2016-02-28

Februári könyves zárás

Nem tervezek nagy sírás-rívást produkálni, csak diszkréten kijelentem, hogy a februárom nagyon nem az olvasásról szólt. Ellenben a magánkönyvtáram szépen hízik, én pedig nem bánok semmit! A kedvem az olvasáshoz kezd visszatérni, de ez általában addig tart, amíg magamban szépen tervezgetem, hogy melyik könyveket szeretném majd sorra keríteni a közeljövőben, aztán amint cselekedni kéne, találok más elfoglaltságot. Viszont amint befejezem ezt a posztot, megyek és felcsapok valamit!

Beszereztem

A hónap a használt könyveké, garázdálkodtam egyet a Libri webshop antikvár részlegén, emellett a molyon keresztül is vásároltam egy second hand-könyvet. Előrebocsátom, hogy a március sem lesz nullás, a bookdepóról mindenképpen várható két szép példány! Már csak olvasni kéne.

Karen Marie Moning: Új nap virrad - A Keserű ébredés újraolvasásakor ijedtem meg, hogy nem teljes a sorozatom, ezért ezt levadásztam használtan. A 4. rész még mindig hiányzik egyébként, valamikor majd azt is beszerzem.
Anna Black: Tudatos jelenlét - 2016 egyik varázsszava a mindfulness, a csapból is ez folyik, és nekem még szimpatikus is az egész, valószínű pont olyan ember vagyok, akinek ebbe bele kellene mélyednie. Már néhány fejezetet elolvastam a könyvből, eddig jónak tűnik.
Ófeigur Sigurðsson: Jón története - Izland, kellett, 500 HUF volt.
Michel Faber: A bíbor szirom és a fehér - Jen Campbell író és booktuber hozta meg a kedvem Michel Faberhez, nem ez az egyetlen magyarul megjelent könyve, de egyelőre erre tudtam lecsapni, jó vaskos különben.
Jean-Louis Curtis: Tea a ciprusok alatt - Velence van a borítóján. Van kérdés?
Ludvík Souček: A vak madarak titka - Izland megint, csartak/Edina mesélt róla, meglátjuk.
Mary Lawson: Varjak tava - 1 millió éve a várólistámon van ez a könyv, már nem is emlékszem, miért, és mivel a könyvtárainkban nincs meg, jött ez is antikvárból.
Padisák Mihály: Gyalog Juli - Miamona csinált hozzá kedvet, tudom, hogy lesz majd olyan periódusom, amikor pont ezt akarom elolvasni.
Gerald Durrell - Lee Durrell: Durrell a Szovjetunióban - Valamiért odavagyok az orosz tájért, és az azt bemutató non-fictionökért, így enyém lett ez a szép nagy album.



Elolvastam

Muhahaha. Vicc volt a februárom az olvasást tekintve, vázolnám, hogy mi volt az a KETTŐ könyv, amit sikerült végigolvasnom.

Joël Dicker: Az igazság a Harry Quebert-ügyben - Az idei eddigi legjobb, imádtam, tök jó krimi, olyan bő lére eresztett fajta, amit szeretek. Ha ügyes leszek, jövő héten kikerül róla a poszt a blogra.
Mary McCarthy: Velence közelről - Egyre inkább úgy érzem, hogy ha katacita-kompatibilis velencés könyvet akarok olvasni, azt nekem kell megírnom. Ezen a kb 200 oldalon egy este alatt rohantam végig, ami nem a leghelyesebb eljárás, de nagyon untatott. Sok töri, sok festmény, nem érdekel.

Három másik könyvben vagyok még benne, az egyik a fent említett Tudatos jelenlét. Vele nem akarok sietni, inkább néhány gyakorlatot elsajátítok, és ezután megyek csak tovább a többire. Aktuális olvasmányom a Campari reggelire, amit még lehet, hogy befejezek februárban, ha kibírom... Néha fájdalmasan unalmas, máskor meg egész gyorsan pörögnek a lapok, azt hiszem, nem ebben az időszakban kellett volna elővennem, amikor amúgy is nyögvenyelősen megy az olvasás. A hónap elején kezdtem el az Everything I Never Told You-t, ami idén magyarul is megjelenik, de borzasztó nyomasztónak éreztem, ezért most pihentetem. 

