2015-09-03

Things I Love Thursday #33

Tegnap akadt végre egy nyugalmas estém, amikor sehova nem kellett menni, időben tudtunk vacsorázni, kimostam, kiteregettem, és még körmöt lakkozni is volt kedvem hosszú idő után. Rájöttem, hogy a melegben azért nem lakkozok, mert attól tartok, hogy a 35 fokban nem szárad meg a festék. :D Leginkább viszont a kuckózós-hűvös hétvégét várom. 


+ balatoni hétvége, igaz, túl sok kedvem nem volt hozzá, nem is adott többet, mint vártam, de legalább sikerült mind a hetünknek eljönnie
+ csillogó lakásra értem haza, és joghurtos Ritter Sport volt a takaróm alatt <3
+ született kisteknős! Aztán még egy! Még nem láttam őket, majd hétvégén megszemlélem a kis cukiságokat.
+ ha már a közelben jártunk, betértünk a Müllerbe és végre találtam új Essence szortimentet, úgyhogy magamévá tettem az egyik új szempillaspiráljukat, amit már rég kinéztem magamnak (Multi-action, brutál hosszú szempillákat csinál!)
+ jött két csomag cukicuki matrica az ebayről
+ könyv: Kávészenvedély - gyönyörű és hasznos, már csak azt sajnálom, hogy nem vettem meg a hvg akcióban. Mindenesetre meg kell tanulnom végre tejet gőzölni a kávéfőzőnkkel, ha már egyszer van neki erre alkalmas része!!
+ már csak 6,5 munkanap és szabadsááááág!

És felétek?

15 megjegyzés:

  1. 7-en mint a gonoszok? :) Jó lett amúgy a közös képetek!
    Második pont: ohhh <3
    Örülök, hogy neked is bejött a Kvszenvedély :)
    Jujjj Velence!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bár a képen csak hatan vagyunk :) Köszi! :)
      Nagyon jó a kávés könyv, bár ezeket a világ kávéi dolgokat kissé lerövidíthették volna. De tök érdekes receptek vannak benne. :)
      Bizony jujj, már nagyon izgulás van :)

      Törlés
  2. Akkor hozzátok házitündérek járnak takarítani? :)
    Nemrég vettem magamnak egy Essence szempillaspirált és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ár-érték arányban is, meg amit tud abban is (ez a Princess verzió).
    Ez a kávészenvedélyes könyv engem is nagyon érdekel már. Reménykedjünk egy újabb hvg-s akcióban, hátha.
    Veled együtt számolunk vissza :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy a házitündér otthon maradt, és csak a lusta, rendetlen, mindent széjjelhagyó gonosz manó ment el nyaralni :D
      A Lash Princesst sokan dicsérik, amikor megjelent, gondolkoztam rajta én is, annyira szép a csomagolása (nyilván az a lényeg). :) Különben nem hiszek abban, hogy 3-4-5 ezerért kell szempillaspirált venni, mert az a jó.
      Szeretnéd te is ezt a kávés könyvet, ebben biztos vagyok!
      Köszi <3

      Törlés
  3. Én is hagytam egyszer ajándékot a takaró alatt, az tök jó :)))) Adni is, kapni is, megtalálni.. :)
    Kedvet kaptam a lakkozáshoz! :D
    Nekem az volt a legjobb a héten, hogy rengeteg mindent elintéztem, adminisztratív dolgokat. :) Jó magam mögött tudni őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezek a kis meglepik mindig bearanyozzák a napot, bármelyik "oldalon" is álljunk benne. :)
      Ügyes vagy,akkor hétvégén pihenj sokat :))

      Törlés
  4. Engem még a 35 fok sem tántoríthatott el a lakkozástól. :)
    Ezt a spirált majd megnézem magamnak, mindig keresem az újdonságokat. :)
    Juj de jó lesz neked, Velence! <3 Lassan kedvet kapok tőled az egyedül utazáshoz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondoltam! :D
      Nekem állatira bejön ez a spirál, olyan hosszúak a szempilláim tőle, hogy a homlokomat verdesik :D Ezt amúgy sosem értettem, mármint hogy hogyan működik, mert nyilván egy spirál is csak "hozott anyagból" tud dolgozni.
      Majd írok beszámolókat, remélem, minden jól megy majd, és tudok kedvcsináló posztokat kreálni :)

