2015-09-06

Ősz, ősz, ősz

Már augusztusban tudtam, hogy kelleni fog nekem egy őszi TAG... és igen, már augusztusban elkezdtem keresgélni, a végeredmény az lett, hogy 3 taget mixeltem össze, az értelmesebb és számomra releváns kérdéseket gyűjtöttem össze, lesz itt minden: étel, ital, illatok, színek, sorozat, pulcsik! A mai nap már egészen kuckós volt errefelé, éjjel esett, napközben sötét volt, igaz, a lakás még nem hűlt le, de érzem én, hogy hamarosan vacogni fogunk itt központi fűtés hiányában!




Sorolj fel 3 dolgot, amit szeretsz az őszben!
A nyári leárazásokon mindig veszek pár melegebb ruhát, és ezeket végre felvehetem ilyenkor.
Újra kívánom a meleg italokat (kávé, chai latte)
Ami másnak az újév, az nekem a szeptember. Biztos a suli miatt maradt meg így (új, üres füzetek, amelyekbe természetesen majd mindig szépen fogok írni, aha, haha), de a szeptember egyfajta megújulást, változást hoz az életembe, több kedvem van magammal foglalkozni. És egy csomó ideig azt hittem, hogy kb egyedül vagyok így ezzel, de mostanában mindenhol ez jön szembe, szóval ennél nagyobb közhelyet le se írhattam volna. :D
Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?
A vékony bakancsok.
Mi az, amit mindig veszel a szezon elején?
Mandulás vagy más, magos illatú dolgokat, pl. testápolót, tusfürdőt. Már be is vetettem egy Dove mandulás tusit meg egy Body&Soul Wellness mandulás testvajat, imádat!
Melyik az az esemény/alkalom, amit a legjobban vársz idén ősszel?
Hű, nem is tudom, erre mit válaszoljak. :) Az olasz kiruccanásomat, nyilván, ami 1 hét múlva esedékes.
Mutasd meg sminktermékekkel, melyek a kedvenc színeid az évszakban!
Taupe színek a szemre és körömre, bogyós színek az ajkakra. Kreatív, tudom.
Inkább szemhangsúlyos vagy inkább szájhangsúlyos sminkeket kedvelsz ebben az évszakban?
A nyárhoz képest mindegyiket kicsit besötétítem, de nagyon drámai dolgokat sem szemre, sem szájra nem alkotok.
Milyen illatokat szeretsz ősszel?
Ha mesterséges illat, akkor a The Body Shop White Musk Smokey Rose parfümje, harmadik éve térek vissza hozzá, nem tudom megunni.
Sok természetes őszi illatot szeretek, de azt különösen, amikor belépek egy helyiségbe, ahol sok az alma, és az egész szobát belengi az almaszag (pedig amúgy nem szeretem az almát).
Melyik a kedvenc forró italod?
Szeretem az extrább kávékat, de napi szinten csak egyszerű tejeskávét iszom, főleg azért, mert muszáj. A chai latték tavaly nagy kedvenceim lettek, a kedvencem a dm-es Rooibos Chai.
Melyik a kedvenc őszi ételed?
Kékszőlő. Csak azért sem írom a sütőtököt, pedig azt is szeretem. :)
Hordasz úgy sálat, hogy bent is magadon hagyod?
Nem, engem nagyon zavar.

Kedvenc gyertyaillat?
Nem igazán égetek gyertyákat, és a klasszikus fahéj/narancs/alma illóolajokat is eléggé unom. Jó lenne találni valami kellemes, nem művi és nem klisés illatot őszre, de eddig ez nem jött össze. Ha van ötlet, jöhet. :)
Kávé, tea vagy forró csoki?
Kávé, már csak azért is, mert ez szükséges a működésemhez.
Mi a legszebb őszi emléked?
Konkrét emléket nem tudok kiemelni, de pl. Erasmuson ősszel voltam, és az életem egyik legjobb időszaka volt, bár azért az ottani ősz kicsit más, mint nálunk. Gimis koromban a sulikezdést is szerettem, talán a 12. osztály volt az egyik legjobb az őszeim közül, valahogy akkor minden stimmelt, kivéve a hajam színét. :D
Melyiket szereted jobban: cicaszemek vagy sötét ajkak?
A szemhéjtussal sokat szerencsétlenkedem, a rúzst meg mindig leeszem, lenyalom, stb. Egyébként mindegyik tetszik, de a sötét rúzs gyakoribb viselet az esetemben.
Must-have körömlakk idén ősszel?
Egy szépséges bordó lakkra vágyom, a több "szükséges" színnel el vagyok látva.
Skinny farmer vagy leggings?
Mindegyiket szeretem, de ősszel már inkább a farmer. Bár a franc se tudja. Jöhet mindegyik!


