2016-03-20

Amikor megszerettem a rózsaillatot

Egy hatalmas közhelyet teljesítek be azáltal, ahogy évszakonként váltogatom az illatokat, amiket használok. Az ősszel és télen használt magos, nehéz illatoktól lassan felfordul a gyomrom (Yves Rocher makadámdiós tusfürdő, fogyjál már el, kérlek!), a kókuszos és egyéb nyári kencékhez még egyelőre nincs kedvem, úgyhogy marad a világ legnagyobb kliséje: virágillat tavasszal! So out of the box, rémesen eredeti vagyok, de nincs mit tenni, sok-sok szuper rózsás mindenféle került az utamba, így szép lassan rájöttem, hogy imádom ezt az illatot! 



Amúgy azzal kezdődött idén az egész, hogy egy The Body Shop rendelés mellé kaptam mintát a British Rose testvajból, és elolvadtam. Eszembe jutott, hogy tavaly volt egy Yves Rocher rózsás tusfürdőm, aminek ráadásul testápoló verziója is van, és picit költséghatékonyabb a TBS-nál (de azért ha The Body Shop üzlet közelében jártok, szagoljátok meg az új rózsás családot, mert mennyei!). 
Közben érkezett néhány újdonság a Lushtól is, többek között a Rose Lollipop ajakápoló, és bár ez inkább lollipop, mint rose, azért illik a képbe, akárcsak a Razzle Dazzle szilárd fürdőolaj, ami már csak a múlté, mert felolvasztottam egy kád vízben. 



Nemrég rendeltem ajándéknak valót a Bombtól, és hogy-hogy nem becsúszott egy rózsaillatú testvaj is - magamnak. Sosem volt még Bomb testápolóm, így fogalmam sem volt arról, hogy mennyire durván sokáig megmarad az illata a bőrön - bizonyára sokak örömére. Nálam ez furcsamód nem pluszpont, ugyanis hajlamos vagyok hamar ráunni az illatokra, ez pedig nagyon intenzív és nem is feltétlenül az az illat, amit szeretek, mert bár nem nagymamás rózsa, de hiányzik belőle a frissesség. 
A The Body Shop Atlas Mountain Rose illatából viszont egyáltalán nem, ezt a pici EDT-t a parndorfi outletükben szereztem be, tökéletes tavaszi illat, ráadásul elsőre úgy tűnik, hogy aránylag tartós is. 


Úgy érzem, ezekkel kihúzom a tavaszt. És bár erős a kísértés, hogy a tavalyi kedvenc Green Pharmacy rózsás testvaját is megvegyem, nem fogom, de nektek azért megemlítem, mert szuperfriss rózsaillata van, és a Tescóból könnyen be is szerezhető. 

Ti hogy álltok a rózsával? Szerintetek nagymamás illat vagy azok az idők elmúltak? :)

40 megjegyzés:

  1. Én kifejezetten szeretem a rózsa illatot! A TBS új rózsás termékeiben picit csalódtam, bár az illatuk mennyei, a kézkrém nem igazán ápolja a kezem, a testvaj is túl könnyű az én száraz bőrömnek.
    Egy normál bőr esetében viszont szerintem elégedett lesz az illető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyári bőrödnek lehet jó lesz. :) De tény, hogy a kedvencedet, a sheásat egyik sem übereli hidratálásban. :)

      Törlés
    2. Igen, el is tettem nyárra :-)

      Törlés
  2. A rózsa finom! Kell egy YR-es testpermet, most cseresznyevirágosat fújkálok magamra a tavaszi illat elérése érdekében :D
    Az a Kiko lakk is jól néz ki, most én is szeretnék hasonlót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cseresznyevirág illatát is imádom, az YR-es verzió nagyon kellemes :)

