2015-09-07

6 könyv, amit elolvasok 2015 őszén

Ami a nyári terveket illeti, szerintem egészen ügyes voltam, ebből a listából csak az Eleanor és Parkot nem környékeztem meg, a többihez valamilyen szinten legalább volt közöm. Az augusztusi terveket meg sikerült abszolválni, oké, a Kleopátrát nem fejeztem be, mert nem volt hozzá akkora hangulatom, de azért megveregetem a kis vállam. 
Őszre is olyasmiket válogattam össze - csak hogy biztosabb legyen a siker, - amelyeket  már előjegyeztettem, de a listában olyan könyv is szerepel, amit direkt erre az évszakra tartogattam.



Lev Grossman: A varázslók - Mindjárt jön a második rész, ideje belehúzni! Nagy várakozásokkal indulok neki ennek a történetnek!
Louise Walters: Levelek a bőröndből - Amióta PuPilla írt róla, vártam, hogy beszerezze a könyvtár, most végre elő tudtam jegyeztetni, úgyhogy juhú, nemsokára olvashatom!
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten - Ősszel kell valami magyar, lehetőleg olyasmi, ami a régi időket idézi fel (a mostanitól úgyis felfordul a gyomrom). Ezt a regényt sokan dicsérik, szerintem jó lesz nekem is, legfeljebb visszanyargalok Kondor Vilmoshoz. 
Erik Axl Sund: Bomlás - Ezer éve tologatom ezt a könyvet, de így, hogy előjegyeztettem, most már biztosan elolvasom, úgyis nagyon hiányzik már az életemből a skandináv krimi-vonal. 
Alan Bradley: A titokzatos bábjátékos - Továbbra is a Halloweenhez kapcsolom ennek a sorozatnak a hangulatát, de lehet, hogy idén korábban sorra kerítem. Egyébként is két rész lemaradásom van, úgyhogy bele kéne húzni! 
David Lagercrantz: Ami nem öl meg - És ha már a skandinávokat emlegettem... Mindenki mondjon, amit akar, hogy milyen dolog folytatni egy sorozatot az író halála után, én ezen túltettem magam, meglátjuk, az új szerző illetve a negyedik rész mit tartogat nekünk, én igyekszem előítéletek nélkül hozzáállni az olvasáshoz. 

Rajtuk kívül természetesen bármi megtörténhet, akadnak könyvek, amit már hosszú ideje (több évszakos-tervezős lista óta) tologatok (Wild, Harold Fly különleges utazása), meg néhány új megjelenés is érdekel (A lány hét névvel, Fangirl), de most úgy érzem, mintha megint belassultam volna olvasás-tempóilag. Most is olvasgatok angol nyelvű könyveket kisebb-nagyobb sikerrel, de mivel a nagy részük vagy disztopikus vagy fantasy, nagyon jól esik valami földhözragadt témához nyúlni két ilyen regény között. Anna Gavaldának például eléggé hálás voltam nemrég. :)

20 megjegyzés:

  1. Húú, az Ami nem öl meg-re nagyon kíváncsi vagyok, remélem lesz olyan jó, mint a sorozat többi része!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is remélem, bár igazából az 1-2. részt annyira nagyon szeretem, hogy azokat nehéz lesz felülmúlni.

      Törlés
  2. A Leányrablás nekem nagyon jó élmény volt, remélem tetszeni fog! :) A Varázslókat én is szeretném olvasni a közeljövőben, bár a többiekkel is így vagyok. :D Jó lista lett!
    Jó olvasást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez megnyugtató, én is remélem, hogy jó lesz, bár ezekkel a régi magyar korban játszódó krimikkel eddig mindig szerencsém volt. :)
      Köszi és köszi :))

      Törlés
  3. Nagyon szupi lista! Flavia, Walters (juhú!, remélem tetszik majd!), némi skandináv krimi, régimódi leányrablás... :) Tök jó lett, változatos!
    A varázslók engem nem szólított meg, de majd figyelem a bejegyzésed róla, tőled elég sok könyvhöz kapok kedvet :D

    Én is túltettem magam azon, hogy más folytatja a Milleniumot, hát ez van, nem tudunk mit csinálni, és ha már így alakult, még jó is lehet, remélem az is lesz, nekem is olvasós lesz valamikor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem változatosan válogatni, meg persze biztosra megyek a könyvtári cuccaimmal :D
      Örülök, ha kedvet hozok könyvekhez, hát ezért vagyunk itt egymásnak végül is. :))

