2015-12-01

Novemberi random kedvencek

Most is hozok egy vegyes listát, nagyjából hasonló kontenttel, mint október végén. Kencék, tea, könyv, gyertya, szerintem múltkor is ilyesmi volt a felhozatal, ennyire vagyok változatos, igen. :) Képzeljétek, viszont körömlakkot egy szemet sem hoztam, mert esténként cseppet sem volt kedvem lakkozni, hétvégére meg minek, és amúgy nem is produkáltam akkora lakkos ámokfutást, mint előző hónapban, kettőt vettem akciósan, és egyik sem tetszik.
November nekem egyszerre volt hosszú és rövid, kicsit szenvedős és stresszes volt, de az agyam átállt téli álom üzemmódba, azaz nem nagyon raktározott el semmit abból, ami történt, csak legyünk túl rajta, bízom benne, hogy ennél már nem lesz sűrűbb időszak ebben az évben.



Rosie update és Fangirl - Mivel a könyves zárásban már beszámoltam ezekről a könyvekről, illetve egyikről lesz, másikról volt poszt, itt csak futólagosan említem meg őket, mindegyik tökéletesen illeszkedett abba a tendenciába, amely mostanában az olvasásaimat jellemzi. Csak semmi súlyos, semmi olyan, ami túl nagy odafigyelést igényel, de mégis volt annyira érdekes mindkettő, hogy ne aludjak el fölöttük. 
Yankee Candle Cassis tart - Most már abban a fázisban vagyok, amikor nincs bontatlan Yankee Candle-öm, így repetázgatok. Nagy kedvencem lett a Cassis nevezetű bogyós gyümölcsös illatú tart, ami a legszimpatikusabb gyümölcsös YC illatom, mert ez se nem mű, se nem tömény, se nem vécéfertőtlenítő-szagú, hanem frissítő és olyan igazi lédús gyümölcs illata van.
Sir Edward körte-karamell tea - Bár a tea iránti lelkesedésem egy picit (hálisten) alábbhagyott, azért még főzögetek időnként egyet-egyet, a hónapban a legtöbbet pedig ebből a körtés-karamellásból ittam (a Lidlben vettem). Olyan íze van, mint ahogy hangzik.

Balea sminklemosó olaj - Imádom az arclemosókat, és sokfélét szeretek, de általában mindegyikbe bele tudok kötni valahol. Vagy szárít vagy macerás vagy büdös vagy épp túl illatos, hiába van egy csomó más jó tulajdonsága az eddigi kedvenceimnek. Na de ez! Száraz bőrre kenem fel, majd picit hígítom vízzel, aztán picit bemasszírozom és lemosom. Ennyi. Nem marad olajos a bőr utána egyáltalán, nagyon gyengéd, mégis eszméletlenül hatékony, és nulla szaga van. Kb 1100 Ft a dm-ben és szerintem sokáig elég lesz. Ha netán az olajosság miatt nem szimpatikus valakinek, szólok, hogy ez ne tartsa vissza, mert ez nem olyan, mintha bármilyen bázisolajjal mosna az ember arcot. 
Miss Sporty rúzs (174 Seduction) - Egész ősszel kerestem valami jó sötét rúzst magamnak, de a drogériák színválasztéka szerintem nagyon silány. A Miss Sporty rúzsokat amúgy szeretem, de valahogy eddig ezt az árnyalatot nem szúrtam ki. Most viszont az enyém ez a bordós-lilás-barnás rúzs, nem túl pigmentált, így könnyen lehet építgetni, én pont így szeretem. A képen mattnak tűnik valamiért, pedig egyáltalán nem az.
Oriflame mézes ajakápoló - Ez a harmadik ilyen ajakápolóm, mindig más ízben rendelem meg, a mézes most, azt hiszem, egy új verzió, és úgy gondoltam, kipróbálom. Virágméz illatú, nekem nagyon tetszik, a hatásával meg elégedett vagyok, nem véletlenül veszem meg harmadszor ezt a kis ajakbalzsamot. Rettentő sokáig elég, az előző előbb rohadt rám, mint hogy elfogyott volna, pedig napi 3-4x használom legalább. 
BOMB feketeborsos testradír - Haragszom erre a termékre (illetve a csomagolására), mégis muszáj megemlítenem, mert valahol mégiscsak ez lett a kedvenc testradírom. Amikor először próbáltam, éreztem, hogy ez szerelem, az illata mint egy nyári fűszerkert (citromfű, zsálya, bors), és meglehetősen hatékony is, plusz némi olajat is tartalmaz, így nem szárítja a bőrt. Viszont az enyém a csomagolásnak köszönhetően tönkrement, vagyis a felső réteget nem tudom használni, totál összeállt, ugyanis nem lehet teljesen légmentesen bezárni a dobozt, így vagy a levegő vagy a pára hatására óriási, elpusztíthatatlan darabokban áll benne a só. Biztos lesz még Bomb testradírom, de akkor egyből át fogom tenni csatos üvegbe.




