2015-11-12

Things I Love Thursday #43

Nem a mostani a kedvenc időszakom az évben, de ahhoz képest, hogy mennyire sok mindent kell csinálni és milyen hulla vagyok egyes napokon, azért egész jó kedvem van. Legalább azt a kevés időt, amit pihenéssel tölthetek, jobban értékelem. Tök jó könyveket olvasok például, remélem, ez a széria még nem szakad meg egy darabig. És továbbra is járhatok az őszi kabátomban, és még csak pulcsit sem kell alávenni. :)

http://katacita.tumblr.com/post/133025616019/louisdazy-afterglow-film-photography-by-louis

+ Palmolive csokis tusfürdő.
+ Kávézás és traccsparti a tóparton a vasárnap délutáni napsütésben.
+ Megtaláltam Lajos csörgő egerét, nagy a boldogság.
+ A hét teája: körte-karamell ízű teapiramis megint a Lidl-ből (Sir Edward Tea)
+ Könyves: Fangirl - teljesen bele tudtam feledkezni, annyira csúszik a stílusa, nincs benne semmi erőltetettség, imádom! Elkezdtem amúgy A zuhanás sokkját is, és az egyharmadánál járva nagyon tetszik, pedig kicsit féltem tőle.
+ Szintén könyves - lett két új polclakóm: a Hová lett Audrey? és A Rosie update, délután meg átveszem az Enyém a várat.
+ Kaptam egy szép hosszú monitoremelő polcot a munkahelyemre, így sokkal több helyem lett, és most nagyon örülök, mert az uralkodó káosz már kezdett nekem is sok lenni.
+ Ez a szám, ami amúgy a GTA V végén volt, emiatt még hangulatosabb.
+ Kipipálhatok két egészségügyi elintéznivalót.
+ 30 dkg Stühmer szaloncukor (Nita, ugye tudod, hogy erről te tehetsz? :D)

És felétek?

18 megjegyzés:

  1. Hú, jó rég nem írtam TILT-et, úgyhogy most ömlesztve, ami eszembe jut az elmúlt hetekből:
    ♥ előadást tartottam hatodikosoknak az egészséges táplálkozásról, nagy élmény volt!
    ♥ voltunk a barátnőimmel egyikünknél Nagykárolyban, Debrecenbe is átugrottunk, szuper hétvége volt
    ♥ az újonnan felfedezett csocsó-tehetségem (agyonvertük a kemény motoros fiúkat :D)
    ♥ bullet journal - eddig tetszik!
    ♥ Duolingo és Rosetta Stone - elkezdtem svédül tanulni
    ♥ első saját 'fizetésem' (netes közvéleménykutatásokból) - az első, amit kézbe is kaptam, mert a nyáron minden bankot végigjártam egy kanadai csekkel, és sehol nem váltották be :(
    ♥ új kórházi papucs!! (mert már lassan egy éve halasztgatom...)
    ♥ csomó szuper non-fiction került a kindlimre (csak sajnos elég lassan haladok az olvasással)
    ♥ Via barátkeresős bejegyzése nyomán sok új emailes barát, két postai és holnap találkozok egy lánnyal, aki szintén itt lakik! :)
    ♥ tesómat megszállta valami jó lélek és csomó lengyel édességet hozott nekem
    ♥ lejár a bankkártyám és már előre rettegtem, hogy mekkora herce-hurca lesz meghosszabbítani - erre fel bementem és 'ó, már kész van!' felkiáltással a kezembe nyomták az újat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ideje volt :)
      Hol lehet ilyen közvéleménykutatásos dolgokat csinálni? :)
      Tök jó, hogy Via összehozta ezt a barátkozós témát, amióta láttam, hogy ez mennyire nem egyszerű, még jobban értékelem az enyéimet.