      Törlés
  5. Én is pont tegnap lakkoztam, nyár eleje óta talán ez volt a harmadik alkalom, nekem se volt kedvem a nagy melegben. :)
    A legjobb a héten a mai nap volt, végre megint a nagy Budapesten lötyöghettem! Amíg a kedves az egyetemen szöszölt, addig elmentem az Ázsia Bt-be és minden egyes dolgot alaposan szemügyre vettem. Szuper volt és klassz dolgokat is zsákmányoltam. Aztán elmentünk az Ikeába és pukkadásig ettem magam húsgombóccal és lett tojásszeletelőm és tejhabosítóm, juhé!
    Jó volt még a hétvégén a bográcsban főtt palócleves, a 'már nem kánikula de azért meleg', fagyizás, kifestőzés telefonon (lustaság level 100000 :D), olcsó repülőjegy, biciklizni a városban, beszélgetni az egyik jó barátnőmmel, régi levelezőtárs felbukkanása, kóstoltam gyümölcsbőrt (ami az egyik legidiótább szó, de nagyon finom és szimpatikus volt a gyártó csomagolás alapján).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor sok ázsiai kaja fog készülni a közeljövőben? :) Húsgolyó, nyammnyamm <3
      Jaj, valahol láttam ezt a telefonon színezést, hát nagyon ötletes :D
      Gyümölcsbőr? Mein Gott, erre most rá kell keresnem :D

      Törlés
    2. Az a vicc, hogy semmi ázsiai alapanyagot nem vettem. :)) Van itthon kétféle pad thai szósz, üvegtészta, szójaszósz, ebből pont el tudom készíteni azt a kétféle ételt, amit ismerek. :D Jó, vettem két ázsiai zacskós levest, ha az számít. Ellenben vettem borst (ezzel savanyítják a román leveseket), ami hát röhejes, hogy Magyarországra kell jöjjek érte, meg kétszer annyiba is kerül, mint otthon, de ahányszor hoztam, vagy hazavitte, vagy költözés közben elhagyta a barátom (jó, néha főzött is vele), most meg kitalálta, hogy főzzünk gombóclevest a hétvégén, úgyhogy lett az is. Vettem még búzacsírát és tonhalkonzervet, szóval csupa olyan dolog, ami sehol máshol nem kapható. :)))

      Törlés
    3. Ja, ok:D Erről a levessavanyító dologról még nem hallottam, igaz, egyszer jártam Erdélyben és akkor csak menza szerű helyeken ettünk, ami azért nem a gasztronómia csúcsa.

      Törlés
  6. Ja és asszem mi vagyunk a könyvmolyok szégyenei, mert egy órát lötyögtünk az Alexandrában és ketten sem találtunk semmit, amire elkölthettünk volna egy 5000 forintos ajándékutalványt. :)) Én egyből lerohantam a kifestőket, hogy kell-kell-kell, de aztán alaposabban megnézve mégse.. Olyan sok üres lap van még az enyémben, ki tudja, lehet meg is unom a színezést, mire a végére érek. :) Ha meg nem, akkor a Mindfulness-es kell, Ljubljanában belelapoztam és eddig az tetszik a legjobban. Igazi könyvet meg nagyon nehezen választok, mert kapásból fel tudnék sorolni százat, hogy melyik kell, de amikor csak egyet lehet választani, akkor inkább nem választok egyet se, mert mi van, ha mégse tetszik....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem semmi teljesítmény, hogy nem tudsz elkölteni egy ajándékutalványt :D Bár amikor az ember beszabadul egy könyvesboltba, annyira nagy és "overwhelming" (komolyan, ez mi magyarul, a héten már többedszer jön elő) a választék, hogy az ember nem tud vele mit kezdeni. Akkor lesz még egy köröd? :)

      Törlés
    2. A barátomé az utalvány, csak én is vehettem volna rá könyvet, szóval nem tudom, mi lesz vele, mert én már megyek haza jövő héten. Mindegy, annyira tényleg nem hoz lázba a dolog. Valami bajom lehet, még az összes Keri Smith könyvet is láttam (nem itt) és azok se nagyon izgattak, pedig régebb a fél karom odaadtam volna értük. :) Ja, de közben eszembe jutott egy: az Évről évre, minden napra van egy kérdés, és öt évig lehet vezetni a válaszokat, lehet majd ez lesz.

      Törlés