2016-03-29

Márciusi beauty kedvencek

Túl sok kenceficébe szerettem bele mostanában ahhoz, hogy ne írjak havi kedvences posztot. Jönnek a frissebb illatok, virul a lelkem tőlük, de a színek terén még van hova tavasziasodni. Máskor azzal szenvedek, hogy próbálok összehordani legalább néhány flakont, amit körbehordozhatok a blogon, most inkább a "Mit ne?" kérdés játszott. Nézzük, hogy kik jutottak be a célba!




Yves Rocher Un Matin Au Jardin rózsás testápoló - A múltkori Nagy Rózsaláz idején szereztem be a tusfürdőjével együtt, azóta lelkesen használom mindegyiket. Rájöttem, hogy tavasszal azokat az akár virág-, akár gyümölcsillatokat szeretem, amiben érzek egy kis zöldet is. Ez olyan.
Balea Buttermilk & Lemon kézkrém - Lassan már csak Balea kézkrémet veszek, nem bírok betelni az illatukkal. A munkahelyemen egy olívásat használok, amit szintén nagyon szeretek, ez a citromos süti illatú csoda meg itthon boldogít. Szagoljátok meg, ha dm-ben jártok, elképesztő illata van!
The Body Shop Vineyard Peach tusfürdő - A tökéletes barackillat, és egyben az egyik kedvencem a The Body Shoptól. Ebben is érzem a már korábban emlegetett zöld felhangot, c s o d á l a t o s! 
LUSH Tooth Fairy epres fogpor - Most elárulom, hogy utálok fogat mosni. Ennek ellenére szoktam, csak mivel este rosszul vagyok a mentol ízétől, ez az eperízű por egy megváltás a számomra! Csak beleérintem a vizes fogkefét, és újra hatéves vagyok! Simán felhabzik és nagyon vicces íze van, ami szerencsére nem marad meg túlságosan sokáig.  
Altapharma magnéziumos rágótabletta - Nem beauty, de végül is drogériában vettem (Rossmann), és mindemellett imádom. 100mg magnéziumot és 0,7mg B6-vitamint tartalmaz, ami nem tudom, mennyire sok vagy kevés (nem világos ez a csomagoláson), de már csak az íze miatt is szeretem rágcsálni. :)


Kiko lila körömlakk (322) - Azt hiszem, érzelmi alapon vonzódom a Kiko lakkokhoz, ha külföldön meglátok egy boltot, rohanok be, hogy egy ölnyi körömlakkal távozzak. A másik fura dolog, hogy szerintem a lakkjaim 1/4-e a lila színhez köthető, pedig nem rajongok érte az élet egyéb területein.
Essence körömlakkszárító cseppek - Tudom, le vagyok maradva, hogy csak most szereztem be ezt az életminőség-javító potiont! Valóban segít a lakkszárításban, nekem jobban bevált, mint a gyorsszárító fedőlakkok, mert azok valahogy túlságosan hermetikusan zárták le az egész művet, ezzel viszont nincs ilyen gondom. 
Rimmel pirosító (pink nude) - Nemrég találtam ezt a pirosítót a kollekciómban, amit eredetileg bronzosítónak vettem, de aztán inkább használtam helyette mást. Most viszont rájöttem, hogy egyáltalán nem olyan színű az arcomon, mint amire számítanék, semmi narancs vagy terrakotta, hanem pontosan az az egészséges pír, amit nagyjából mindenki kíván (igaz, könnyű vele túlzásba esni). 
UMA szemhéjpúder (33) - A legutóbbi makeuplazás rendelésemhez kaptam ajándékba, egyébként 590 Ft a webshopban. A többi színről nem tudok nyilatkozni, de ennek a matt lilás taupe-nak kifogástalan a minősége, a legjobb árnyékolószín, szinte minden nap ezt használtam erre a célra. 
Maybelline Color Drama (light it up) - Nyilván felültem a trendvonatra, és amikor egy osztrák Müllerben megláttam ezt a hegyezős rúzsceruzát, lecsaptam egyre. A színe a számomra tökéletes piros, és már-már zavarba ejtően pigmentált, elég épp hogy hozzáérinteni az ajkakhoz. Ha a későbbiekben előáll a márka újabb árnyalatokkal, akkor biztos lesz még ilyenem.

Ti mikkel indítottátok a tavaszt?

