2016-02-25

Things I Love Thursday #58

Laza hét a mostani, ráadásul szinte minden nap tartogatott valami kellemes meglepetést, hírt vagy élményt. Illetve sikerült befejeznem a múlt héten elkezdett könyvemet meg elolvastam egy másikat, a végén még lesz mit mutogatnom a sok beszerzés mellett a februári könyves zárásban! Az összképet csak a Twin Peaks záró epizódja rontja, amelyet az official Twin Peaks napon (02.24) néztünk meg és a végén felkiáltottam, hogy "Úristen, ez még a Lostnál is rosszabb!". Szerencsére nekem csak egy évet kell várnom a következő részre, nem 25-öt, mint másoknak.


+ Prezi tréning második felvonás - nem konkrétan a prezikészítés volt az izgalmas, hanem az azt megelőző tervezgetés meg gondolkodás.
+ Olasz tanfolyam - azt imádom benne, hogy egy csomó kulturális és egyéb adalékot is kapunk a nyelvi dolgok mellett. Most például tippeket arra, hogy Dél-Olaszországban merre érdemes menni.
+ Beanies csokis-narancsos instant kávé - amíg a kapszulás gépem javítóintézetben van.
+ Parkát hordtam két napig! :)
+ Lush csodálatosságok, pl. fantasztikus illatú fogtabletták, amikkel fogat lehet mosni. És Ocean Salt arcradír újratöltve, éljen!
+ Hihetetlen, de még ezen a héten is kaptam szülinapi csokit, jól elhúzódott ez a 29. :)

És felétek?

23 megjegyzés:

  1. Jó heted volt :) Olasz tanfolyam jó lehet, nekünk nincsenek ilyen kulturális morzsák :( na nem is baj, annyira nem vonz a német-osztrák kultúra.
    Nekem nem jött be a Beanies, alig vártam, hogy elfogyjon :D Most a Tchibo új ff- instanját iszogatom melóban.
    Tavaszikabátotakarokhordaniiiii :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban, a német kultúra nem annyira vonzó :D Nálunk a tanár teljesen szerelmes Olaszországba, nagyon lelkes, szóval mindenhez van valami története. :) Ki tudja, lehet, hozzátok is beállít egyszer a tanár egy tányér Apfelstrudellel! :D

      Igen, emlékszem, hogy nem szeretted a Beanies-t, melyiket próbáltad?

      Törlés
    2. Az a jó, ha lelkes :)
      Nem hiszem :D
      Ugyanezt a csokis-naracsosat!

      Törlés
  2. Tök jó, amikor a nyelvi tanfolyamokat ilyen kis érdekességekkel is kiegészítik. :) Nekünk gimiben francián voltak "kultúr óráink" - olyan jó volt.
    Én is kaptam még a héten szülinapi ajándékot és csokit, pedig már elég régen volt (január 31.) :)
    Nálam is előkerült a parka meg a tavaszi bokacsizmák, sliponok. :) Olyan jó volt, de ma már majd' megfagytam, olyan hűvös szél fújt. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, nekem is nagyon bejön! :)
      Akkor utólag is boldogat, ha netán eddig én sem köszöntöttelek fel! :)
      Jaj, most nagyon béna idő van, de már nem érdekel, mert mindjárt jön a tavasz és el lehet rakni a télikabátot meg lehet ruhatárfrissíteni! :D

      Törlés
  3. Tök jó, hogy az olaszon nálatok is előkerülnek ilyenek. Szerintem ezek masszívan hozzátartoz(ná)nak a nyelvoktatáshoz. Anno mi is vettünk ilyet a tanárnőmmel, a kedvencem a kávék és az olasz tészták kitárgyalása volt :)
    Nekem a kedvenc insta kávém a Little's, a Beaniest nem kóstoltam még. Gondolom ez sem az olcsó kategória :)
    Örülök, hogy jobb és lazább heted volt, legyenek ilyenek a következők is és talán az olvasási kedved is visszatér :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó ez a kávés-tésztás oktatás! :D Nem tudom, hogy a csoportunk túl van-e már ezen, most épp a zenészeknél tartunk :)
      Most a kollégámmal csekkoltuk a Little's kávékat (amúgy u.annyiba kerül, mint a beanies, csak több izgalmas ízben van), és megbeszéltük, hogy hoz, ha Bp-n jár. :)
      Köszi, úgy legyen! Jó hétvégét meg kuckózós olvasást neked! :)

