2016-04-02

Márciusi könyves zárás

Az utolsó utáni pillanatig vártam ezzel a poszttal, hátha becsúszik még valami, ugyanis - mivel érkezőben vannak a jobbnál jobb könyvek - nekiálltam előrendelgetni az ígéretes finomságokat. Ezek csúsznak áprilisra, de a március sem volt könyvmentes, emellett az olvasás élvezetéhez is visszataláltam, sikerült hiperszuper könyveket (is) válogatnom magamnak erre a hónapra.



Beszereztem

Dream Cities színező - Erről itt található több kép, azóta kiszíneztem belőle körülbelül egynegyed oldalt.
Jan Morris: Venice - Jó lenne elolvasni a következő 19 nap folyamán.
Salla Simukka: Vérvörös; Hófehér; Ébenfekete - A Vérvöröst már olvastam, és bár elég egyszerű kis sorozat, arra jutottam, hogy akár folytathatnám is.
Kati Hiekkapelto: Kolibri - Erre azóta fenem a fogam, amióta PuPilla írt róla, és most örülök, hogy végre az enyém ez a gyönyörű darab. Skandináv hangulatomban előveszem. :)


Elolvastam

Szerb Antal: Utas és holdvilág - Hirtelen felindulásból történt újraolvasás, így most került sorra harmadszor, mindig mást nyújt és mindig egyre többet. Gondolkozom egy poszton, mert még sosem írtam erről a könyvről, eddig nem voltam rá képes, és nem vagyok benne biztos, hogy most más a helyzet.
Sara Crowe: Campari reggelire - Legyűrtem, szenvedések árán. Ha nem saját példány lett volna, biztos, hogy nem olvastam volna végig.
Naomi Wood: Mrs. Hemingway - Még ilyet, sokat! A sok befürdés és az olvasási kedvetlenség után erre volt szükségem, intelligens, és a szerző remekül egyensúlyoz a tényszerű és az érzelmekre ható stílus között.
Salla Simukka: Hófehér - Pikkpakk olvasható könyvecske, az első rész mondjuk jobban tetszett, amúgy a cselekmény kábé teljesen független az első részéétől.
Paula Hawkins: A lány a vonaton - Átlagos, semmiextra és maximálisan lehangoló thriller, de ezt már kifejtettem egy bejegyzésben.
Elizabeth Wein: Fedőneve Verity - A kezdeti enyhe unalom után csak kapkodtam a fejem, ahogy álltak össze a darabkák, imádtam!


Pár napja elkezdtem a Nélküled mi sem vagyunk-at, egy kis Észak-Korea kontent mindig jöhet. A februárban megkezdett olvasmányaimhoz meg hozzá sem nyúltam azóta, az viszont figyelemreméltó, hogy a tavaszi cseklisztemről már csak másfél könyvet kell elolvasnom, ha végre egyszer szeretném teljesíteni a terveimet.

A többiek:
Dóri
Amadea
Nima
Tekla
PuPilla
Nikkincs
Nita
Kritta
Anna
Zakkant 

12 megjegyzés:

  1. Kolibri, huha! Biztos jó lesz. Örülök, hogy nem vagyok egyedül azzal, hogy a Campari reggelire nem egy műremek. :) Remek könyveket szereztél be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, igen! :) Lehet, hogy a Campari egy másik periódusban jobb lett volna, hát mindegy, damage is done. :D

      Törlés
  2. Kolibri! :D Remélem nem jársz úgy vele, mint a Camparival! Lehet, hogy nem jó ómen engem emlegetni! :D
    A Verity érdekel, jók az ilyen "összerakós", "összeállós" könyvek. :)
    A kupacod felülről fotózva sokkal nagyobbnak tűnt, magasnak látszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak neeem. :) Nálam a skandináv téma már eleve plusz egy csillag vagy pirospont vagy akármi, még nem nagyon olvastam olyan könyvet a kategóriában, amit utáltam volna. :)
      Amúgy meg néhány esetet leszámítva elég gyakran egybevág a véleményünk szerintem. :)

      A Verity igazi gyöngyszem a KMK kínálatában. :D

      Jé, tényleg! :)

      Törlés
    2. Igaz, a top5-ben is mindig vannak egyezéseink. :) Remélem tetszeni fog, jó, hogy a skandisága eleve plusz nálad. :) Nemsoká jön a második része is!

      Majd megszemlélem a Verityt a feszten. :)

      Törlés
  3. Én is a Kolibrit emelném ki :D kíváncsi vagyok h fog tetszeni, úgy láttam jön a folytatás is. Lehet h elolvasnám :) A beszerzéses képeid nagyon tetszenek. Tényleg most áprilisban mentek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kolibrinek hamarosan nekiállok, legalábbis ez a terv. :)
      Köszi! :)
      Aha, már csak két és fél hét, el sem hiszem!!

      Törlés
  4. Juj, mindjárt újra Velencében leszel, de jó! :) Nekem már csak kicsit több, mint három hónap London, addig kéne valami Londonban játszódó könyvet olvasnom.
    Valahogy nekem ezek a skandináv könyvek annyira nem kattantak be, mondjuk most a Tetovált lány-trilógiát vittem az új lakásba, csak az első részt olvastam, most már folytatni kéne végre. :)
    Az Utas és holdvilágot meg idén jó lenne végre elolvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeeen, már tűkön ülök, nagyon mehetnékem van! :) (mikor nem..)
      Talán Londonig megjelenik az új Galbraith, addig egy jó Soho felett a hold? :) Szerintem sokkal jobb, mint az első rész.

      Törlés
    2. Én is arra gondoltam, hogy az jó lenne, megerősítettél. :)

      Törlés
  5. Ezek a Salla Simukka könyvek élőben nagyon cukik, múltkor pont láttam őket és meglepődtem a méretükön. Ez a színező is nagyon kis jópofa, de nekem valahogy ez a napsütéses idő tökre nem kedvez a színezésnek, benne van a lábamban a mehetnék, ha csak a legközelebbi parkig, de akkor is.
    Sajnálom a Camparit, ennek fényében már csak az Enyém a várra lennék kíváncsi :)
    Viszont a Mrs. Hemingwaynek és a Veritynek nagyon örülök, A lány a vonatonnal kapcsolatban meg csak megerősítettél, hogy nem kell mindent elolvasnom :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aha, állati helyesek :D Meg a színes lapszélek is tetszenek. :) Amúgy nem egy világmegváltó sorozat, de alapvetően szórakoztató.
      Igazad van, lassan szerintem én is meg fogok őrülni a falak között, de mostanában a hétvégéken is annyi mindent kell csinálni, hogy alig tudom kitenni a lábam itthonról. :S (nem sajnáltatni akarom magam:))

      Az Enyém a várral most várok (haha) egy kicsit, az tuti, nagyon sokat kell pihentetnem ahhoz szerintem, hogy újra kedvet kapjak hozzá. :D

      Törlés