Kedvenc film vagy sorozat, amit ilyenkor nézel?
Totál leálltunk a sorozatainkkal, és eddig kb 3 filmet láttam idén. Alvás előtt nézünk mindig valami sorozatot, amit már láttunk, és nekem a Jóbarátok az a Tökéletes Őszi Sorozat. Nem tudom megunni, nagyon várom, hogy a Family Guy-jal végezzünk (sokadszorra) és következhessen a Jóbarátok (sokadszorra).
Mi a kedvenc őszi viseleted?
A fekete-fehér azték mintás kardigánom, bakancs, a többi mindegy.
Kedvenc könyv, amit ősszel szeretsz olvasni?
Ilyenkor kap el az érzés, hogy magyar szerzőktől szeretnék olvasni, főleg régebbi korokban játszódó történeteket (Kondor Vilmos, Baráth Katalin, Benedek Szabolcs tökéletesek erre az időszakra). Idén a Leányrablás Budapesten lesz terítéken. Ó, és a Flavia-krimik is nagyon ősziesek nekem, csak fel kéne zárkóznom, mert két résszel le vagyok maradva. 


A kérdéseket innen, innen és innen szedtem. 

Amúgy az egy dolog, hogy most örvendezem itt a hűvösebb időnek, de október közepén már elegem lesz az egészből és itt fogok rinyálni, hogy istenem, mikor lesz már április.

A taget küldöm mindenkinek, aki szereti, de hogy azért írjak konkrétumot is: Nikkincs, Dóri és PuPilla, de nyilván őket sem szeretném kötelezni semmire. :)

22 megjegyzés:

  1. hol voltál erasmussal? :)

    VálaszTörlés
  2. Lesz őszi listád? :)) Kíváncsi vagyok miket válogatsz be (ha lesz)!

    VálaszTörlés
  3. Arra dm-es chai-ra muszáj lecsapjak!! Amikor én néztem, nem volt, csak ilyen válogatásban, végül olyat vettem, ami csak fűszeres, de nincs benne fekete tea. Nem rossz, de nem az igazi. Az Ázsia Bt-ben meg vettem Clipperseset (mert ezer éve ki akartam próbálni valami a márkától), ez már jobb, de nekem kicsit keserű. Úgyhogy még tart a kedvenc chai keresés. :) Idén úgy néz ki, megint nagy teázós kedvem lesz, tavaly nem volt, ellenben vettem vagy húsz doboz teát, úgyhogy lesz amit idén megigyak. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Das Gesunde Plus Rooibos chai, bár most alább írja Dóri, hogy ő nem talált. Az enyémet még tavaly vettem, de merem remélni, hogy nem szűnt meg, szomorú lennék :D
      Sok chai-jal az a bajom, hogy van bennük édesgyökér, amitől medvecukor-ízű lesz a tea és azt tök nem szeretem. Nem is tudtam, hogy a Clippersnek is van ilyenje!
      Amúgy ha netán Müller felé jársz, ott is rengeteg féle van, de nekem egyik sem jött be igazán azok közül, amiket próbáltam onnan.
      A húsz doboz tea megvétel és nem megivás abszolút ismerős :D

      Törlés
    2. Igen, tudom melyik az, mert ugyanezt néztem ki 1-2 hete a neten, de akkor nem találtam az üzletben. Én is remélem, hogy nem vonták ki. Hú, pont voltam Müllerben is csütörtökön, nem jutott eszembe, hogy megnézzem a teákat is. De jövő héten megyek haza, a repülőtérre menet úgyis útba esik a KöKiben lévő, ha lesz időm, benézek majd, már csak kíváncsiságból is. :)

