2015-05-17

Vasárnapi relax #7 - Eperszerelem

A közelünkben levő minipiacon egy hölgy gyönyörűséges és édes epret árul a szezon eleje óta, úgyhogy nincs hiányom ebből a csodás gyümölcsből, amit egyébként nem kizárt, hogy csak azért szeretek annyira, mert már a nyár közeledtét jelzi, és gyakorlatilag ő nyitja a nem-unalmas gyümölcsök szezonját. A kedvencem turmixolva, akár tejjel nagy pohárban, akár pár csepp tejszínnel, azt meg kikanalazom.
Ilyenkor különösen kívánatos számomra az eperillat a kozmetikumokban, vagy bármilyen epres jelleg, most is azon kaptam magam, hogy egy csomó piros és rózsaszín dolog vesz körül, nézzük akkor, hogy kik is ők!


Joanna Natura szamócás testradír - Többféle illatban kapható a dm-ben ez a testradír, nekem az első egy grapefruitos volt, de már akkor is legszívesebben elhoztam volna az összeset. Megjegyezném, hogy egyikük illata sem túl természetes, mind nagyon intenzív, de nekem nem baj; ha jól eltalálják a műillatot, én tárt karokkal fogadom. Azért írom, hogy szamócás, mert engem leginkább az egykor a házunk melletti kiskertben növő szamócabokor icipici bogyóinak illatára emlékeztet. 
LUSH Strawberry Feels Forever - Látjátok azt a szép nagy eperdarabot? Az egy csodás Lush masszázstömb, imádom ezeket, már többször kifejeztem imádatomat irántuk a blogon is. Testápolóként funkcionál, de egyrészt környezetbarát, mert nincs doboza/flakonja, másrészt nagyon szuper olajokat tartalmaz, emiatt különösen imádom, mert eleve szeretek magamra olajokat kenni. A bőrrel érintkezve könnyen felolvad, semmi macerás nincs a használatában, sőt, szerintem könnyebb bánni vele, mint némelyik hagyományos testápolóval. Tavaly, nyár előtt kicsit aggódtam, hogy ezek akkor hogyan fognak reagálni a negyven fokra, de tök jól elvoltak a fürdőszobafiókban, nem olvadtak meg. Mondtam már, hogy ennek eperfagyi-illata van? :) Itt megtaláljátok (meg persze a Lush-ban is, asszem eddig limitált volt, most viszont már az állandó kollekció része).


Bourjois Healthy Mix Serum alapozó - Mert hát ezen is van egy csomó bogyó, és az illata is gyümölcsös, bár nem kifejezetten epres. Különben jobban örülnék, ha az alapozóknak semmi szaguk nem lenne, hiszen totál felesleges, de legalább eggyel több dolog lehet ebben a posztban. :) A termékről annyit, hogy egy gyengén fedő alapozó, inkább BB krém egyébként, sőt, van olyan BB-m, ami ennél erősebben fed. Én viszont pont az ilyeneket szeretem, mert bár nincs csodálatos bőröm, szerencsére ordító bőrhibákkal sem vert meg a sors, szóval ezekkel tök jól elvagyok. Magyarországról kivonták, az asosról lehet rendelni, viszont most találtam egy tök jó dupe-ot erre, ez pedig a Rimmel Lasting Finish Nude, szinte ugyanaz a kettő. 
Rimmel Salon Pro lakk (Kate Moss - Hip Hop árnyalat) - Ezt a lakkot a tesómtól kaptam szülinapomra, de most vált igazán aktuálissá a színe, jelenleg a lábujjaimat díszíti :) Tipikusan olyan szín, ami minden fényben máshogy fest, igazi kaméleon. 
Balea Trend it up volumen puder - Icipici doboz kevés porral, gondoltam mire lesz ez elég, de nem bírtam magammal és megvettem, mert imádok mindent, amivel a hajtöveim megemelhetőek (és épp kifutottam egy ilyen funkciójú termékből). Óva intek mindenkit, hogy egyfajta szárazsampon-pótlékként tekintsen erre a termékre, mert oké, hogy por, de amint a bőrünkkel/hajunkkal érintkezik, gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik, mint egy volumennövelő spray vagy hajlakk. Próbáltam úgy használni, hogy a kezemre öntöttem belőle, de teljesen fura valamivé változott az ujjaim között, nem is tudom körbeírni. Így a hajamra szórom, de csak nagyon-nagyon-nagyon keveset, különben összeragasztja a hajat a töveknél és mászkálhatnék úgy napokig, ami messze nem esztétikus. Ha az ember megtanulja ügyesen használni, akkor ez egy nagyon jó kis termék - és persze eperillata van, ami sokkal kevésbé intenzív és fullasztó, mint az ugyanilyen illatú szárazsampon esetében. 