És ahogy ígértem, megyek olvasni, küzdök egyet a Campari-val. 

A többiek:

20 megjegyzés:

  1. De szép nagy kupac! :)
    Majd lesek én is, hátha látok negyedik Tündérkrónikákat valahol. :)
    A bíbor szirom és a fehér nem valami echte romantikus regény? Fabernek Faber, de nagyon régi. Nekem az az aranyló borítós keltette fel az érdeklődésem Jen videójából, de nem emlékszem a címre, valahol listáztam.
    Szegény Campari, szegény Katacita. :D ... az ilyen periódusok kétélűek, mert vagy átlendít rajta egy ilyen könnyed könyvecske, vagy attól is csak rosszabb lesz...
    Írjál Velencéről könyvet! Én megvenném! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Molyon van egy eladó meg szerintem webshopokban is, de bízom benne, hogy valahol majd sikerül olcsóbban hozzájutnom. :)

      Nem tudom, mennyire romantikus ez a Faber-regény, igazából az se baj, ha az, csak szeretnék megismerkedni vele. A felszín alatt is érdekel, sőt, az jobban, majd talán egyszer az is meglesz. :) Te melyikre gondolsz, a The Book of Strange New Things-re? Vsz. amúgy nekem is ahhoz hozta meg a kedvem, de előbb inkább próbálkozom a magyarokkal.

      Jaj hát ez a Campari most nagyon nem fekszik, de értem, hogy miért tetszett pl. neked, meg azt is, hogy másnak miért nem.

      Jó, írok :D Már csak egy kiadó kell, aki megjelenteti nekem :D

      Törlés
    2. Igen, a The Book of akármire gondoltam, azt dicsérte nagyon. :)

      Sajnálom a Camparit, most épp mindenkinek valami olyan nem tetszik, amit én szerettem :D :D le vagyok sújtva! (not) ;) Ne erőltesd, ha nem megy. :)

      Törlés
  2. Huh, szép szerzemények! Durrell.... :) nekem nagy kedvencem, bár ezt a Szovjetuniós kötetet még nem olvastam. Én biztos elolvasom, ha írsz Velencéről egy könyvet ;) egyik kedvenc városom. A labdát feldobtad.
    A Campari reggelire számomra kín és szenvedés volt, pedig alapjáraton a történet nem lett volna rossz, de.... szóval nálam felejtős.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Durrellt nem lehet nem szeretni :))) Ebben a könyvében egy csomó kép is van, remélem, jó lesz! :)
      Köszi! :D Szólok, ha kész a könyvem :D
      Igen, olvastam a posztodat a Campariról, akkor még reménykedtem, hogy csak más az ízlésünk, de nagyon kis uncsi, meg olyan zavaros, összevissza.

      Törlés
  3. Szép szerzemények. :) A Varjak tava nekem is fent a Felkeltette érdeklődésem polcon, már nem tudom, miért tettem fel pontosan. :D A bíbor szirom és fehéret meg még vagy jó tíz éve folyton vadásztam a könyvtárba, aztán egyszer csak elmúlt iránta az érdeklődésem. Hátha majd te újra felkelted. :)

    Van ilyen, mikor az embernek nem megy annyira az olvasás, de nem is kell erőltetni. Hátha majd a tavasszal a kedv is megjön. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó régen rakhattuk fel mindketten a képzeletbeli polcunkra! :D A Faber-könyvhöz nem tudom, mikor jön meg a harci kedvem, mert baromi hosszú, és mostanában a rövidebb könyvekhez sincs mindig türelmem. :)

      Törlés
  4. Nekem se volt túl sok időm az olvasásra de a Rosy Thomastól a Kasmhir kendőt sikerült kiolvasni és belekezdeni Cassandra claertol a Csontvárosba ami nagyon tetszik csak a duli melett nincsok idő olvasni. Beszereztem még a Titkos kert színezőt ami szuperül kikapcsol. Meg elkezdtem nézni a párommal a Shannara-a jövő krónikája című sorozatott.