      Törlés
    3. Rengeteg izgalmas tea van, olyanok, amelyeket máshol még sosem láttam, szóval biztosan el fogsz csábulni :)))

      Törlés
  4. Pont a héten gondolkodtam rajta, hogy ki kéne tölteni valamilyen őszi taget, de már az összes létező kérdéssel találkoztam :) ez viszont tetszik, szerintem lopom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, hajrá! Úgy látom, sokan nagyon rá vagyunk feszülve a szeptemberre :)

      Törlés
  5. Nekem most ez a 20-25 fok jól esik, mondjuk nem bánnám, ha a szél nem fújna. :)
    Megfogom a lényeget, de biztos nagyon szép lehet az aztékmintás kardigánod! :) Nekem most csomó őszi ruhadarabot kéne vennem, mint bőrdzseki, farmer, fekete blézer, bokacsizma, aztán meglátjuk, mit találok ezek közül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a széllel én sem vagyok kibékülve. Semmi se jó, na. :D
      Hát, tényleg szép :D vastag és hosszú, ez az amúgy: https://instagram.com/p/lVCfb8RgNo/?taken-by=katacita

      Kellemes ruhavadászatot neked, majd valamikor nekem is kéne ezekre elkülöníteni időt és egy kisebb összeget. :)

      Törlés
  6. Ohh köszönöm, még szép hogy kitöltöm :D
    Írtam magamhoz is a kérdésedre, hogy nem találtam a dm-ben chai teát :( lehet, hogy rossz helyen kerestem, nem néztem meg minden sort... lehet holnap visszamegyek :D
    vagy melyik fajtát ajánlod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök! :)
      Ohh, nagyon remélem, hogy nem szűnt meg vagy ilyesmi, mert nem találtam még hozzá hasonlót! Müllerben van sokféle, de nekem nem igazán ízlenek, most már mindig azt figyelem, hogy ne legyen benne édesgyökér, mert nem bírom az ízét, és a legtöbben van. De ha nincs bajod az ilyen ánizsos-édesgyökeres ízzel, akkor azok is jók lehetnek szerintem. :)

      Törlés
  7. Ó, kösz szépen! :) Viszont lehet, hogy inkább itt tölteném ki, ha nem baj. :)) nem baj? (mármint kommentben)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy baj, de egyáltalán ne érezd magad kötelezve vagy ilyesmi. :))

      Törlés
    2. Nem érzem magam kötelezve :D csak nem biztos hogy nem-könyves dolgokat nem annyira rakok a blogra. :) De azért szívesen válaszolgatok kérdésekre :D olyan mintha meginterjúvolnál!

      Sorolj fel 3 dolgot, amit szeretsz az őszben!
      Hmm, színes avar, gesztenyék, sok olvasás.

      Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?
      Nem is tudom, annyira nem jellegzetes, hogy mi a kedvencem, minden évben másra esik a választás, de pl. van egy drapp, madárka-mintás vékony kendőm, amit szeretek ilyen átmeneti időkben hordani.

      Mi az, amit mindig veszel a szezon elején?
      Valami vékonyabb pulcsit. :))

      Melyik az az esemény/alkalom, amit a legjobban vársz idén ősszel?
      Talán az októberi hosszúhétvégét.

      Mutasd meg sminktermékekkel, melyek a kedvenc színeid az évszakban!
      Évszak szerint nem sokat variálok, mindig a ruhámhoz sminkelek, vagy csak fekete szemceruza, szempillaspirál. Nagyon szeretem a natúrszerű, csillogó szemhéjpúdereket szemen, de nem csak ősszel.

      Inkább szemhangsúlyos vagy inkább szájhangsúlyos sminkeket kedvelsz ebben az évszakban?
      Mindig csak szemhangsúlyos. Nem is rakok soha semmit a számra. (csak szarkasztikus válaszokat :D )

      Milyen illatokat szeretsz ősszel?
      Az avar illatát meg a friss eső ónos illatát. :)

      Melyik a kedvenc forró italod?
      Tejes kávé és fekete teák meg gyümölcsteák.