      Törlés
  3. Nekem nem jön be a rózsa illat, mert klisé, vagy sem, de tényleg nagymamás, főleg a nehezebb rózsa illat. Talán egyszer futottam bele egy rózsa illatba, ami nem zavart, igazán könnyed volt, de azóta csak a nehéz, tömény illatba botlottam bele, bár a virág illata sem tartozik a kedvenceim közé. Ha virág, akkor inkább orgona, akác, vagy cseresznyevirág.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, főleg a rózsa illóolaj, az nagyon fárasztó, szinte megfájdul tőle a fejem.
      Én is ezeket a friss, üdítő rózsás cuccokat szeretem, és persze a cseresznyevirág is jöhet bármikor! :)

      Törlés
  4. Én imádom a rózsa illatát, de csak azt, ami nem túl tömény és túlzó, csak lááágy. :D Egyébként erről a virág = tavasz dologról azonnal Az ördög Pradát visel jutott eszembe. :D

    A rózsára visszatérve, most rendeltem valamit, ami rózsa illatú, és remélem, hogy be fog jönni! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nálam is csak ezek jöhetnek szóba. :)
      Na, tudtam, hogy valahonnan ismerős valami hasonló, így már beugrott Meryl Streep elragadtatott feje. :D

      Én is remélem, mit rendeltél?

      Törlés
    2. Oriflame univerzális balzsam (: rendbe kell hozni a kezeimet, gyanús, hogy az Avon kézkréme rendesen tönkretette a mancsaim :(

      Törlés
  5. szeretem a rózsa illatát, de a mű rózsaillatokat nagyban kerülöm. pont egy Yankee Candle tarttal jártam így. Rettentő büdös volt.. :D
    viszont a Lush - Razzle Dazzlet ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érzem, a YC nem jeleskedik a virágillatok lemásolásában, én egy levendulás tartot dobtam ki 10 perc után, mert rettenet szaga volt. :/ Sajnálom, hogy a rózsás sem jött be.
      A Razzle Dazzle-nek amúgy utánanéztem, és ibolya illatú elvileg, szerintem meg ilyen nagyon lágy virágillat, nem annyira frissítő, inkább nyugtató, levendulába hajló. Csak megtévesztett a színe. :D (bár a lush termékekbe mindig olyan illatokat magyarázok bele, ami köszönőviszonyban sincs a koncepcióval, mindegy.:D)

      Törlés
  6. Szandihoz hasonlóan én is rögtön Az ördög Pradát visel-re asszociáltam :)
    "Florals?For spring? Groundbreaking."
    :D:D
    anyway, rózsa. Nem nagyon szeretem, nekem nem nagymamás, hanem keleties, de nem finoman fűszeres, hanem az a bulgáriai fatartóban hazahordott tömény rózsa illóolajos, brrr.
    Be kellene már mennem a Westend Body Shop-ba, nyitás óta be se léptem pedig hetente 3-szor megyek el előtte.
    Én már most vágyom a nyári, kókuszos illatokra, kinéztem két új Fa tusfürdőt a dm-ben, mindkettő kókuszos, az egyik sűrűbb, a másik vizesebb, na majd Glamour-napokon... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, most hogy írjátok, nekem is leesett :D :D
      A bulgáriai fatartós rózsa nekem se nagyon :D Meg egyszer volt egy Lush Turkish Delight mintám, hát azt képtelen voltam elhasználni. Akárcsak az Occitaine rózsás kézkrémét, amit egyszer ajándékba kaptam, grrrr.

      Akkor jó Body Shoppolást! :)

      Azokat a Fa tusikat én is kinéztem már, majd nyáron! Az YR kókuszos cuccai is nagyon jók szerintem! :)

      Törlés
  7. Én is szeretem a rózsaillatot, és hasonlóan klisés vagyok évszakváltáskor mint Te :) Pont tegnap kaptam ajándékba az YR-tól a Cherry bloomos tusit és a héten elő is vettem ennek a parfümjét - a szívemben is rögtön kitavaszodott ettől a kettőtől :) Meg van az YR-nak a gyapotvirágos tusfürdője, na az is nagy szerelem tavasszal :) És vettem egy brutál rózsaszín lakkot is a múlt héten, ami már óhatatlanul a tavasz jele nálam :)
    Ez a kis TBS parfüm nagyon tetszik, pont ilyen táskakompatibilis kiszerelést keresek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, bizonyos dolgokban lehetünk mi is közhelyesek. :D
      Az a cseresznyevirágos illat is szuper! :)
      Éljen a tavasz és a rózsaszín!:)

      Hú és állati jó illata van, de biztos van ilyen kiszerelés más illatokban is. Még az Essence-nek szoktak lenni ilyen pici parfümjei, az egyik épp a kedvencem, de ebből pont örülnék egy nagyobb kiszerelésnek.