Sütőben sült pisztráng - A pasim folyton azzal cukkol, hogy minden hétvégén sült csirkecombokat eszem krumplival (ami amúgy nem igaz, múltkor pl. kacsacombot sütöttem!), de mit csináljak, ha imádom, örök kedvenc. Viszont azért a pisztráng sem szar kaja, maradjunk ennyiben, most vettem egy hármas csomagot, megsóztam, megtöltöttem snidlinggel, bazsalikommal és fokhagymával, betekertem baconbe és sütöttem egy fél órát. A köret ciabatta volt meg paradicsomsaláta.

Velence térkép/hal tetoválás - Másfél éve szeretnék tetoválást, és azt mondják, hogy úgy lesz jó, ha n évig ugyanazt akarod, és nem bánod ki magad közben belőle. Nekem ez a Velence térkép a tetováltatás előtt két nappal pattant ki a fejemből, úgy, hogy már közben megvolt az időpontom, és nem is értettem, hogy eddig hogy nem jutott eszembe a többi elképzelés mellett. Szerintem nincs még egy dolog az életemben, amit ilyen régóta szeretek, mint ezt a várost, és nem is nagyon számítok arra, hogy változik a hozzá fűződő viszonyom. Azt hittem, a csukló extra fájdalmas lesz, de bőven a kibírható kategórián belül volt és nagyon szépen gyógyul, igaz, semmi satír meg színezés nincs benne. Rettentően örülök annak, hogy megcsináltattam, és annak is, hogy végül nem egy tucat minta került rám. 

Remélem, nem hagytam ki semmi lényegeset a sebtében összerakott listából.
Nektek mik voltak a kedvenc akármijeitek a hónapban?

26 megjegyzés:

  1. Érdekes volt ez a hónap - nekem is stressz, de jó, könnyed olvasmányok és valahogy mégis olyan érzésem van hogy olyan semmilyen volt az egész hónap. :D A túl sok feladat eltompít azt hiszem.
    Imádom a képeidet - még mindig :D Ez a tea tényleg finom, most hoztam magammal melóba is belőle.
    A tetkód nagyon tetszik - még mindig :D és most megint erősen gondolkozom hogy én is készítettek (szülinapomra akár), itt ahol a tiéd van az tetszik, vagy a bokám sarkam közötti terület. Agyalok még rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eltompít, igen, ez a jó kifejezés. :) Úgy érzem, novemberben csak a kis csomagjaimnak tudtam örülni, amiket időközben rendelgettem.
      Köszi, mindig jól esik, amikor ezt írod. :)
      A tetkóba meg totál bele vagyok esve, imádom!! Nem akarlak rábeszélni, de ha tetszik neked is a dolog, akkor vágj bele :) nekem a legnehezebb a minta kiválasztása volt, illetve a lehetőségek szűrése, mert amúgy nem sok helyre tetováltatnék. Hajrá! :) (ja meg szerintem célszerű a hideg hónapokban, hogy aztán ne érje nap)

      Törlés
  2. Szép lett a tetoválásod :) Azt a pisztrángot meg elfogadnám most ebédre, lévén, hogy nincs kajám és imádom a halakat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :))
      Hát a kajából én is repetáznék! :)