    VálaszTörlés
  5. Az suli akart lenn a mellett nem sok az idő!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen jó a színezés? :) Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó hatással van az agyra!
      Hajrá a Csontvároshoz, főleg, hogy van még pár része! :)

      Törlés
  6. Nagy kupac, és ettől még könyvmoly vagy hogy ebben a hónapban két könyvet olvastál ;)
    Hű azt hiszem többen szívesen olvasnánk egy velencés könyvet tőled! Írd meg ;)
    Kíváncsi vagyok a Tudatos jelenlét hogyan fog beválni nálad, na meg a kupac többi tagjára is, mert nem sokat tudok egyikről sem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, tudom, valaki egy évben se olvas el ennyit. :)
      Ok, már vannak ötleteim egy velencés könyvhöz! :D
      Tetszik a Tudatos jelenlét, egyelőre már az elalvásban is segít! :)

      Törlés
  7. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nem vagy egyedül az olvasási kedvetlenséggel :) Engem sem zavar, ez most egy ilyen időszak, más köt le, de volt már ilyen, elmúlik majd ez is :)
    Most elkezdtem az Újjászületés-t, ami Neked annyira nem jött be, de mazochista vagyok, gondoltam hátha :D Eddig OK, gyorsan is haladok vele, remélem megmarad a lendület...
    lábjegyzet: minden olyan könyvem, aminek külső papírborítója van, tele van rágásnyomokkal, kis csócsálásokkal, mert a csincsilláim úgy kapnak rá minden ilyen könyvre mint gyöngytyúk a takonyra. Így már nem olyan szép a külseje a könyvnek. Bocsánat, de ezt fontosnak tartottam megemlíteni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van más az olvasás helyett, gondolom akkor neked is, addig meg nincs nagy baj. :)
      Amúgy az Újjászületés szerintem nem rossz könyv, de a végére a sok történés meg fordulat kiakasztott, de ebben benne van az 100%-ig, hogy picit sem tudtam azonosulni a főhőssel és nem értettem meg. Az elején nekem is tetszett még. :)

      Háhá cuki kisállatok. :D Nem baj, ez is hozzátartozik a könyveid életéhez :) Régebben a macska is megrágott 1-2 könyvet, plusz van egy rakat könyvem, amit olyan ismerősök hagytak ránk, akinek patkányai voltak, na ott ugyanez, mint nálad. :D

      Törlés
  8. Ez a kupac szép, és ne bánj soha semmit se :) Az olvasási kedv nálam is kicsit visszafogott volt februárban, mármint ami nem recik, de nem bánok semmit se :D Ezek az antik meg használt könyvek jó áron voltak, én valahogy sosem tudok használtan kifogni semmit sem, csak horror áron. Mondjuk nem is nagyon nézelődöm ilyen oldalakon, de jó lenne ha több régebbi könyvet olvasnék, mert csak az újakra megyek rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te is éltél inkább februárban! :)
      Amúgy a Libri honlapra miattad keveredtem el, a múltkor linkeltél valami brutál akciót, aztán nem volt megállás. :D
      Most úgysincs annyi izgalmas újdonság, használd ki az időt a Könyvfesztes megjelenésekig. :)

      Törlés
  9. Ha már az olvasási hév nem kapott el, akkor igazán jól tetted, hogy garázdálkodtál egy kicsit az antikvár könyvek között :)
    És tök jó látni, hogy te sem az agyonhype-olt könyvekre fened a fogad. A Tea a ciprusok alatt címe olyan klassz, szinte látom magam előtt ezt a képet :) És igen, én is olvasnám tőled azt a könyvet Velencéről. Egyelőre mobilra kitettem magamnak háttérképként inspirációra, szeptemberben tök jó lenne ott császkálni, eléggé rám jött a mehetnék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most úgyis uborkaszezon van, majd a könyvfesztes megjelenések tuti csődbe visznek. :)
      Amúgy van egy csomó ötletem a velencés könyvhöz, lehet neki kéne állnom! :D Nemsokára úgyis gyűjthetek megint inspirációt! ;)
      De jó, menjél!!! Bármi infó kell, szólj! :)

      Törlés
  10. Juj, ez azt jelenti, hogy mész újra? De jó Neked! :)) A fotóid meg már amúgy is meglennének egy ilyen útikönyvhöz :)
    (Köszi, egyszer talán majd eljutok én is a megvalósításig.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, most ketten megyünk, bemutatom a pasinak életem másik nagy szerelmét. :D
      Hidd el Niki, egyedül utazni teljesen jó dolog, biztosan élveznéd te is! :)

      Törlés