      Törlés
  8. Nálam jobban senki nem utálta a rózsaillatot. Komolyan. Most meg mindenem rózsás, mert meg vagyok érte veszve. Szerintem menthetetlenül vénülök, más magyarázatom nincs. (Ha az YR felé jársz, próbáld ki a Quelques Notes D'amour nevű parfümöt. Semmi különös, mégis addiktív, és a rózsa illata nagyon harmonikus benne, nem fojtó és öreges)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az évek számának a gyarapodására fogom a dolgot. :D
      Eleinte még a rózsavíz illatát se bírtam elviselni, most meg totál odavagyok érte. :)
      Legközelebb megszaglászom ezt a parfümöt, köszi a tippet!

      Törlés
  9. Szeretem a rózsaillatot az egyik kedvenc virágom is egyben. Most jelenleg az avontól van egy csokis-rózsás testpermetem aminek szupi illata van. Meg a fa tusfürdőböl is az a favoritom vagy már 3 flakon elfogyott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csoki és rózsa? :) Ez érdekesen hangzik! :) De elhiszem, hogy kellemes. :)
      A Fa verziót majd megszaglászom, nem is láttam még, vagy csak elkerülte a figyelmemet. Köszi a tippet! :)

      Törlés
    2. A fa verzió fehér rózsa és kashmir a neve romantic of moments most ez nálam a befutó.

      Törlés
  10. Én a virág illatát szeretem, de bevallom, nem nagyon van olyan termékem, ami rózsaillatú lenne. Kivéve egy koreai testpermetet, amit még régebben nyertem, annak kellemes illata van, de valahogy nem keresem kimondottan a rózsa illatú termékeket.
    Egyébként nálam annyira nem évszakfüggő, mint inkább hangulatfüggő, milyen illatokat kívánok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor Nita, úgy fest, te vagy az egyetlen out of the box ember köztünk! :D

      Törlés
    2. Ez van, valamiben kell különcnek lenni. :D

      Törlés
  11. Én azzal a YR tusfürdővel szerettem meg a rózsaillatot, ami a bejegyzésben szerepel. Ajándékba adták az üzletben, és bár előre kicsit fanyalogtam, hogy fúj rózsa, az első használat után beleszerettem. :)
    Amikor februárban a nagy Budapesten voltam, az egyik Müllerben bekentem a kezem egy Bomb testvajjal, és úúú annyira jó volt, hogy utána egész délelőtt, a n-edik kézmosás után is intenzíven érződött! Olyan finom illata volt, kár hogy nem néztem meg a nevét. Fontolgatom, hogy legközelebb veszek egyet kézkrémnek, egész nap csak a kezeimet szagolgatnám! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként ez a legjobb rózsaillat, amiben csak nyomokban fedezhető fel a virág, és friss meg minden. :) A testápoló is tök jó, nagyon sokáig érződik az illata, de csak épp egy kicsit, visszafogottan.
      Melyik Müllerben találtál Bomb testvajat? (Csenga kérdezte lejjebb:))

      Törlés
    2. Nem vennék rá mérget, de azt hiszem az Árkádban. :)

      Törlés
  12. Én szeretem a rózsaillatot, nincs vele semmi baj. :))) Mondjuk a gyöngyvirágot, meg a fréziát jobban, de szemeztem már pont ugyanezzel a rózsás YR-s tusfürdővel.
    Nekem most ilyen tusfürdőm van: http://kremmania.hu/kremek/new-yorker-women-dress-for-the-moment-kremtusfurdo az ilyesmi parfümös illatok is jók átmenetnek, mert ilyenkor tényleg nem jól esnek már a fűszeres, vaníliás, magos, tömörebb illatú kozmetikumok, megjött a frissesség és a tavasz. :) De már alig várom amúgy hogy ez elfogyjon, valami mást akarok (szörnyűűű) :)