28 megjegyzés:

  1. Oké, mindig a bűnbe viszel :) Most is felcsillant a szemem ezen az epres fogporon, soha nem használtam még ilyet.
    Ezek a Balea-s kézkrémek tényleg jók? Mert mostanában valahogy változik a bőröm és a kezem iszonyúan ki tud száradni. Van egy bevált Age Defying kézkrémem a Himala Herbalstól, de mellé egy ilyen finom illatút beújítanék.
    Körömlakkszárító cseppet sem használtam még, csak fedőlakkot, de szerintem majd ennek is adok egy esélyt.
    Nálam a tavasz az YR Cherry Bloom EDT-vel indult, meg annak a tusfürdőjével, plusz tegnap előkerült az új rózsaszín lakkom a Rimmel Salon Pro-tól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem kamillás van, kipróbáltam, tényleg jó az illata, mi több isteni :) egy könnyed krém, de nekem nagyon durván szárad a bőröm ilyenkor, és ahhoz kevésnek bizonyult, de ha enyhébb a kiszáradás, akkor jó lesz. :)

      Törlés
    2. Igen, nagyon száraz kezekre szerintem is kevesek ezek a kézkrémek. Lehet aztán, hogy van olyan Balea kézkrém, ami koncentráltabb, én csak ezeket a gyümölcsöseket próbáltam, meg az ureásat, de az szerintem nem jó illatú. :)

      Törlés
  2. azt hiszem, meglesem a Balea kézkrémeket, kellene valamilyen :D a körömlakkszárító cseppeket szerintem azóta nézegetem, amióta a polcokon van a termék, de még nem vettem rá magam, hogy beszerezzem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig van néhány jó illat, és szerintem egyre jobbak! :)
      Sokáig én is így voltam a cseppekkel, aztán amikor elhatároztam, hogy kell, sehol nem találtam. :D

      Törlés
  3. Ettől az epres fogportól kész vagyok, még nem hallottam róla, de mindenképpen kell nekem is! :D Egyébként szerinted van olyan hatásos, mint a fogkrémek, este elegendő ez a por is? A fogorvosnál is mindig epres zselét kérek a szuri előtt, imádom az epres ízeket és a mentolt már eléggé unom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicces cucc, és szerintem teljesen hatásos, nagyon jól habzik, nem kell belőle sok. Fluorid nincs bennük, mondjuk emellett most is fluoridmentes fogkrémet használok, és már egyre több ilyen van. Nagyon műeper íze van, de nekem tetszik. :)

      Törlés
  4. Ezekben a fogporokban és tablettákban nincsen semmi fluorid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincsen, valóban, de ez baj? Most picit utánanéztem a témának, elég sok fluoridmentes fogkrém létezik (pl. a Parodontax is az), a tisztítás hatékonysága elvileg nem ezen múlik, de nem vagyok fogorvos.

      Törlés
    2. Igen, sajnos azért baj, mert nem csak a tisztítás hatékonysága a lényeg, hanem a savas folyamatok (cukorbontás, szénsavas üdítők, alacsony ph) miatti demineralizáció helyreállítása, a remineralizáció. Ehhez kell a fluorid, hogy beépüljön oda, ahonnan már kezd kioldódni - ezek nem látványos folyamatok, mikro-nano szinten zajlanak. Ha nincs fluorid a fogkrémben, akkor sokkal kevésbé lesz ellenálló a zománc, és könnyebben elszuvasodik. A fluorid mérgező voltáról szóló ijesztgetéseknek meg szinte semmi alapja - szintét azért írok, mert ugye nagy mennyiségben kvázi minden méreg, így a fluorid is, de a fogkrémben használt és javarészt kiöblített mennyiség az fityfiritty.
      A Parodontax sem fluoridmentes, csupán VAN belőle fluoridmentes is.
      Csak fluoridmentes fogkrémet használni nem ajánlatos, ha szereti valaki egyik-másik alternatív terméket, akkor is érdemes egy fluoridossal váltogatni (reggeli-esti fogmosás), vagy egy fluorid-tartalmú szájvizet használni 1-2x egy nap.
      Én fogorvos vagyok. :) Nem kioktatásból, csak a tisztánlátáás miatt írtam le ezeket, remélem nem zavartam vele senkit. :) A lényeg persze, hogy legyen fogmosás, legalább kétszer egy nap, de a fluorid is rettentően fontos a fogaknak.

