2016-03-17

Things I Love Thursday #61

A hosszú hétvége egyáltalán nem olyan volt, mint amilyenre számítottam, kevesebb feladatot tudtam kipipálni, mint szerettem volna, és a fetrengős pihenés sem jött össze kellő mennyiségben. Az energiaszintem negatív tartományokban mozog, bármikor el tudnék aludni - kivéve persze lefekvés után, vagy az éjszaka közepén. Viszont nem panaszkodni jöttem, hanem örülős listát írni, különben is, hajnalban már csicseregnek a madarak (ott voltam, hallottam...)!



+ Érkeztek könyvek: a Vérvörös-trilógia és a Kolibri.
+ Ausztriai bevásárlókörút, The Body Shop outletre, Kikóra és Primarkra fókuszálva.
+ Megkóstoltam a Leberkäsét életemben először, elég basic, de nagyon fincsi.
+ Rendet vágtam a ruháim között, megint egy nagy zsák cucctól szabadultam meg (ugyanitt: rájöttem, hogy nyárra alig van ruhám).
+ Szülinapi zsúr kedd este a barátnőkkel.
+ Citromos Balea kézkrém, legszívesebben megenném. 
+ Otthonka YouTube csatorna - eddig is meg-megnéztem Dorka néhány videóját, de most teljesen rákattantam, annyira vicces és jó fej lány, és - a takarításon kívül - sok mindenről hasonlóan gondolkozunk.
+ Napszemüvegben elindulni otthonról reggel.

És felétek?

33 megjegyzés:

  1. A 4. és 8. pont nálam is megvolt :) Azon kívül:
    - hosszú hétvége sétálós estékkel (na jó, 15-én már nem, mert esett)
    - diéta ON, remélem korán jönnek az idénygyümölcsök, mert már unom az almát.
    - befejeztem az Újjászületést (még mindig nehezen veszem rá magam az olvasásra, de ez nem a könyv, inkább az általános állapotom hibája)
    Mit vettél a Kiko-ban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tavasz hasonlóan hat ránk! :)
      Ezaz, hajrá a diétához, én a szénhidrát délutáni fogyasztásának kiiktatásán vagyok rajta épp. A gyümölcsök ilyenkor borzalmasak. Koktélparadicsomot szoktam nassolni meg rukkolát :)

      Kikóban 8 darab körömlakkot szereztem be. :D Azt hiszem, pont veled beszéltük régebben, hogy te is szereted őket, jól emlékszem? :)

      Törlés
    2. Ahh, hát igen... szeretem, az nem kifejezés. Tavaly - ha jól emlékszem - 13 db körömlakkal távoztam a via Nazionale-n lévő üzletből. De úgy döntöttem hogy idén rámegyek a sminkcuccaikra is :)

      Törlés
    3. Jóól van, akkor nincs lelkiismeret-furdalásom :D (bár eleve 1,90 volt egy lakk, ami nem összeg)

      Törlés
  2. Jó könyveid érkeztek, és én is szeretnék kiugrani Ausztriába :) Leberkase az jóó, de rég ettem!
    Gardróbfrissítés - ügyes!
    Citromos baleás, juuuj meg kell néznem, szagolnom :D
    Otthonka csatornára én is rákattantam, tök bírom Dorkát, ahogy meg amikről beszél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyarországon miért nincs leberkase? vagy van, csak nem tudok róla? :)
      Nagyon jó illatú szerintem a Balea kézkrém, mostanában teljesen rájuk kattantam, az olívás is borzasztóan tetszik, de ez a citromos egy álom!
      Aha, Dorka állati jó fej, még úgy is imádom, hogy minden házimunkát szívből gyűlölök, de esküszöm, még ehhez is meghozza a kedvem! :)

      Törlés
  3. Mit sikerült beszerezned a TBS-ban??? (irigyellek)
    Citromos Balea-Ó pont tegnap voltam dm-ben de a kézkrémek felé éppen nem jártam, bah!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég sok mindent vettem most, de egyszerűen muszáj volt, MINDEN le van árazva. White Musk Smoky Rose testápolót, Moringa testvajat, Mangós testradírt, barackos tusit, valami pici Atlas Rose EDT-t (isteni az az illat), anyukámnak egy White Musk permetet és őőő asszem talán ennyi. :) Meg kaptam egy 30ml-s bb krémet, fogalmam sincs, miért és h mi ez, még sose láttam, valami aloe verás bb krém, annyira amúgy nem vagyok oda érte.