    A poszt elejéről egyébként az Ördög Pradát visel film egyik jelenete ugrott be, amikor Miranda Priestly egy megbeszélésen lehurrogja azt az ötletet, hogy mivel tavasz van, legyenek virágos minták, az évszakhoz illően, és ugye nagy leszólóan mondja rá, hogy "virágok.. milyen eredeti..." :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudtam, hogy van tusfürdője a New Yorkernek, ahogy elnézem, nem mindenki van elragadtatva tőle. :D
      Nekem ilyenkor még az olívás illatú cuccok tetszenek nagyon, pl. a TBS olívás testvaja, a Balea olívás cuccai... meg vettem egy moringás testvajat, na az masszívan tavasz!

      Miranda for president! :D (na jó, inkább ne :D)

      Törlés
    2. Jó ég, bocsi! Most látom csak, mert tegnap nem olvastam kommenteket, hogy már a harmadik voltam, aki a Pradás idézetet felemlegette. XD Ebből látszik, hogy milyen maradandó volt :D

      New Yorker tusi: szerintem kellemes az illata és jó az állaga, nem értem a rosszabb véleményeket. :) De legalábbis elég átlagos termék, nem olyan szörnyű azért :D

      Törlés
    3. Semmi gond, én se szoktam mindig :D
      Mirandát nem lehet elfelejteni :D

      Törlés
  13. Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Müller boltokban a BOMB termékek mindegyike megtalálható? Vagy csak pár termékük?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, nálunk Győrben pl. csak fürdőbombák meg masszázsvajak vagy ilyen zuhany alatti testápolók vannak, semmi más. De mindjárt megkérdezzük Zsófit, hogy ő melyikben szagolta. :)

      Törlés
    2. Köszi! Valahogy sejtettem, mert a dm-ben is csak fürdőbombákat láttam eddig, abból sem volt nagy választék.
      Addig húztál ezzel a rózsás testvajjal, hogy online megrendeltem tőlük:D És nagyon jól jártam, mert kaptam egy 500ft-os kupont amit rögtön fel is használtam.
      Ráadásul megnéztem az akciós cuccokat és egy csomagban volt olcsóbban a barackos arclemosó+ pazar kényeztetés tusológél, a hülyének is megéri, hát még nekem szóval ez is a kosárba ugrott...

      Törlés
    3. Remélem, tetszeni fog majd, nekem nem lett 100%-ig kedvenc, de jó állaga van szerintem, csak túl parfümös, de nekem már a TBS vajak is néha azok.
      Remélem, a többi cucc is jó lesz!:)

      Törlés
    4. Megérkeztek a BOMB cuccok. Első szaglászásra mind fincsi:-))
      Viszont a rózsás testvaj teljesen más tégelyben érkezett mint ami nálad meg az oldalukon van,kék mintás nem pedig ilyen rózsás. De ami benne van az okés:-))

      Törlés
    5. Örülök, hogy tetszenek! :) Nem tudom, miért más a csomagolás, már nem is emlékszem, hogy a honlapon hogy nézett ki. De a lényeg a tartalom! :)

      Törlés
  14. Imádom a rózsaillatot *-* ! Az Yves Rocher tusija és testápolója most is előkelő helyet foglal el a fürdőszobámban. A The body shop illatát meg fogom szagolni, jó lenne egy parfüm is, ami így illatozik, de lehet, hogy azt is a jól bevált Yves Rochertól fogom beszerezni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már jó sokan vagyunk! :) Persze ez nem lenne így, ha továbbra is csak fáradt-hervadt rózsa illatú cuccokat lehetne kapni. Az YR illat csodálatos!
      A The Body Shop Atlas Rózsás kölnije egy picit érdekesebb és ezért nekem jobb, mint az YR permetje, de ez is ízlés dolga. :)

      Törlés