2015-05-23

Mi lesz itt...

Gondoltam a Könyvhét nem lesz akkora durranás megjelenésügyileg, mint a Feszt, aztán most meg itt csorgatom a nyálam mindenféle izgalmas dologra. Eléggé érik például egy Agave-Magnólia előrendelés, hogy aztán remegve várhassam megint a fizetésnapot. Elég lenne egyébként leredukálni magamban a birtoklásvágyat, mert nálam ez mindig úgy megy, hogy megkívánok egy könyvet, aztán akkor már azt is meg azt is, és az egész egy öngerjesztő folyamattá válik. Máskor meg hetekig, hónapokig semmi. Ilyenkor mindig próbálom emlékeztetni magam a könyvtári előjegyzéslistám hosszúságára, az itthoni olvasatlanokra (velük egész jól haladok) meg a kindle-re. Viszont idén eléggé rákaptam arra, hogy sok friss megjelenést olvassak, érdekes, mert régebben ez abszolút nem volt tendencia, illetve nem volt rá igényem, most meg golyózik a szemem a friss-ropogós könyvek láttán.

Eddig őket néztem ki magamnak:


Agave

Erről a két könyvről ugyanazt tudom mondani: nekem a hagyományos fantasy nem igazán fekszik, viszont ha A boszorkányból indulok ki, sokkal jobb eséllyel indulnak azok, amelyek kilógnak a sorból. A boszorkányt se dicséri mindenki, mégis kedvenc lett, és A hollókirályra is ezer éve fenem a fogam, bár kicsit elrettent a 700 oldal. A varázslót mindenképp szeretném elolvasni, aztán meglátjuk, hogy van-e értelme folytatni a sorozat többi részével, remélem, lesz! 

A szerzőt szerintem sokan szeretjük a fordításaiért, most megismerkedhetünk a regényírói képességeivel is. Mindig keresem a nekem való magyar szerzőket, és bízom benne, hogy Mr. Péket be tudom sorolni majd ebbe a kategóriába. 

Magnólia

Igen, nagyon úgy fest, hogy meg fogok venni egy felnőtteknek szánt színezőt. Elsősorban kíváncsiságból, mert nem feltétlenül gondolom, hogy ezt nekem találták ki - bármennyire is grafomán vagyok és kiskoromban imádtam színezni - egyelőre nem látom magam előtt, hogy órákra lekötne felnőtt fejjel ez a tevékenység. De muszáj kipróbálnom, és majd nektek is mutatok belőle ízelítőt - feltéve, hogy közben nem beszélem le magam róla. 

A két kiadó könyvheti megjelenései 35% kedvezménnyel előrendelhetőek, én most nagy eséllyel kihasználom ezt a lehetőséget.

Maxim

Szegény mostohagyermeket beállítom a sorba, mert annak ellenére, hogy csúszik a megjelenés dátuma, még érdekel. Ilyen előfordul, nem kell ezen bosszankodni, addig is bőven van mit olvasnunk szerintem. :)

Nektek hogy néz ki most a kívánságlistátok?

6 megjegyzés:

  1. Pék Zoli könyvét és a Szép álmokat megrendeltem, így könyvhét után meglesznek. Az Alice Hoffman könyvet könyvhéten átveszem, ezen kívül Ford Madox Ford Az utolsó angol úriember utolsó részét fogom megvenni. Érdekene még A varázslók, a Gabotól A gólem és dzsinn, és Moskát Anita új regénye is.
    Én is ugyanígy vagyok, hogy ha egyszer rákattanok a friss könyvekre, akkor nem nyugszom, amíg meg nem szerzem őket :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, Moskát Anita könyvét ki is felejtettem a listából!
      Na nem baj, előtte úgyis a Bábel fiait szeretném elolvasni.
      Mindegy, szerintem a nagy fesztes-könyvhetes hajrák után úgyis megnyugszunk, nem? :D

      Törlés
  2. Ezekért a színezőkért teljesen oda vagyok, ha majd egyszer rászánom magam egy Book Depos rendelésre, biztos veszek egyet. Bár én se vagyok biztos benne, hogy nem unnám meg három nap után, de akkor is kell :)

    Most én is több könyvet néztem ki magamnak, lesz új Neil Gaiman novellás kötet, meg a Hollókirály is amit már nagyon régóta akarok, annak ellenére, hogy több rosszat hallottam róla, mint jót. Pék Zoltán könyve pedig az első olyan mai magyar regény aminek híre kicsikart belőlem valami érdeklődést, bár megvenni még biztosan nem fogom, de kíváncsi vagyok rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ki kell próbálnunk, hogy milyen! :D
      A Hollókirályról én is mindenhol nem-annyira méltató értékeléseket olvasok, de nem érdekel, arra gondolok, hogy A boszorkánnyal is így volt. :) Remélem, tetszetős lesz mindkettőnk számára. :)

      Törlés
  3. Szerintem nem lepődsz meg, hogy nekem ezek a könyvek mind kellenek. :)) Szerintem meg is írom a Könyvheti kívánságlistás posztomat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, néztem is a posztodat, van némi átfedés (és persze az sem lep meg, hogy legalább 2x annyi könyvet fogsz szerintem venni, mint én :D).

      Törlés