      Eddig 2 értékelést olvastam a 4. Milleniumról (amit szerintem örökké trilógiaként fogok emlegetni, annyira ráállt a nyelvem), az egyik szerint nem jó, a másik szerint igen, hát majd meglátjuk, én bizakodó vagyok. :)

      Törlés
    2. Nem baj, én is sokszor rakok biztos elemeket a listába, jó az mankónak ;)

      Érdekes, nekem annyira nem maradt trilógia a fejemben, mindig csak az jut eszembe, hogy ha jól emlékszem 9 részes lett volna... ahh szegény Stieg. :(

      Törlés
    3. Hát, rájuk van írva, nekem gondolom azért :)
      Akkor reméljük, jó lesz a folytatás, aztán a sorozat megéri a 9 részt.

      Törlés
  4. A levelek a bőröndből című könyvre sokat vadásztam, alig vártam, hogy elolvashassam. És sajnos akkora csalódás volt, hogy abba is hagytam. Kíváncsi vagyok, neked hogy fog tetszeni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, sajnálom. :( Most már én is nagyon kíváncsi vagyok, igazából azért keltette fel az érdeklődésemet, mert a Levelek Skye szigetéről-höz hasonlította PuPilla, azt meg nagyon szerettem. Te nem olvastad?

      Törlés
    2. Úgy érzem nagy a nyomás rajtam *izzad a homloka* :D

      Törlés
  5. Jaj, de jó, már vártam a listád :D Azt hiszem most én is fogok majd írni.
    A Leányrablás engem is érdekelget (lassan gyűlnek a magyar könyvek a kívánságlistámon, bár még mindig eléggé az alján vannak)

    És bár a fő listában nincsen benne, de Wildot nagyon ajánlom, én imádtam (ami persze nem jelent semmit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írjál!! :))
      Igen, ismerős az érzés, amit a magyar könyvekről írsz, én is nehezen barátkozom velük a sok rossz élmény miatt, de ezek a századeleji krimik valahogy mindig betalálnak, kellemesek, szórakoztatóak. :)

      Hű igen, olvastam is a posztod a Wild-ról, és meggyőződtem róla, hogy őt kell magammal vinnem a nyaralásomra! :)

      Törlés
  6. Jó kis lista, és 6 könyv tartható is ! :) A listádról A varázslók és A levelek engem is érdekel, a Harold Fryt ajánlom - szerintem az is jó könyv az őszre :D
    Alan Bradley sorozatnak az első részét olvastam, de annyira nem fogott meg, de ha bíztatót írsz róla, lehet folytatom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltam több könyvet összevadászni, de nem akartam beleerőltetni mindenfélét a listába, ez most valóban reális cél. :)
      Én odavoltam az Alan Bradley-krimi első részéért, de majd próbálok elfogulatlanul nyilatkozni róla. :)

      Törlés
  7. A Levelek a bőröndből nagyon jó *-* Olvastam is, írtam is róla :) A Leányrablás Bp-n-t szintén csak dicsérni tudom, a Flavia 2-ről pedig ha minden igaz, akkor holnap jön a posztom. Tetszett, több benne a nyomozás, mint az első részben :)
    Az Ami nem öl meget is olvastam, bár én nem tudtam elvonatkoztatni Larsson halálától :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elolvastam. :) na a macskás résztől előre félek... annyira felidegesít, amikor emberek feljebbvalónak tartják magukat az állatoknál. De lehet, hogy én vagyok a hülye.
      Flaviát illetően most már tényleg fel kell zárkóznom!
      Larsson halálát én is végtelenül sajnálom, de azt nem bánom, hogy folytatódik a sorozat. Még nem vonnék le semmi következtetést 100 oldal után, de egyelőre nagyon tetszik ez a rész is.

      Törlés
  8. A varázslók azért részben hangulatregény, mondjuk az őszhöz szerintem passzol, remélem tetszeni fog. :)
    Én csak A tetovált lányt olvastam eddig, pedig már ezer éve megvannak a folytatások is, csak valahogy sose jutok el az olvasásukig... Lehet ezt is pótolni kéne ősszel. Időnyerőt követelek magunknak. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem az olyanokat, nekem valamiért tök jó előérzetem van A varázslókkal, aztán majd meglátjuk! :)
      A 2-3. rész picit más a Milleniumból, nem annyira nagyon krimi, mint az első, de nagyon szerethető a hangulatuk, és egyelőre a felénél tartva a negyedikről is csak jókat tudok mondani! Igen, időnyerőt, azt kérek én is! :D

      Törlés