      Törlés
    2. Ez pont az i-say volt. A többit nem merem ajánlani, mert eddig csak ettől láttam valamit a jutalomból...
      Szerencsére nekem is vannak barátaim, meg sok levelezőtársam, és bár a való életbeni barátkozásnál nem vallom azt, hogy a több jobb, de a levelezőtársaknál igen. :D Meg annyi jófej ember írt, legszívesebben szinte mindenkit megismernék. :)

      Törlés
  2. Nagyon örülök, hogy tetszik a Fangirl. Én az Eleanor és Parkot is nagyon szerettem és a Fangrirllel még egy picit vacilláltam, de most megbizonyosodtam, hogy jó lesz ez majd nekem :)
    Ú, neked is sok szépséges könyved lett a héten :) A Rosie-update-re kíváncsi leszek.
    És a Stühmert karácsonyig el is fogyasztod vagy szigorúan eltetted az ünnepekre? :D
    Milyen a csokis Palmolive? (Nekem az általad dicsért mandulás jött be, nagyon kis kellemes vele zuhanyozni esténként.)
    Nálam: első forralt bor az idei szezonban, megint a legjobb barátaimmal töltöttem a szombat délutánt - finomakat ettünk, ittunk, meg nagyon jókat beszélgettünk (engem ez nagyon fel tud tölteni amúgy), vettem pár könyvet (novemberben elszabadultam :)) és tegnap végre fodrász, illetve a New Yorkerben találtam magamnak egy nagyon klassz ruhát ősz-télre. Szóval nem volt rossz hét, csak munkás és rohangálós, így a héten alig jutott időm olvasni. És örülök, hogy ilyen klassz őszi időnk van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég lájtos amúgy a Fangirl, persze van benne komolyabb téma is, ami ad egy alapot az egésznek, de inkább szívet melengető az egész, mint hogy összeugorjon az ember gyomra tőle. Majd még írok róla! :)
      A Stühmert már esszük! :D Igazából csak fincsi édességnek vettem, mert a karácsonyra nem vagyok ráizgulva kicsit sem, de az ilyen előnyeit azért igyekszem kihasználni. D

      A csokis palmolive-nak rendesen csoki illata van, hasonlít a TBS csokis vonalához meg a Balea kakaós testvajához, olyan igazi csoki illat, nem mű. Viszont kicsit bizarr nekem ez a sűrű világosbarna cucc :D
      Örülök, hogy a mandulás bejött, nálam az már kötelező őszi darab. :)

      A barátozós napokat én is egyre jobban értékelem, tényleg igazi löketet ad a lelkemnek. (Akárcsak a fodrász) :) A november könyves szempontból szerintem sokunknál durva lesz. :D

      Törlés
  3. A Stühmer szaloncukor a legkirályabb, évek óta a rajongója vagyok.:) Az a legjobb, amikor az Árkádban felállítják a standjukat, és mindenféle ízűt lehet venni (bár az epres-fehércsokis a no1 még mindig nálam).:)
    Meggyógyultál a cicatámadásból? Vigyázni kell velük, nekem elég sok kóborral volt dolgom és komoly sérüléseket tudnak okozni. Csoda, hogy megúsztam a szurikat, brr.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ésss miattad mi is rajongói lettünk :D

      Törlés
    2. Igen, ezt a hullámot te indítottad! :)) Itt is rengeteg féle volt (igazi retro édességbolt, ahol pult mögül árulják kimérve a mindenféle drazsét meg szaloncukrot ugyanúgy ahogy 40 éve:D
      Aha, meg, bár nagy baj nem volt, csak inkább para, én hajlamos vagyok az ilyenekre ráizgulni, hogy úristen MEG FOGOK HALNI!!!! Szóval inkább elmentem szuriért, a veszettség ellenit kihagytam, de pont ma láttam a macskát, és még élt, ez biztató :D
      Nehéz kiismerni a kóbor cicákat, mondjuk engem a sajátom is folyton fel akar falni, de ő legalább be van oltva mindenféle ellen :)