      Törlés
  3. Én is imádom a képeidet :) Sose tudnék ilyen halat csinálni asszem. :D Jajj, egy szörnyű antitalentum vagyok a konyhában, meg kéne tanulni főzni, de ugye minek, ha rendelni is lehet kaját. :D
    A hét abszolút fiaskója amúgy, hogy Mekiben ettünk (fujj fujjj) kb. 4 év után először újra - a Zember rákívánt én meg nem ellenkeztem végül, de kár volt... iszonyatosan szar volt a kaja, ronda is és kevés, e Big Mac egy vicc, egy összeesett miniatűr szendvics, de 503 kcal állítólag o.O Slusszpoén, hogy kimarta a számat a kaja, és meg is dagadt az ajkam, kétnapra, most kezd lemenni, de tiszta cserepes, és vörös volt... allergia? Meki közelébe nem megyek megint, négy év a minimum, de lehet, hogy soha többet. :(

    Amúgy ehavi kedvenc a Yummy Mummy tusi a Lushtól, és az ajakradírjuk, mert csak az használt, de az is nagyon lassan... plusz Eucerin ajakápoló. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Dehogynem tudnál, tudod mennyi időbe telt ezt összerakni? Kb hat perc. :D Hal besóz, zöldfűszerek, fokhagyma bele, bacon körbe, aztán meglocsoltam olívaolajjal és csá! :)
      Hidd el, én se vagyok túl ügyes, és kizárólag olyan ételeket vagyok hajlandó főzni, amivel nem kell sokat szarakodni.

      Húha, szép élményed volt a mekiben...:S te ráadásul eleve nem eszel egészségtelen ételeket, ha jól tudom, szóval neked akkor ez dupla áldozat volt! Én különben imádom a mekis kaját, de nagyon ritkán eszem, mert nem esik jól. A fagyijuktól konkrétan rosszul vagyok, meg volt már, hogy egyéb kajáiktól is napokig beteg voltam. :S Ha már hamburger, akkor legyen inkább valami rendes, valódi hússal! :D

      Yummy Mummy nagyon fincsi, a hónapban én is elővettem. :) A Lush ajakradírok meg felülmúlhatatlanok!

      Törlés
    2. Ha te mondod. :D de tényleg nem sokat sürgök a konyhában. Viszont én is szeretem ami nem jár sok macerával. :)

      Nem eszek ilyeneket, szóval tényleg duplán rossz volt... Utoljára junkot KFC-ben ettünk talán egy éve (?), de attól olyan rosszul voltunk utána, hogy azóta tiltóra tettük, most ment végleg a Meki is mellé :S Viszont nemrég nagyon jót ettünk Nordsee-ben úristen ott milyen finom halak vannak, meg sushi! :)

      Törlés
    3. KFC nekem is ez a kategória... fúj. A Nordseet pedig mi is nagyon szeretjük, sajna nálunk nincs, de ha a közelében járunk, akkor eszünk valamit, mert tök jó halas kaják vannak!

      Törlés
  4. Bár stresszes lett a novembered, de mégis mennyi klassz dolog felkerült ide. A tetkó meg szerintem mindent visz ebben a hónapban. Amúgy nekem az a bajom vele, hogy már egy ideje érik, hogy szeretnék valami aprót, de tucatdolgot semmiképp és még nem jött meg az ihlet. A tiéd abszolút illik hozzád, és így Velence mindig ott lesz veled :)
    Nekem van egy Baleás olajos sminklemosóm, nagyon tuti, gyönyörűen leszedi a sminket. Ha elfogy, akkor megnézem azt, amiről írtál.
    És amúgy érdekes, hogy kb 2-3 hete én sem lakkozok most. Igaz, az oka az, hogy eléggé tönkrement a körmöm és most pihenőt hagyok nekik. Körömerősítőt kenek rájuk, olajjal kenegetem este + a TBS-os kézkrémmel sűrűn kenegetem. Viszont olyan szép őszi-téli lakkjaim lettek idén, hogy azért januártól szerintem visszaállok rá.
    Istenien néz ki ez a hal, én amúgy is szeretem és olyan egyszerűen hangzik az elkészítése :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, alapvetően voltak jó pillanatok is, csak a munka volt sok. :)
      Én is a tetkónak örülök a legjobban :) Szerintem ez a minta választás nagyon nem egyszerű, sosem értettem amikor emberek random akármit tetováltatnak magukra, pl. bemennek a szalonba és választanak egy mintát a katalógusból... komolyan egy rózsát akar nézegetni egész életében, ami amúgy 6000 másik emberen is ugyanúgy rajta van? :D