      Melyik a kedvenc őszi ételed?
      Sütőtööök :D :D :P

      Hordasz úgy sálat, hogy bent is magadon hagyod?
      Néha.

      Kedvenc gyertyaillat?
      Én is ritkán égetek gyertyát, de akkor a bogyós gyümölcsös, "piros" illatok jöhetnek szóba inkább.

      Kávé, tea vagy forró csoki?
      Kávééé :D

      Mi a legszebb őszi emléked?
      Egy nagyon régi halloween buli, amikor tököket faragtunk és fekete macskának öltöztem :D

      Melyiket szereted jobban: cicaszemek vagy sötét ajkak?
      Egyértelműen cicaszemek, nem szeretem a rúzsokat, kiszárítja a számat, és rossz kurvának nézek ki egy sötét rúzstól :D ez van.

      Must-have körömlakk idén ősszel?
      Nem lakkozok :D

      Skinny farmer vagy leggings?
      Farmer. Nincs is leggingsem.... egy anomália vagyok, úgy érzem :D

      Kedvenc film vagy sorozat, amit ilyenkor nézel?
      Pfú, passz. Nem eszerint nézek, meg azt nézem ami megy a tv-ben, vagy semmit, vagy sorozatokat, de nem újranézés, hanem újakat.

      Mi a kedvenc őszi viseleted?
      Laza kötött pulcsik, vékony pulcsik, farmerek, blúz és kosztümkabát.

      Kedvenc könyv, amit ősszel szeretsz olvasni?
      Harry Potter és persze a krimik nekem is! De amúgy bármi más is jöhet, nagyon összevissza olvasok :D

      Nooos, azt hiszem ennyi :D

      Törlés
    3. Köszi, hogy válaszoltál! :) Amúgy tök nem esett le nekem, hogy ez nem is könyves tag, szóval erről ennyit. :D
      Jaj tök jó, hogy te is inkább kávés vagy, néha úgy érzem, az embernek könyvmolyként kötelessége a teára pörögni, de azért vagyunk páran, akik inkább a kávét tolják szívesebben :)
      Szarkasztikus válaszok :D esküszöm, irigyellek, hogy nem áll jól a sötét, élénk rúzs, mert ezek szerint az ellenkezője igen, és legalább nem kell rúzsokkal bíbelődnöd :) Én hullának nézek ki akár rúzs nélkül, akár valami nude színnel, de az élénk színek meg kényelmetlenek, folyton figyelni kell rá, stb. First World Problem 12457712.

      Törlés
    4. Minden reggel teázunk a Zemberrel amúgy, de jobban szeretem a kávét, ha a kettő közül kell választani. Sokszor mindkettőt elkészítem és megiszom a reggelihez, de a délelőtt folyamán mindig sor kerül kávéra, ha reggel elmaradna. :)

      Hát, nem tudom milyen rúzs áll jól, kb semmilyen szerintem, mert meg se marad rajtam :D eltűnik vagy nem tudom. Ha megyünk valahova, mire odaérünk nincs rúzs rajtam, én meg nem fogom újra kenegetni :D
      Régen próbálkoztam velük, de nem az én módim. Máson szeretem, meg tök sokan ügyesen eltalálják. Ha valamit kenek a számra, az inkább a lushos radír (Bubblegum), vagy sima szőlőzsírok pl. YR, vagy Eucerin, vagy azokból néha egy-egy ilyen színezett, csillogósom is volt, de leszoktam azokról.

      Törlés
    5. A kávé a mi benzinünk. :)
      A Lush szájradírt én is imádom, ha legközelebb rendelek, Bubblegum lesz a nyerő, mert sokszor jött már minta belőle és nyamm-nyamm!

      Törlés
  8. Szia!
    Én is kitöltöttem, nagyon jól szórakoztam közben, köszönöm!
    http://konyvlelo.blogspot.hu/2015/09/itt-van-az-osz-tag.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszi a linket, nézem is! :) Örülök, hogy tetszett :)

      Törlés