      Törlés
  4. Én is örülök, hogy jó még az idő, és nekem most lazulós hétvége jön, juhé :)
    Tök jó ez a monitoremelő polc, tényleg hirtelen több helyed lesz! :) Úgy örülök a jó-könyv szériádnak is, remélem nem szakad meg! Én most olyan jól belemélyedtem a Jók és rosszak iskolájába, hogy ihajj, utána pedig Jonas Jonassont fogok olvasni. :)) A Hová lett Audrey? engem is érdekel, de majd angolul, kicsit a Bernadette-re emlékeztet :D persze ne tápláljunk magunkba olyan elvárásokat egy ya felé :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jessz, akkor jó pihit neked! :)
      A következő könyvek az új Kinsella és A Rosie update lesznek, remélem, tényleg folytatódik a jó sorozat! :)
      A Jók és rosszak iskolájáról gondolom írsz majd, de tetszett amúgy? Ez a lehetőség hozzám is benézett, de úgy éreztem, nem nekem való.
      A Hová lett Audrey valóban nagyon Bernadette-es külsejű és című, itt már szerintem tuti szándékoltan, ennyire nem lehet véletlenül belenyúlni. :)

      Törlés
    2. Köszi, már bele is lendültem a pihenésbe ma, és sokat olvastam, még a kádban is, pedig ott általában nem tudok. :) A Harry Augustot folytattam, de Jonasson is hamarosan jön... :) A JRI-t meg befejeztem ma, nagyon haladós és pörgős volt szinte végig, de valóban nem annyira a te stílusod szerintem, és nagyon gyerekmese jellegű marad végig - mindemellett szerintem jó volt, tetszik a fantáziavilága is, de esz poszt is, ott majd kapok még szómenést róla. :D

      Törlés
  5. A Palmolive csokis tusfürdőjével már én is szemeztem, azt hiszem be is szerzem a hétvégén. :)
    A Rosie-update nekem is kelleni fog, most írtam recenziós példány miatt a Librinek, izgulok. :)
    Hihi, tovább fertőz a Stühmer szaloncukor. :D Remélem ízleni fog neked is. :))
    Sajnos nekem nem telt olyan szempontból a hét, hogy megint sikerült összeszednem egy vírust, most épp a hányós-hasmenőset. :/ Mondjuk szerencsére csak két nap volt nagyon rossz, most már jobban vagyok, és 3 könyvet elolvastam, egy megkezdettet befejeztem, és most fogtam bele egy újabba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom illata van, olyan, mint a Balea kakaós testvaj.
      Kapsz példányt? Én imádom a Librit, olyan kedvesek és készségesek, ráadásul rengeteg szuper könyvet adnak ki. :)
      Fincsik a Stühmerek, egyelőre 4féle van otthon, nem mindegyik ízlik, de a mogyorókrémes és a marcipános nagyon ott van!

      Jaj, ne, sajnálom, hogy megint lebetegedtél :(. Valami ultrabrutál immunerősítés kellene neked, nehogy aztán a közelgő influenza is megtámadjon!

      Törlés
  6. Jó kis új könyveid lettek! :) Kíváncsi vagyok mindre, a Fangirlön még vacilálltam, amúgy a Scolaros kapcsolattartónk ugyanaz? Vagy már más van helyette?
    Az a csokis Palmolive vonz engem is, hmm fincsi lehet :)
    Szaloncukiii, én majd december elején a karácsonyi vásáron tárazok be azt hiszem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, és még nincs vége a sornak, várok még néhány könyvet! :)
      A Scolarral kapcsolatban írok mindjárt!
      Hát, én ha így haladok, lehet decemberben már rá sem tudok majd nézni a szaloncukorra. :D

      Törlés
  7. Most vettem Stűhmer szaloncukrot 20 ízben!!!Mindegyikből 2 szemet. Nekem a folyós, enyhén sós karamellás a gyengém!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 20 ízben, váóóó :D és ez a sós karamellás iszonyat jól hangzik, vissza kell mennem az édességboltba ezek után. :)))

      Törlés
    2. Simán karamellás a neve, és zseniális szerintem.
      22 ízben készül Stűhmer szaloncukor, ebből 2 diabetikus. Nem tudom, mindenhol van-e a teljes szortiment, én Miskolcon élek, itt vettem, veszem.

      Törlés