      Ez az olajos szerintem kicsit más jellegű, mint ami neked van (az a szemfestéklemosó, ugye?), ezt a kezembe pumpálom, bemasszírozom, aztán utána még egy micellás vízzel áttörlöm azért az arcom meg a szemem. De nagyon hatékony! :)

      Jaj, az én körmeim is kivannak teljesen... NEm tudom mi van, kéne nekünk valami jó kis vitamin! :) Nem tudom, miért van rájuk a lakk ilyen rossz hatással...:S

      A halacska tényleg nagyon egyszerű volt, ahogy PuPinak is írtam fentebb. :) És rettentő finom :)))

      Törlés
  5. Szerintem annak a teának szörnyű íze van. :D :D
    Nekem nem is tudom, mi volt a kedvencem ebben a hónapban, nem vettem semmit (ja de tegnap egy hosszú ujjú pólót, az elég klassz), konkrétan egy tejet vettem kb. egész hónapban, épp próbálom felélni a hűtő és kamra tartalmát. :D Kedvenc lett a bullet journal. Meg a wizzair, ismét tök jó áron vettünk repülőjegyeket, idén először karácsonyozunk együtt a kedvessel, sőt az egész téli szünetet együtt töltjük és szintén először fogunk együtt repülni! :) Ja és Presser Szerenád helyett c. albuma, véletlenül találtam rá, annyira szeretem. Meg Rúzsa Magdi Angyal helyettem száma.
    A tetkó klassz! :) Én is szeretnék egyszer majd, de még semmi konkrét elképzelésem nincs. Az a szivárványos tetszik nagyon, ami nem is tetkónak tűnik, hanem mintha csak visszatükröződne a fény az ember hátáról (ilyen: http://www.lisascloset.com.au/wp-content/uploads/2013/09/0ad2a9c688babcb21d3ebc2e94a4027e1-454x608.jpg). De nem lesz ilyenem, mert az egyik lapockámon egy óriási barna folttal születtem (ami tök klassz amúgy, szeretem, olyan mint egy térkép :D) és a kettő nem nézne jól ki egymás mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, más az ízlésünk, úgy fest. :) (Mondjuk az enyém eleve változik folyamatosan :D)
      De jó lesz nektek akkor a karácsony! :) Gondolom nektek ez már önmagában elég jó ajándék. :)

      Köszi! Nekem se volt sokáig konkrét elképzelésem, vagyis volt egy csomó ötletem, amit nem voltam képes leszűkíteni. De jó ez, amit linkeltél, ilyet még sosem láttam! Csak jól kell megválasztani a színeket, hogy ne úgy nézzen ki, mintha veredkedett volna az alany. :D

      Törlés
    2. Igen, és elég is lenne ajándéknak. :) Stresszelem magam az egész ajándékozós dolgon, évről évre az megy, hogy én nem szeretnék semmit, aztán kapok egy halom cuccot, aminek lehet örülök, mint gesztus, de a legtöbb nem olyan, amire vágytam volna (a barátomtól és a szüleitől, itthon szerencsére nincs ajándékozás, csak pénzt kapunk és annyi). És hiába mondom, hogy nem szeretnék ajándékokat, falakba ütközök. És még én érzem magam rosszul tőle, hogy milyen hálátlan vagyok. Nemrég kitöltöttem egy szeretetnyelv-tesztet, egyetlen egy pontot sem kaptam az ajándékozásra, ez megmagyaráz valamit. :) Ajándékokat venni se szoktam, mert mindenki maga tudja a legjobban, mit szeretne, egyszerűen borsódzik a hátam, ha arra gondolok, hogy vegyek valami felesleges izét, csak mert karácsony van. Közben ott a barátom, aki meg szomorú, mert nem kap tőlem ajándékot. Én nem tudom, minek örülne, annak meg mi értelme, hogy ő megmondja, én meg megveszem neki?! Ja, lassan tényleg Grinch leszek, és utálom a karácsonyt. :( Tudom, hogy KonMari elvét kéne alkalmazzam az ajándékokra, de akkor is szörnyen érzem magam az egész herce-hurcától.
      Nemrég láttam ezt a reklámot, ez egy sokkal szimpatikusabb módja az ajándékozásnak, tetszik az alapelv :D https://www.youtube.com/watch?v=ITyeI3YyYw8