      Törlés
    3. Köszi, hogy leírtad, örülök neki! :)

      Az "úristennehasználjunksemmitmertmindenmérgező"-riogatásoktól rosszul vagyok különben, eddig sosem az alapján választottam fogkrémet, hogy van-e benne fluorid, pl. a másik kedvenc fogkrémemet is most néztem meg, és abban sincs, de nem emiatt veszem. :)
      A váltogatást fogom akkor alkalmazni, mert nagyon szeretem ezt a Lusht és a Himalayát is (utóbbit az eddig más fogkrémnél nem tapasztalt fehérítő hatása miatt). Amúgy meg annyira nem vagyok reprezentatív, mert sosem volt rossz fogam.
      Köszi még egyszer!

      Törlés
  5. Én a Balea grépfrútos fogkrémét vettem újra most, jó íze van, rózsaszín és csillog, mi kell még? :D Meg vettem egy fogmosós homokórát is, mert rájöttem, hogy ha fogmosásról van szó, az időérzékem csődöt mond, ezzel pedig megvan a három perc. Van fogporom is, dm-ben vettem, mindig eldöntöm, hogy gyakrabban fogom használni, csak legtöbbször túl nagy macerának tűnik a szekrény kinyit - kivesz - lecsavaroz - belemárt - visszacsavaroz - visszatesz mozdulatsor. :D

    Én azzal indítottam a tavaszt, hogy vettem egy konzervnyitót. :)) Bár lehet hülyeség volt erre a két és fél hónapra, ha öt és fél évig jól megvoltunk nélküle... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszer már azt is ki kell próbálnom! :D Imádom a grapefruitot. Nem tudtam, hogy dm-ben is van fogpor, finom ízű? :)
      By the way, a fogaid hogy vannak? :)

      Törlés
    2. Hát ez pont mentolos, de volt másfajta is, már jó rég vettem, nem emlékszem pontosan milyen.
      Köszi, jól vagyok, bár percről percre jobban hasonlítok egy lila hörcsögre. :))

      Törlés
  6. Lehet, hogy én is írok márciusi bjúti posztot, szóval most csak a tiedre reagálok: epres fogport kipróbálnám! A kézkrémet meg kell néznem - nem gond, hogy ma is voltam dm-ben, csak elfelejtettem :D. Az essence cseppek neked beváltak?? Én is vettem pár hónapja, de nem szeretem, olyan olajos izé, és nem érzem hogy szárítana. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jóó, írjál! :)
      Engem nem zavar, hogy olajos a csepp, a maradékot beletörlöm a takaróba :D (fújfúj katacita) Néha azért így is párnanyomattal ébredek, de valamit ér szerintem.

      Törlés
  7. Hmm, a barackos Body Shopos tusi jó lehet! :) Imádom a jóféle barackillatot.
    Hát kérlek, én azzal kezdtem a tavaszt, hogy tegnapelőtt egy egész üveg alig megkezdett parfümöt eltörtem a fürdőben! :D Legalább jó illat van! :D
    Amúgy elfogyott a New Yorkeres tusfürdőm, és most a legrégebbit kell előrevenni elve alapján egy hawaii virágos (vagy milyen) Niveát meg egy Dove-ot készítettem a fürdőbe. :)
    Fogpor: ellenérzéseim vannak. :S Valamelyik fogtablettájukat próbáltam, az valami rémes volt számomra. Csupa erős fűszer :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Baromi jó illata van!! Volt már belőle testápolóm is, imádtam!

      Gratulálok :D:D Megalapoztad otthon a tavaszi hangulatot! :)
      A hawaii virágos jól hangzik, a niveákat amúgy is szeretem.

      Most kaptam pár fogtablettát mintában, de az kicsit komplikáltabb nekem, meg nem tetszik annyira, hogy el kell rágni, de van egy Lime-os, annak nagyon kellemes íze van. A mentolos viszont nem tetszik annyira. Ennek a pornak elég minimál íze van, az is édeskés epres, de nem rábeszélni akarlak :D

      Törlés
    2. Majd kipróbálom legközelebb, most asszem passion fruitos TBS-em van még a szekrényben valahol. :D (vagy mangós?!)