És a végére jöjjön a legkedvencebb kedvencem:


Ti hogy szeretitek az epret a legjobban?

12 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerült ez a bejegyzés :))) Én a héten ettem idén először epret, csak simán - gyümölcssaliban, de turmixként is nagyon finom lehet! :)
    A bjúti cuccok közül persze a körömlakk tetszik a legjobban, ezek a képek már az új géppel készültek? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Láttam a képet a salátáról :) Ú és most esik le, hogy elfelejtettem leturmixolni a maradék epret, remélem, még nem rohadt oda... :/
      Aha, új gép, de még nagyon kezdetlegesek a képességeim. Persze auto módban is 6x jobb képeket csinál, mint bármi gép, amihez eddig közöm volt, de nagyon sokat kell még tanulgatnom :)

      Törlés
  2. Én az epret csak úgy magában szeretem, meg a Danone görög joghurtjával (ez az egyetlen joghurt fajta, amit szeretek), tavaly nyáron csináltam eper fagyi féleséget (nem felelt meg a fagyi kritériumainak, de jó hideg volt és finom) biztos fogok idén is, meg szeretnék turmixot és sütiket is csinálni. Csak az ilyen epres dolgok ritkán sikerülnek nekem, általában felfalom az alapanyagot mire eljutnék a készítéshez :D

    Az igazi eper illatot nagyon szeretem, de kozmetikumokban messze kerülöm a bogyós gyümölcs illatokat, nem igen találtam még olyat ami igazán tetszene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp ma mondta valaki, hogy eper görög joghurttal az milyen jó :)
      Én a Nutellával vagyok úgy, mint te, az fogy el készítés közben :D

      Az a baj, hogy kevés az igazán jó illatú epres (meg gyümölcsös) cucc. Vagy vegyünk bármilyen eper ízű ételt/italt, mind olyan mű. Engem mondjuk a bjuti cuccokban nem zavar, de az ilyen epres nyalókákkal meg műeper fagyival ki lehet kergetni a világból.

      Törlés
  3. Én idén még csak eperlevest ettem és epres limonádét ittam, magában nem vettem még gyümölcsöt, de most már ideje lenne. :)
    Amúgy ugyanilyen testradírom van, csak én az áfonyásat vettem meg, tényleg mű illata van, de szeretem. :) Ráadásul végre nem tégelyes testradír, azokat nagyon nem szeretem.

    Hú, ennek a lakknak nagyon jó színe van, szerintem ezt nekem nem szabadott volna látnom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eperleves, nyamiii!
      Igen, az áfonyáson is gondolkoztam.. meg mindegyiken kb. :) A tégelyes tényleg gáz, folyton belefolyik a víz, még az ilyen csattintós tetejű hagyján, mert azt legalább rendesen le lehet zárni.

      Nem tudom, Magyarországon van-e épp ez a szín, de Rimmel akciók mindig vannak :D

      Törlés
  4. Eper jöhet bármikor, magában, turmixban, fagyiban, csokiban, levesben:)
    És úristen, az a masszázstömb... ki kell próbálnom. És kedvem lett elővakarni az eperszínű lakkjaimat :)
    Tényleg, milyen az új fotómasina?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp azt a masszázstömböt szagolom, mert fürdés után azzal kentem be magam és olyan jó illata van:) Persze kicsit ez is mű, ahogy írtam, de nekem nagyon bejön. Ha Lush-ban jársz, szagold csak meg! :)
      Jóó a masina, de még sokat kell tanulnom, és majd a neten utána kell néznem egy csomó okosságnak, mert egy-két dolgot leszámítva kicsit dilettáns vagyok :D de boldogság van mindenképpen.

      Törlés
  5. Én legutóbb túrókrémet csináltam belőle, túró, eper, botmixer, plusz még bele darabos eper is :)
    Az epres kozmetikumok szerintem mindig túl szintetikus illatúra sikerednek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is nyamm!
      Igen, egyébként soha nem találkoztam még természetes eper illatú kozmetikummal.

      Törlés
  6. Nálam most nagy sláger az eperből a poharas desszert, belezúgtam, imádom :) De az epret minden mennyiségben csak úgy magában is imádom :) Amikor nagyon fogyóztam akkor natúr joghurttal ettem, ez volt a nagy édesség :)
    Nagyon jók lettek a képek, egyre inkább meghozod a kedvem egy komolyabb beruházásra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A poharas desszert mit takar pontosan? :) Joghurttal is szoktam turmixolni, szerintem úgy is nagyon finom (viszont az epres joghurt az fúúj :))
      Köszi, de remélem, majd még fogok fejlődni, sokat kéne gyakorolnom. Viszont annak is nagyon örülök, hogy egyszerű automata módban milyen jó képeket lehet vele lőni :)

      Törlés