2015-12-15

Egy zacskó szemét

Régen volt már olyan poszt, amiben a kidobandó szemetet mutogatom, de nemrég újra nekiálltam gyűjtögetni a kiürült flakonokat meg üvegcséket, és most ennek az eredményét láthatjátok itt, nagyjából az elmúlt egy hónapban használtam el az utolsó cseppjeiket. 



Isana tusfürdő - Habfürdőnek vettem, arra teljesen jók az Isana tusfürdők. Másra nem nagyon, mert hiába van sok fincsi illat köztük, nagyon híg az összes, nem szeretek velük zuhanyozni. Az illata ennek szimpatikus volt, kicsit gyümölcsös, kicsit virágos, friss felhanggal, kádfürdőhöz megfelelt.
Garnier micellás víz száraz bőrre - Nem tudok kibékülni a drogériás micellás vizekkel, csípik a szememet (oké, extraérzékenyek szegényeim) és húzódik utánuk a bőröm, pedig ez most épp száraz bőrre való volt. Azóta találtam sokkal jobbat, ami hatékonyabb és egyszerre kíméletesebb is ennél, úgyhogy többször Garniert nem veszek. (Meg L'Orealt sem, ugyanaz a kettő.)
Yves Rocher levendulás tusfürdő - Az egyik kedvenc YR tusfürdőm valódi levendula illattal, biztos szerzek még magamnak ilyet, mert bár nem a levendula a legkedvesebb illatom, néha kedvet kapok hozzá.  
Yves Rocher almás-csillagánizsos testradír - Az illata mesés volt, viszont ez a fajta radírozó formula nálam nem játszik, többet nem is veszek ilyen tusfürdő-és-radír-egyben terméket, mert ezekben általában csak lebegnek a radírozó szemcsék (esetünkben valami mag vagy fűszer őrlemény illetve nagyobb szemcséjű magok), így totál nem hatékony az egész.
Eveline micellás víz - Sminklemosás után használtam, amolyan tonikként, hogy előkészítsem a bőrt a többi arcápolási lépésre. Hyaluronsavat tartalmaz, úgyhogy nem szárít, mint a többi micellás víz, de bevallom, sminklemosásra sosem próbáltam. Szerintem ebben a formában már nem kapható, most egy másik, hasonlónak tűnő Eveline terméket vettem helyette (amit egyszer véletlenül szemfestéklemosásra használtam, és majdnem sikítottam, úgy csípte a szemem). 
Balea Trend It Up szárazsampon - Megőrülök, hogy sehol sem lehet már kapni ilyet, nem csak ebben, de más illatban sem. Vagy csak Győr számít ilyen számkivetett helynek ebből a szempontból? :) Az egyik kedvenc szárazsamponom volt, amíg nem találok, addig persze elleszek a Batiste-tal is.  
Carmex (tégelyes) - Csak elfogyott, ki tudja, mióta lakik itt az éjjeliszekrényemen! Mostanában elszoktam a Carmextől, de továbbra is az egyik leghatékonyabb ajakápolónak tartom, nekem különben a tégelyes verzió valamiért jobban tetszik, mintha kevésbé lenne nehéz állagú.
Yves Rocher Tradition de Hammam mini testradír - Majdnem egy évbe telt, mire elhasználtam. :D Mindig elfeledkeztem róla, pedig amúgy nagyon tetszett: hatékonyan radíroz, az illata nagyon extra, amolyan luxus élményt nyújt a használata emiatt, olyan, mintha aszalt gyümölcsöket áztattak volna meg valami fenszi alkoholban. Jó kis testradír, egy rendeléshez kaptam ajándékba, a nagy kiszerelés viszont elég drága, nem venném meg.
Paese hyaluron szérum - Fokozzam még az áradozást erről a szérumról? Egyszerű és nagyszerű, csodásan hidratál, kb havonta-kéthavonta elhasználok egyet.