      Törlés
    2. Köszi Kata, ez az idő pont erre való :) Utána meg majd bezsongunk a tavasztól :)
      Ha lesz győri molytali, viszek én is nektek szívesen ilyen kávét, csak majd adjátok le a rendeléseteket. Kíváncsian várom, hogy tesztelés után mit mondasz majd róla.

      Törlés
    3. Nálunk hétágra süt a nap! :D Ennek ellenére nem tervezem elhagyni a lakást :)
      Tényleg, azt a találkozót is el kéne kezdenem szervezni! :D

      Törlés
  4. Csatlakozom Nikkincs-hez, anno mikor olasz kultúráról tanultunk, mondta a tanárnőnk, hogy köv. órára hoz egy kis olvasnivalót az olasz tésztákról, hogy majd felismerjük őket ha Itáliában járunk. Gondoltam, tök jó, egy csomót már úgyis ismerek, biztos rajta lesz 1 oldalon. Aha, volt vagy 12 oldalnyi anyag, tele tésztafélékkel. Csak lestem. De tényleg érdekes volt.
    Aztán ugyanez a kávékkal, na az is megér egy misét :)
    Tudom, hogy könnyen beszélek itt Pesten, de az Olasz intézetben van egy csomó kulturális program is, ha erre jársz, ne hagyd ki, biztosan élveznéd.
    Alig várom a tavaszt, a vastag kabátot már elraktam, most szövetkabátban nyomom, de érzem hogy már közeledik az én időm :D
    Megrendeltem a 2 új Sleek palettát, remélem holnap kiszállítják, majd beszámolok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, az olasz tészták, én is csak a "kötelezőket" ismerem, volt már, hogy találkoztam érdekes darabokkal, ami Magyarországon egyáltalán nem is kapható. :)
      A kávéról meg annyit, hogy nem véletlen, hogy kint szoktam rá :D
      Hát itt Győrben elég szegényes még a magyar kulturális élet is, nem hogy az olasz, de addig max eszem az originál olasz étterem pizzáit :D

      Na majd mesélj tényleg, hogy hogy tetszenek a paletták, kíváncsi vagyok!!

      Törlés
    2. Millabell, én pont most tervezem, hogy elmegyek az Olasz Intézetbe a hétfői könyvbemutatóra (remélem, a melóhely nem szól közbe). Te szoktál oda járni amúgy ezekre a kult.programokra?

      Törlés
    3. Néhány filmvetítésen voltam eddig, meg kávézni :) Illetve egyszer évekkel ezelőtt volt egy komplex előadás Rómáról, Róma történelméről és kultúrájáról, az nagyon jó volt.
      A Paolo Giordano-találkozóra gondolsz? Az engem is érdekelne, de sajnos pont órám lesz :(

      Törlés
    4. Juj, ezek tök jól hangzanak. Ha kávézni is lehet, akkor meg pláne :)
      Igen arra, én igyekszem elmenni, sajnálom, hogy neked órád lesz.

      Törlés
  5. Beanies-ből van instant is? :O Óóó le kell majd csapnom rá valahol... Én eddig csak főzőst próbáltam (de amúgy instant-fan vagyok, nem főzős), Irish Cream ízesítésű volt, bejött. :)

    Nekem se volt meghalós hét, bár akadtak gondok, meg egy nátha is, de egy csomó apróságnak a végére jártam végre, és ez elégedettséggel tölt el. :) Plusz holnap lesz csajos programom, és hétvégére a fő attrakció az olvasás és csakis az!