      Nézd meg/szagold meg, nagyon jó illata van, testápolóban is szívesen elfogadnám. :)

      Törlés
    2. Anélkül, hogy a pénztárcádban turkálnék, mennyivel volt olcsóbb így, hogy le voltak árazva?
      Én aloe verás éjszakai arckrémet vettem, picit jobbra számítottam, de most már mindenképpen elhasználom.

      Törlés
    3. Kb 30%-kal volt leárazva minden, de volt, ami többel, volt, ami kevesebbel. Kár, hogy csak Ausztriában van ilyen.
      Az arcápolási cuccaik jók szerintem, de sajnálom rájuk a pénzt, mert annyira nem kiemelkedőek, viszont az E vitaminos szérum/olaj régóta nagyon izgat.

      Törlés
    4. Kár, hogy nálunk nincsenek ekkor akciók:-(
      Az E-vitaminos szérumból vetem a karácsonyi kiárusításon, nekem az olaj nem jött be, de a sima szérumot nagyon szereti a bőröm.

      Törlés
    5. Igen, de szerintem már azért a magyar TBS-ekben is egyre többször van valami akció (a webshopban legalábbis, boltokról nem tudok nyilatkozni), szóval alakul ez :) a törzsvásárlói programjuk is jó szerintem.

      Törlés
  4. Kolibri?! Nahát, dejó! :) Remélem te is szeretni fogod. :) Én már a második részt várom nagyon.
    A hosszú hétvégéknél sokszor úgy van, hogy előtte olyan végtelennek tűnik az az idő, aztán rádöbbensz, hogy hopp, már csak egy fél nap! :D De tök jó azért, hogy sok dolgot megcsináltál, pl. a selejtezést. :) Én kemény egy polcot pakoltam le és el, meg egy kisebb rumlisarkot, de elégedett vagyok, sok mindenre jutott idő azért, még a tespedésre, filmezésre is. Plusssssz van Katacita-íróasztalom, amit privátban már elújságoltam ugye. :) Mégegyszer köszönöm az ötletet neked! :) Már teljesen integrálódott a szobába. :)

    Belenéztem az Otthonkába, milyen kedves hangja van a csajnak! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is remélem! Nem is tudtam, hogy több részes, vagyis lehet, hogy tudtam (csak nem sejtettem), csak elfelejtettem. :)

      Igen, minden hosszabb pihenőnél ez a probléma. Bár kivételesen nem csesztem el az időmet.
      Ügyes voltál te is! :) Nekem azóta is lapra szerelve fekszik az asztal, azon meg a macska, de majd egyszercsak biztos összerakódik. Nagyon örülök, hogy így tetszik neked :)

      Aha, nagyon kedves, imádom! :)

      Törlés
    2. Több részes, de epizodikus szerintem, a krimiszálak szempontjából, csak ugyanaz a szereplőgárda lesz benne. :)

      Majd ha összeraktátok legyen fotóóó, valami Lajosos design-nal! :D
      (Laos, mint design-elem :DDDD)