Most szerintem egy darabig megint nem nagyon lesz kedvem felhalmozni az üres flakonokat, de néha-néha majd azért beiktatok egy ilyen bejegyzést is, bár nem tudom, szeretitek-e. Én imádom másoknál olvasgatni az elfogyottas posztokat. :)

13 megjegyzés:

  1. Énszeretem!!! :D Mindig kapok új ötleteket tőled. A Garnier micellás víze nekem most nagy kedvenc, az olajos sminklemosókat nem szeretem, de eeez, <3
    Ha legközelebb megyek dm-be, megnézem itt van-e ilyen szárazsampon vagy tényleg kivonták a forgalomból ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, köszi a feedbacket! :D
      Nekem amúgy a kétfázisú lemosó is szárítja picit a bőröm, de most amit használok (Paese) az nem, elvileg van benne argánolaj, gyakorlatilag egyáltalán nem olajos.
      Köszi :D Amúgy nem hiszem h kivonták, mert múltkor az akciós katalógusban is láttam, de nálunk egyik boltban sincs ilyen szárazsampon.

      Törlés
  2. Ilyen posztok kapcsán mindig rájövök, mennyire nem foglalkozom az arcommal :D
    Nálam ez a hát, vagy bekenem krémmel, vagy nem eshetőség áll fenn. A sminket persze leszedem, de csak a szememet sminkelem, semmi mást. :)
    A szárazsampon spray-ket már ki kell próbáljam, ahh, mindig elfelejtem - de mondjuk nekem most is Lush-os van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem foglak győzködni :) Azt viszont észrevettem, hogy amióta ápolom a bőröm, nem mélyültek a meglévő ráncaim és újak sem keletkeztek, szóval talán kicsit kitolom így a bőröregedést :) (bár 20 éves koromban is lettek volna már ilyen szuper arckencék!)

      Nekem meg már a Lusht kéne kipróbálni :D Bár a spray-k meg olyan kényelmesek... :)

      Törlés
    2. Jaj nem is azért mondtam, csak mindig szinte elszégyellem magam, és azon gondolkodom, mennyivel fog előbb öregedni a bőröm :S
      Tök jó, amit mondasz, nekem is azt hiszem rendszeresíteni kell az odafigyelést. :)

      Törlés
  3. Nekem a Helia D micellás víz jött be. Rettenetesen érzékeny a bőröm, havonta járok dokihoz, mindig van valami bajom, allergiás vagyok mindenre, minden csíp, kiütéseim vannak, szóval nagyon szenvedek vele, de ez A Helia D nagyon bevált, szóval ajánlom neked is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, legközelebb, ha épp nem lesz Paese-m (mert azt rendelni kell), akkor ezt fogom kipróbálni a drogériából! :)

      Törlés
  4. Ezek a szárazsamponok eltűntek, anyának keresem már hónapok óta, bejártam ezer DM-et, a helyük ott van a polcon, viszont üres. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár értük! Csak azt nem értem, hogy akkor az akciós magazinba miért teszik bele.

      Törlés
  5. Én szeretem az elfogyottas bejegyzéseket. :D
    Nekem is nemrég fogyott el a garnier micellás vize, az isana tusfürdőkről pedig ugyanazt gondolom, mint te :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó! :) Én is szeretem más szemetét nézegetni :D
      Kár, hogy nem sűrűbbek kicsit az Isanák, mert egyik-másiknak tök jó illata van!

      Törlés
  6. Én is szeretem ezeket a bejegyzéseidet is. :)
    Én most a Balea micellás vizet fogom kipróbálni, ha végére érek a Garniernek.
    Carmexből én most a tubusos verziót használom, nekem az nagyon bejön. :) Már csak a Lush ajakradírja kell majd mellé. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor jó, köszi! :)
      A Baleát kinéztem én is! :) Majd mesélj, hogy milyen!
      A Carmex szuper tud lenni télen! Remélem, a radírkát is fogod szeretni :)

      Törlés