      Megalapoztam igen, meg a saját kis hangulatomat is, esti 20 perces plusz takker! :D

      Nekem nem szimpik ezek, főleg, hogy rossz élményem volt azzal a tablettával, rettenetes íze volt. Elhiszem, hogy ez jobb, de maradok a hagyományos fogpasztáknál. :)

      Törlés
    3. Ja, persze, világos, megértem. :) Nekem kiskoromból rémlik vmi fogtablettás élmény, nincsenek jó emlékeim róla. :D

      Törlés
  8. A Balea kézkrémeket én is nagyon szeretem, és az Yves Rocher rózsás testápolója is nagy kedvencem :). A Maybelline Color Dram rúzsceruzák engem is nagyon csábítanak, csak az a kérdés, melyik szín legyen a befutó . :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor vannak közös kedvenceink. :)
      Azért tetszik ez a rúzsceruza, mert nem egy vastag réteg rúzs lesz tőle az ember ajkain, hanem egy alig észrevehető valami, de mégis eszméletlendurva színe van. :)

      Törlés
  9. Ez a fogpor engem eléggé taszít, van bennem egy erős ellenérzés az eper édessége kapcsán, mert ugye minden ami édes, ront a fogakon, szóval nemnemnem, maradok a jó kis mentolos fogkrém+fogselyem kombónál.
    Viszont a múltkori posztod hatására bementem a Body Shop-ba, vettem ajándékot anyának (rózsás cuccokat), meg magamnak egy pink grapefruit tusfürdőt, és IMÁDOM. Zuhanyzás után még órákig érezni az illatát a fürdőben, annyira friss és nyári, szerintem egy időre leváltom a kókuszos cuccokat erre :)
    A Balea kézkrémekkel kapcsolatban egyetértek, nekem az ureás vált be, de nagyon, az elmúlt években rengeteg kézkrémet próbáltam, de magasan ez a legjobb mind közül.
    Nekem most tavaszi újdonság 2 új rúzs, a Rimmel The Only one családjából (110 és 120 árnyalatok), el nem tudom mondani mennyire imádom őket, olcsó, nagyon-nagyon pigmentált, selymes és fényes egyszerre, iszonyú jól ápolja az ajkaimat, persze nem tartós, ááá, dehogy, de ezt nem is várom el egy ilyen árkategóriás rúzstól (a marketing meg bullshit), szóval lovelovelove :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, megértem. :) Reggel különben nekem is kell a mentol, még ha nem is szeretem, de már nagyon megszoktam.
      A grapefruit jóóó! :) Kivéve a testpermet, múltkor kipróbáltam a boltban és masszív savanyú izzadságszaga van, máshol is olvastam már ezt. De a többi cucc tök jó belőle.

      Az ureás balea tényleg elég hatékony, én az illatát nem nagyon szerettem, de sűrűbb, mint ezek a gyümölcsösök.

      Nézegettem már én is a Rimmel The Only rúzsokat, de nem találtam annyira nekem való árnyalatot (ill. olyat, amihez hasonlóm még nincs), remélem, majd bővül a színskála. Amúgy a Rimmel rúzsok nagyon jók szerintem, meg az egyik legszuperebb drogériás sminkmárka. :)

      Törlés
  10. a LUSH fogporra nagyon kíváncsi vagyok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nagyon vicces, ha Lush-ban jársz, szaglászd meg. :)

      Törlés
  11. Én is utálok fogat mosni. :D Mondjuk most Himalaya Herbals fogkrémét használom, azzal egészen jóban vagyok, de ez a fogpor érdekelne. Ráadásul epres, wow! :)

    Nekem még mindig kedvenc a Lush Fairy Snow tusfürdője, csak nemsokára elfogy, hüpp. :( :) Nem tudsz esetleg más, ehhez hasonló illatú tusfürdőt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezaz, nem vagyok egyedül! :D Amúgy emellett én is Himalaya fogkrémet használok, a fehérítőset, és eddig ez kb a legjobb fogkrémem evör. A fogpornak amúgy klasszik gyerekfogkrém íze van, és szerintem hasonló az illata a Snow Fairyéhez. :)
      Még tökéletes hasonmást nem találtam arra a tusira, de szerintem a drogériák gyerek/baba részén nézz körül, akár az ilyen sajátmárkás, akár a random hellokittys, dinós, akármilyen tusfürdők terén nézz körül. :)

      Törlés