      Törlés
    3. Lajos a legszebb dekoráció, főleg, hogy minden mást elpusztít! :D

      Törlés
  5. A hosszú hétvége Jó volt ! Sokat tanultam a vasárnapi vizsgára de sikerült színezni illetve egy kicsit olvasni is.Sőt hétfőn a párommal és a baráti kis csapattal közel 8 km-es túra Balatonalmádi mellett a Malom-völgybe és át a Vödör-völgybe ! Szuper volt végre félnapot kint tölteni a tiszta friss levegőn a napsütésben. Majd utána az egyik haverjánál pizzát rendeltünk ,kártyáztunk meg játszottunk a számítógépen rizikó nevű játékkal.Meg ugye tanulás és tanulás . De szuper volt !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ennyi mindenféle kikapcsolódásra jutott időd a hosszú hétvégén, minden nagyon jól hangzik! :)

      Törlés
  6. Juj, de jó kis bevásárlókörút lehetett :).

    Néztem egy pár otthonka videót, mert eddig kevés magyar vlogot találtam igazán jónak, de eddig jól szórakoztam. Nekem egy kicsit az amerikai Alli-re hasonlít https://www.youtube.com/channel/UC4ttjCkvhFDH5bYE4HZDEhA - mert rögtön a nem-kedvenc februári videóval kezdtem és először Allinél láttam ilyet és nagyon tetszett a koncepció :).

    Oh igen, lehet napszemüvegezni. Végre felavattam a jó kis szerzeményem :).

    Ui: Lajos nagyon cuki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a jó, hogy Dorka még a legborzasztóbb házimunkáról is úgy tud beszélni, hogy majdnem kedvet kapok hozzá. :D

      Napszemüveg szerelem van nálam is, most vettem kettőt és vááá <3

      Köszi :D

      Törlés
  7. Dorka csinálta az esküvők meghívóinkat, imádnivaló csaj élőben is

    Bea

    VálaszTörlés
  8. Nekem is rámjött a szekrényrámolás, ma én is nagy adag cuccot szelektáltam ki (meg közben KonMarit olvasok újra :D).
    Nekem klassz volt a héten a pénteki barátnőzés, sétáltunk nagyot, meg kaptam cuki utó-szülinapi bögrét. Péntek éjjel megérkezett a kedves! Vacsoracsata - nagyon jól sült el, mindenkinek ízlett minden. Ugyanitt: tudunk ikeás húsgolyót sütni!!! Nem kell többet a nagy Budapest után ácsingózni, ha ikeás húsgolyóra vágyok! Kaptam kapcsos tortaformát, fel is avattam a fordított ananásztortával (ahogy Gabi mondta a Született feleségekből, tök egyszerű, csak ananász kell hozza, meg egy fordított torta). Vicces vacsoracsatás videókat forgatni. Jövő héten újra itt lesz a kedves! Addig meg degeszre eszem magam a hétvégén - holnap és vasárnap is újabb fordulók! :)

    Otthonkát én is nagyon szeretem, ő a kedvenc videósom. :) Szombaton néztem egy bjúti-blogger videót, kérdezz-felelek, az a néhanapján elmegy kategória vlogger, mire a barátom megszólal: Ha már ilyet kell hallgassak, akkor inkább nézd... öö... hogy is hívják? tudod, aki 'én vagyok az apukám'! :D (Ez egy nyári kertészkedős videóban volt, amiben szerepelt az apukája is, fura módon ez a kedvenc videóm és egyben az egyetlen, amit azóta sem néztem meg - de az elején az a pár perc, amiben 'én vagyok az apukám', századszorra újratekerve sem tudtam megállni nevetés nélkül :D).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam, hogy olvasod a Konmarit megint! :) Jó kis inspiráció, bár őrült az a nő.
      Tök jó ötlet ez a vacsoracsata, főleg, hogy még videókon is megörökítetek belőle ezt-azt! :) Ó, húsgolyó, pont most az osztrák bevásárlókörúton toltam be egy adagot. Nyamm!