    Voltam én is Lushban, és bevittem végre az üres dobozkáimat, jeee! :D Kaptam érte arcmaszkot, megnemmondom hirtelen a nevét... mézes. :)
    Meg vettem néhány fürdőgolyót, meg olajas golyót (iszonyat átáztatja a papírzacskót :S)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajjjajj, és nagyon fontooos még! Vettem Batiste szárazsampont! :) Eddig egyszer használtam, de nagyon tetszik!

      Törlés
    2. Aha, sokféle! :) Tescóban láttam csak eddig. Most a mogyorósat és a vaníliásat is kipróbáltam, a mogyis finom nagyon, a vaníliás viszont blööö. Az irish cream jól hangzik!

      Remélem, már kigyógyultál a náthából!

      A Lushos dobozok nekem is összegyűltek, remélem, előbb-utóbb eljutok Bp-re, aztán beváltom őket!:) Kipróbáltad már a golyókat? Most amit küldtek csomagot, van benne három is és tök fincsi illatuk van.

      Jeee, gratulálok az első Batiste-odhoz! :D

      Törlés
  6. Prezi tréning izgin hangzik.
    Tropea benne volt az olasz ajánlásban? Én véletlenül találtam rá egy olvasmány alapján, és leesett az állam. Mintha valami egzotikus országban lenne,káprázatos a tengerpartja, és "csak" itt van Olaszországban :).

    Oh, ezt a fogtablettát már láttam másnál is a héten. Hogy kell elképzelni? Annyira bizarrul hangzik, de pont ez a figyelemfelkeltő benne :).

    Ma lett egy cuki unikornisos párnám, egy fiatal tervező keze munkája. Szeretem, hogy mennyi izgi dologra találni a közösségi média segítségével :).

    Végre a héten megérkezett, a már egy hónapja rendelt Maybelline concealerem. Hát már az első használat óta nem is értem, eddig hogy tudtam ilyen nélkül élni :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, főleg Puglia meg Abruzzo volt terítéken, de rákerestem most Tropeára, hát valóban nem csúnya! :)

      A pici tablettára rá kell harapni és vizes fogkefével mehet a fogmosás. Habzik is meg minden. :D Én mondjuk eleve utálok fogat mosni, és mindig csak icipici fogkrémet rakok a kefére, mert grrr, így ebből egy fél is elég nekem. Vannak fura szagúak, amik nagyon jónak tűnnek, meg mentolos is, majd szépen tesztelem mindet. :)

      Láttam a párnát, nagyon helyes! :)

      A korrektor a Fit me?

      Törlés
    2. Eye concealer :), azt nem írtam. Instant Age Rewind Eraser, vagy mi a neve, sötét karikák ellen. Szintén Estee hozomány :).

      Törlés
  7. Én is úgy örültem, hogy felvehettem a vékonyabb szövetkabátom, de tegnap vissza kellett térnem a télire, mert csütörtök este szétfagytam.
    Nekem most egész kellemes hetem volt, a munka továbbra is fárasztó, de azért most nem volt annyira vészes, és sok jó programom volt, több baráttal is találkoztam, Nikkinccsel például La Deliziáztam. :) Meg teljesen be vagyok zsongva, két hét múlva Malmö, és megvan júliusra a repjegyem Londonba is, vettem utóbbira már útikönyvet, jó kis nyár lesz ez, érzem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most még azért lesznek hidegebb napok, ahogy elnéztem, de igazán kegyes hozzánk ez a tél.
      De jó, hogy mindjárt utazol, nem csoda, hogy be vagy zsongva!!:) És London, hát ez szuper, örülök, hogy összejön idén, kivel mész? :)

      Törlés
    2. Igen, összejön, öt nap ráadásul! :) Egy kollégámmal és neki egy barátjával. :)

      Törlés