2016-03-14

Dream Cities - Egy városos színező kívülről-belülről

Miután megvettem a The Mindfulness Colouring Book-ot, néhány oldal kiszínezése után találtam magamnak jobb elfoglaltságot, és a fiók mélyére került a könyv az összes filctollal és színes ceruzával együtt. Aztán egy-két hónappal ezelőtt újra elővettem, és némi zene meg bor társaságában nekiálltam kicsinosítani. Szép nem lett, de észrevettem, hogy teljesen más dimenziókban mozog az agyam, olyan ötleteim születnek, amelyek más tevékenységek közben biztosan nem jutottak volna az eszembe (persze lehet, hogy ez engem minősít :D). Egy idő után kezdtem megunni azokat az ábrákat, úgyhogy szétnéztem a Bookdepositoryn, hogy mi a kínálat, a városos színezőket már korábban is nézegettem, így végül a Dream Cities-re esett a választásom. Most még friss és szűz, úgyhogy lőttem nektek róla pár képet. 



Az előző színezőmhöz képest ez óriási, és egy picit vastagabbak a lapok is. A belsejében pedig valós és kitalált városok sorakoznak, különböző stílusban megrajzolva. Nézzétek, szerintem gyönyörűek:





Egy kis plusz a könyvben, hogy mindegyik képen szerepel valamilyen állat is, a könyv elején pedig van egy checklist vagy feladvány, ahol beikszelhetjük, ha megtaláltuk az összeset. Az utolsó oldalakon ott a megfejtés, és az is, hogy melyik képen melyik város/ország vagy fiktív helyszín látható.






Ebbe a színezőbe én most eléggé belezúgtam, tetszik, hogy a képek stílusa különböző, és hogy a perspektíva is váltakozik, akad például felülnézeti kép is benne, de a feljebb látható londonos rajz is érdekes. Talán nem unok rá egy darabig. :) 


A Bookdepositoryn rendelhető, ingyenes szállítással. 

Rosie Goodwin - Alice Chadwick
DREAM CITIES - Colouring for Mindfulness
Octopus Publishing Group, 2015

14 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, és tényleg változatos, de megfogadtam, hogy nem veszek újakat, mert a Mindfulnessből is alig színeztem - nekem is kell egy színezéshez visszatérős este ehhez. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértelek :) Én is sokáig visszafogtam magam. :)
      Most már színezhetsz az asztalkán. :)

      Törlés
  2. Nagyon csecse, lehet én is visszatérek a színezéshez, most olvasni nincs kedvem :/ Jó ez kis találd meg az állatkákat feladat benne! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, mi történt? Remélem, azért visszajön a kedved hamar, de persze felesleges erőltetni. A színezés is nagyon jól kikapcsol, hajrá. :)

      Törlés
  3. De jó, nekem olyan Teszvesz Város hanulata van ennek a színezőnek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg. :) Hú, bárcsak lenne Tesz-vesz városos színező is, imádtam! :)

      Törlés
  4. Múltkor csináltam egy felnőtt színezős listát, és ezt is beleraktam mert nekem is nagyon megtetszett. Most kaptam 2 felnőtt színezőt, az egyik fekete alapú, a másik sütis és tortás, de egyelőre nincs még mivel színezzem úgyhogy be kell szerezzek ceruzákat :D De kíváncsi leszek, hogy hogy fog tetszeni. Ezer éve nem színeztem, de nézegetni annyira szeretem ezekt a könyveket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tortás színező, de jó! :D
      Ha szánsz rá időt, biztos élvezni fogod, szerintem sokkal jobb dolog, mint amilyennek hangzik. :)
      Valami jóféle ceruzákat még nekem is kéne vennem, mert amik vannak, olyan kis haloványak.

      Törlés
  5. Jajj de szép! Most már egyre jobban vonz a színezés engem is. Sajnos falra mászom a filctoll hangjától, brrr, ceruzából pedig még nem találtam olyat, ami rendes "nyomot hagy". Szóval, ha ceruzával színezel, milyet használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ceruzában én sem vagyok annyira otthon, nekem is az volt a bajom, hogy nem elég "pigmentáltak", úgyhogy hamar átálltam a filcre.
      Most viszont ez a könyv elég nagy, úgyhogy szeretnék visszatérni a ceruzához, beszámolok róla, ha találtam valami jó fajtát!

      Törlés
  6. Hú, ez tényleg nagyon szép. Én végül a Bűvös erdőnél kötöttem ki, az is gyönyörű csak néha túl sok levél, meg a kacskaringó :D Épp nem rég kezdtem el gondolkozni azon, hogy be kéne szerezni egy másik stílusút is, lehet, hogy ez lesz az :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nagyon szép, és tényleg tök jó, hogy több stílus keveredik benne. :) Néha amúgy lenne kedvem kacskaringókat és leveleket is színezni, abban is tuti jól el lehet mélyedni. :)

      Törlés
  7. Ó, ebben csodajó képek vannak, és nagyon tetszik a tematikája is! :) De mivel szegény Szép álmokat színezőhöz sem nyúltam tavaly nyár óta, ezért addig nem vehetek másikat, míg azzal nem kezdek valamit. Holnap úgyis itthon pihenős napot tervezek, lehet előveszem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyeee? :) Szerintem kár, hogy a Szép álmokat! jelent meg először Magyarországon, azóta olyan jók jöttek ki, bár a Szép álmokat-ból csak néhány oldalt néztem meg.

      Törlés