      A videósokkal általában úgy vagyok, hogy ha valaki szimpatikus, akkor bármiről beszélhet felőlem. (Meg ha el bírom viselni a hangját, van,akiétől berezonál a fülem és váá). GŐzöm nincs amúgy, ki lehet az apukámos lány :D

      Törlés
    2. Ja, Dorkáról van szó amúgy, csak szemléltetni akartam, hogy még a kedves is bírja őt. :) Ő pont az a videós, aki ha a bevásárlólistáját olvasná fel, azt is megnézném (ja, hogy legutóbb pont erről csinált videót?! :D), meg a takarítós videóit is imádom - elméletben tökéletesen megtervezett takarítós rutinom van, kenem-vágom a Flyladyt is, gyakorlatban meg gyűlölök takarítani. :D Sajnos kevés ilyen videós van, a legtöbb inkább 'ha épp olyanom van, megnézem', de általában meg is bánom, hogy megnéztem őket. Te kiket szeretsz még? Jó lenne találni még olyanokat, akiket tényleg érdemes nézni. Én CloudyApplest szeretem még nagyon. :)

      Törlés
    3. Jaa oké, bocs, már értem. A kertészes videót pont nem néztem meg :D
      Amúgy főleg beauty youtube-osokat nézek, magyarok közül ForHerVlog, Nitulino, Negiluy, Oh My Brush, BeautyJunkie, djkatybeauty, külföldiek közül meg néhány olaszt a nyelv miatt, meg Estée Lalonde-ot, most meglepett, hogy ő az egyetlen angol nyelvű beauty-guru, akit követek. Meg ott van mg Light By Coco, akit itt ajánlott valaki egy kommentben, szerintem neked is tetszene!

      Törlés
  9. Azért ezek a pontok elég jól hangzanak. :)
    Szerintem nekem kitalálod, mit is szerettem az elmúlt egy hétben: Svédország és Dánia és utazni és kikapcsolódni! :) Ha minden úgy alakul, holnap írok is egy bejegyzést az utazásról, képekkel együtt. :) Annyira jó volt ott lenni, haza sem akartam jönni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kitalálom! :) Nagyon várom a beszámolódat, és elhiszem, hogy nem akartál hazajönni. De nemsokára London! :)))

      Törlés
    2. Igen-igen, Londont is nagyon várom már. :))

      Törlés
  10. Ezekkel a hosszú hétvégékkel pont az a baj, hogy mindent bele szeretnénk zsúfolni, nem? Legyen hatékony és pihenős is egyben, aztán valahogy mégsem úgy alakul.
    Az ágyban fetrengős része nekem sem jött össze, de legalább a szakdolgozatot elkezdtem + megírtam egy beadandót és vásároltam is szülinapomra magamnak (kockás blúz, csini ruha, és egy gyönyörű kék bőrpénztárca :). Ja, és majd egy könyvem is érkezik :)
    De azért úgy olvasom neked is egész jó heted volt :) TBS-ban miket szereztél be? És madárcsicsergés-örömhöz csatlakozom én is, olyan jó hallgatni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igenigen, én is azt hittem, hogy csomó mindenre lesz idő, de szétszabdalódtak a napok, az meg a halálom.
      Látom, azért hatékony voltál, ügyes vagy! :) Szuper szerzemények! Kíváncsi vagyok, milyen könyved lesz majd! :)
      TBS-ben moringás testvajat, mangós testradírt, barackos tusfürdőt, a parfümöm testápolóját,meg anyunak ajándékot, hát most jól bevásároltam, de ide még szívesen visszajönnék, mert elég olcsó az eredeti árhoz képest minden.

      Törlés
  11. Jaj, most olvastam a rózsás posztod és folyik a nyálam a TBS cuccokért :)) Mondanám, hogy hétfőn munka után benézek egybe, de olyan jó lenne nem költeni többet ebben a hónapban (most túl sokat kényeztettem magam ilyen dolgokkal :))
    A bánat íze érkezett hozzám, remélem jó lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Voltál végül a Body Shopban? :D
      A bánat íze most már engem is érdekel! :)

      Törlés