      Törlés
    3. Én szoktam kívánságlistát írni a pasinak, neki már ennyivel könnyebb, meg van 1-2 sztenderd ajándék, amit szoktam kapni tőle. De a nesze itt egy ajándék csak azért mert muszáj-elv nagyon távol áll tőlem is, abszolút megértelek. Mást sem akarok kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy adok neki valamit, amit aztán csak lelkiismeret-furdalás közepette kerülget.
      Ezen a videón besírtam :D

      Törlés
  6. Nagyon hangulatos képeket készítesz :)
    Szép egyedi tetoválás, ez a szépsége a dolognak, nem pedig a 12 egy tucat minta minden 2. emberen. :/
    "kettőt vettem akciósan, és egyik sem tetszik." lakk témában én is így vagyok. Próbálok a feleslegesektől megszabadulni krémmánián, hátha szeretőbb gazdira lelnek csórikámék :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) (Pedig a fények ill. hiányuk folyamatosan ellenem vannak :D)
      Úgy érzem, Magyarországon meg még egyáltalán nem divat az ízléses és egyedi tetoválás, na mindegy, mindenki azt varrat magára, amit akar, csak nekem fura... :)
      Na akkor mindketten rosszul jártunk ebben a hónapban a lakkokkal :/ Nekem van egy kis dobozom otthon tele dolgokkal, amiket nem használok, de sose tudom mit kezdjek velük, szerintem majd elviszem valami barátnős találkozóra.

      Törlés
  7. Nagyon szuper a tetkód!!! <3
    A novemberrel kapcsolatban egyébként én is hasonlókat érzek, mint te: örülök, hogy túlvagyunk rajta, jöjjön a Télapó, a Jézuska és a szilveszter végre! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :))
      Szerintem most nagyon sokan várjuk együtt, hogy eljöjjön a karácsonyi időszak, végre egy kis pihi meg sok finom kaja! :D

      Törlés
  8. Jók ezek a vegyes kedvencek, szeretem, hogy van benne minden. :)
    A tetoválásod még mindig szuper!
    Nekem egyelőre a december első napja annyira rosszul sikerült, hogy visszasírom a novembert... De azzal biztatom magam, hogy rossz kezdet után már csak minden jobb lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. :) Így könnyebb többet összeszedni! :)
      Jaj, ne, amúgy ha ez vigasztal (bár gyanítom nem), a december 1 nekem már éjfélkor szar volt. Reméljük ennél már csak jobb lesz ez a hónap!

      Törlés
  9. Kedves Cicamica, akarom mondani katacita jól néz ki a halad. Próbáld ki esetleg a lazacot, vagy a fogast, miután megszórtad egy kis halfűszerrel, vajban megsütni, köretként valami salátát szervírozni mellé. Ez is gyorsan megvan, és nem is bonyolult. Hozzá egy pohár rajnai rizling nektár, hogy legyen valami folyadék, amiben úszik a hal. :) Teafronton meg próbáld ki, ha még nem ittad a gárdonyi teaház Eper,bodza,méz teáját.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Melyik? :D Most elsőre a tetkóra gondoltam, de aztán a receptek után elbizonytalanodtam. :) Uhh, a lazacba bele tudnék fulladni, jó is, hogy említed, a mai napom kellően szar ahhoz, hogy megajándékozzam magam egy 200 grammos adaggal. :D
      Köszi a teaajánlót is. Gárdonyi márkától a vörösáfonyásat próbáltam, az is fincsi!

      Törlés
    2. A halra,nem a tetkóra.😊 A tetkód egyedi, de szerintem a nők bőre sokkal szebb annál csak úgy simán,hogy mindenféle rendszámot gyártassanak magukra. Embered sötétben úgysem látja, kitapogatni sem tudja-ahogy néztem nem vakírással tolta rád a művész a tust- ha meg világosban nem ismer fel megkülönböztető jelzés nélkül...

      Törlés
    3. Nem is neki csináltam. :D

      Törlés
  10. Viszont mivel a tetkódat te viseled,míg a hamut mamunak mondod (szóval még 100 évig :) ) csak neked kell tetszenie,senki másnak.

    VálaszTörlés