de nem tom... télen részemről nem, mert kb alig lát a nap, nyáron meg legalább a fejemnek legyen már színe, úgyis egész nap a légkondiban ülök, arra a fél órára, amíg a napon vagyok, felőlem jöhetnek a sugarak :)

      Köszi! :) Én azért várom már nagyon, hogy szebbeket csinálhassak. :) A fotóáppárát majd a fizetés érkezése után érkezik feltehetőleg, ha a csillagállás is úgy kívánja. :)

      Törlés
    2. Megnézem ezt a ziajat, tényleg paradicsomos a balea arckrémem (mit bio tomaten extrakt!) :D kicsit fura illata can, de hamar elillan.
      Nekem is mondjuk mindig megjegyzik, h milyen sápadt vagyok, evvan :D

      Törlés
    3. Mein Gott! :) érdekes ez a paradicsom téma, de a baleánál vannak fura növények.
      Mindegy, bele kell törődnünk, hogy fehérbőrűek vagyunk, talán egyszer majd újra divatba jövünk.

      Törlés
  2. Ki fogom próbálni ezt a Balea kézkrémet, szintén Balea kézkrémem van de Q10 -el van felturbózva, nekem nagyon bejött az állaga és az illata is.
    A borotvagél férjem nagy kedvence, már nagyon régóta ragaszkodik ehhez:-)

    Yves R.- A cseresznyevirágos termékei fantasztikusak!!!

    Rózsa testvaj- Ki fogom próbálni!! Köszi a tippet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyanom meg még nekem nem volt, na legközelebb ha kézkrémre vadászok, majd megtekintem!
      Remélem, bejön a rózsás testvaj, szerintem csodás az illata, egészen elérzékenyültem most, ahogy eszembe jutott. :)

      Törlés
  3. A Balea mogyorós testvajáért odavagyok, szerintem sokkal jobb, mint az Alverdések. Az YR tusfürdőkből áprilisban vásároltam először, de biztos nem utoljára. :)

    A hónap abszolút kedvence nálam a Maybelinne Lash Sensational spirál lett, végre olyan lett a végeredmény vele, amilyenre vágytam. Emellett bár az állaguk nem tökéletes, de a színeik miatt az új Rita Ora lakkokból is vettem párat és még tervezek is venni

    A Balea kézkrémet meg ki fogom próbálni, nagyon csábító. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is sokkal jobb, mint az alverdés, azokban tök nem szeretem, hogy fél óráig kell kenegetnem, hogy végre beszívódjon, és akkor is csak valami hülye réteg marad a bőrömön. Az illatuk viszont vicces, viszont a Baleáké jobb! Jöhetnének még új verziók! :)

      A Rimmel lakkok olyan összevissza minőségűek, van, amelyiket imádom, viszont több is nagyon szenvedős közülük... De a színek jók, ez biztos! :)

      Törlés
    2. Megvettem a Balea kézkrémet, mától elkezdem tesztelni. :)

      Törlés
  4. Nálam áprilisban sok újdonság nem került a polcomra, de amire beruháztam az egyelőre be is jött. Mint Dóri, én is YR cseresznyevirágos parfümét vettem meg az akcióban, szeretem mert olyan kis diszkrét, nem ver pofán valami vattacukor szerű förmedvény és még este is meg-megcsap az illata. Örülnék egy kisebb, táskában is hordható verziónak, de most ezzel az Essence-szel adtatok egy tippet, hogy táskás verziót lehet, hogy közülük kellene választanom.
    Baleás sampont vettem most én is, gondolkoztam a vaníliáson mivel jót írtál róla, de végül a vérnarancsos mellett döntöttem és nagyon szeretem az illatát.
    Amire még beruháztam az egy új Rimmel lakk, egy korallos árnyalat, valahogy most megtetszettek ezek az erősebb, feltűnősebb színek :)
    Ja, meg most erre a Catrice ceruzarúzsra lettem kíváncsi. Azt hiszem kipróbálom, mert kellene valami szín, hisz jelenleg csak a Labello málnását kenem fel reggelente, annak van egy kis rózsaszínes csillogása, de néha jól jönne valami erősebb :)
    A körtés YR-val én is így voltam, most használtam el, zuhanyozás közben nagyon jó kis körtés illata van, de utána valóban gyorsan elillan :((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Essence-nél nem valami óriási a választék, de azért ha dm-ben jársz, nézegesd meg őket, hátha. :)
      A vérnarancsos balea sampon is tök jó, igazából egyikbe se tudtam eddig belekötni a fehér flakonosok közül!
      A Catrice rúzs igazi szent grál (nálam), persze nem hidratál annyira jól, mint egy ajakápoló, de útközben pl. tök jó! De hasonlóan tetszik az YR cseresznyeolajos rúzsa (piros dobozban), mindegyik nagyon kellemes viselet :)

      Törlés
  5. Szerintem nem uncsi az elfogytak-fotó/kupac, végülis a fesztes kupacok se voltak uncsik, bár csomó mindenkinél ugyanazok a könyvek jöttek elő :) Az ember szeret kíváncsiskodni na :D Egyébként nem is meséltem, de a te mintádra én is elkezdtem gyűjteni a flakonokat, hogy na, mi ürült ki, de kb két hétig bírtam, addig tárolgattam egy miniatűr hajpakolás meg egy arckrém kiürült tubuskáját, és rakosgattam ide oda. Aztán kidobtam a szelektívbe (nagy szelektív szemétgyűjtő vagyok XD) ... De azért nálam is fogyadozik ez-az, pl. nemrég vééééégre elfogyott a kókuszos Ziaja tusi, már kézmosóként :D :D Most finom mandulatejes YR szappanunk van, és a Zember is imádja az illatát. :)
    Ez a Yummy Mummy nagyon jó lehet, legközelebb veszek én is. :)
    Havi kedvencem az egyik YR tusfürdő, Bio feliratos mézes-müzlis (wtf müzli??) tök jó az illata. :) (mondjuk mindegyiknek :D ) Ilyen kis cseresznyevirágosom nekem is van, de még nem használtam el/próbáltam ki. Ja és a rózsás sorozatból nekem gyöngyvirágos volt, most fogyott ki az is, isteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem voltak uncsik :)
      Ezt a flakongyűjtést amúgy én is unom, mindig pakolgatni... meg odébb tolni. Egyszerűbb írni inkább, ha követni akarja az ember, csak nekem kell a csoportképhez. :)
      Na, remélem bontottál pezsgőt a kókuszos ziaja elhasználásakor :D én most egy epresen gondolkozom, nem tudom, mennyire csesznék ki magammal.
      Megnézem legközelebb az YR tusfürdőt, jól hangzik! :)

      Törlés
    2. Igen, pózolnak egyet a flakonok ;)
      Nah, én most rendeltem Kólás Ziaját... :D Remélem jó lesz, imádom a kólát, ha meg nem, akkor szappanként végzi, és pezsgővel ünneplem majd azt is. :)

      Törlés
    3. mást is rendeltél tőlük? már régóta gondolkozom rajta, hogy kéne egy csomag onnan is, mert van sok termékük, ami egyik boltban se kapható.

      Törlés