2016-09-06

Őszi tervek: könyvek, utazás, tea

Nem érzem ezt az őszt, vagyis a vénasszonyok nyarát igen, örülök, hogy jó idő van - már amikor -, a franc se akar még bokacsizmát húzni, és kivételesen a pumpkin spice latte sem hoz lázba. Unatkozás továbbra sem várható, de remélem, hogy lesz időm meg igényem is az egy helyben lazításra, érdekes, amikor oda jutok, hogy na, akkor most chill, akkor pont inkább nyüzsgésre vágyom. Azért egyre többet olvasok, és ezt nagyon élvezem, össze is szedtem pár kötelező olvasmányt őszre.




KÖNYVEK, AMIKET ELOLVASOK

Lauren Beukes: Torzók - A könyv, amellyel úgy érzem, biztosra megyek. A Tündöklő lányokat imádtam, és szerintem ezt is fogom.
Kate Morton: Titkok őrzője - Minden ősszel olvasok valami háborúhoz köthető regényt, idén is éledezik már bennem a vágy valami ilyesmire.
Chris Hadfield: Egy űrhajós tanácsai földlakóknak - Nyáron megvettem hirtelen felindulásból, és tudom, hogy nagyon fogom szeretni. 
Robert Galbraith: Gonosz pálya - Kellemes vigasz esős estékre, az lesz ez.
Lev Grossman: A varázslók - Nem baj, ugye, ha ideteszek egy olyat is, amit már elkezdtem? Hadd legyen egy kis kezdő lendület meg sikerélmény... 


Azt nyilván felesleges leírnom, hogy a nyári terveket nem teljesítettem... De egy részét azért igen! A Napkeringőt és A lélek botanikáját elolvastam, a How to be Badet elkezdtem, de alig köt le, a Szép romokhoz hozzá se nyúltam, A fényességek meg szerintem nyilvánvalóan nem egy ilyen sűrű időszakra lett predesztinálva, sőt, meg merem kockáztatni, hogy nagy baromság volt megvenni, de mindegy.

UTAZÁS

Annyira boldog vagyok, hogy idén ősszel is van mit várni! Ha most eszembe jut a tavalyi, egyedül velencézés előtti lelkiállapotom, azért kissé elfacsarodik a szívem, de nézzünk előre. Hihetetlenül izgatott vagyok az őszi nyaralásunk miatt!

http://dpcphotography.tumblr.com/post/134809175091/isle-of-skye

Néhány napot Dél-Angliában töltünk a tesóméknál, aztán kilövünk északra, és megpróbáljuk nyakoncsípni Nessie-t, plusz körbenézünk kicsit a Skót Felföldön, elsősorban Skye szigetén. Először Londonra gondoltam, mert imádom azt a várost, és Nita amúgy is felkeltette a szunnyadó vágyamat némi londonozás iránt, de ott már úgyis voltunk együtt, Skócia meg hirtelen óriási kattanásom lett, gyakorlatilag két nap alatt eszkalálódott az egész nyaralás. Érik is egy Levelek Skye szigetéről-újraolvasás, meg kinéztem magamnak a Fagyos ikreket, meg elkezdtem a Nő kutyával és holddal-t, hogy rendesen felkészüljek.
Majd figyeljétek a Travel Journalt október második felében! ;)

EGYEBEK

Minden hétvégére jut valami, meg még a hétköznapokra is. Lesz egy budapesti csajos móka, esküvő, ausztriai bevásárlókörút, kerti parti, borkóstoló... meg még ki tudja mi. Az olasz tanfolyam újraindul, még a TRX-et is toljuk heti kétszer, hamarosan úgyse nagyon lesz kedvem hozzá. Ez kb. a szeptember, október közepénél tovább nem látok egyelőre. :)


Illetve, ha akarom, ha nem, előbb-utóbb úgyis hidegebb lesz az idő, amit csupán két dolog miatt várok: tea és Yankee Candle gyertyák. Mindegyikből bőven maradt tavalyról, de nyilván így is nehéz lesz majd elrángatni a teáspolcoktól a boltban. Addig marad a kávé üvegpohárból. :)

18 megjegyzés:

  1. A tea az egyik legjobb dolog a világon (ma a negyedik adagot iszom, lehet, hogy függő vagyok...). Mint Nemhivatalos Teamesternő, muszáj megérdeklődnöm, hogy a szálas, sokkal finomabb, intenzívebb ízű teák nem érdekelnek? Tudok a Nyugati környékén két jó és olcsó helyet.;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, érdekeljenek? :D Lehet, jobb lenne ilyesmiket inni, bár tény, hogy rém egyszerű belevágni a filtert a vízbe, de lehet, nem ártana szintet lépni. Szóval szívesen megnézem ezeket a helyeket, gondolom, a többieknek se lenne ellenére. :)

      Törlés
    2. Össze se lehet hasonlítani őket.;) Meg lehet üres filtert kapni (Müllerben is, ált. teaházakban is van), én jobban szeretem, mint a teatojást, nem kell belőle kikapargatni az undi szotyadékot, miközben mindent összecsöpögtet, brrr.
      Az egyik a Podma Café, nagyon hangulatos (a forró csoki is irtó finom) hely, átmeneti pihenőhelynek is megteszi.

      Törlés
    3. Megnézem a Müllerben akkor, köszi!
      Ezer éve nem voltam már teázóban, menjünk!!

      Törlés
    4. Szív.:) De Müllerbe is mehetünk felőlem.:D
      Ez jó? A Nyugatinál van.
      http://www.podmacafe.hu/

      Törlés
    5. Nekem tökéletes, rátok bízom magunkat. :))

      Törlés
  2. Én se érzem még az őszt annyira - főleg ha hétvégére visszatér a nagy meleg. De majd megjön úgyis a hangulatunk, amikor majd tényleg kénytelenek leszünk bokacsizmát húzni meg sálat. :D
    A tea nekem minden évszakban állandó. ;) Meg a kávéééé is. :)

    A fényességekkel akkor mi lesz? Elspájzolod egy olvasós hétvégére, vagy megválsz tőle?

    Az utazást, ahogy korábban is mondtam, szinte helyetted is várom. :D :D Biztosan remek lesz, alig várom a beszámolóidat róla.

    A YC nekem annyira ugye nem jött be tavaly, de a két tart, amit elraktam a szekrénybe olyan kívánatos illatot varázsolt oda, hogy imádom nyitogatni a szekrényt. XD Majd az őszi téli időszakban azért elhasználom őket, és lehet, hogy rákapok mégis.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is tartogatom inkább azt a hangulatot addigra, amikor már úgysem lesz más választásom. :D
      A fényességeket elspájzolom szerintem, egyszer majd csak elolvasom... egyszer. :D
      Na majd ha bevonulunk a Yankee Candle boltba csoportosan, lehet, hogy te is elcsábulsz valamire. :) Tény, hogy nem mindegyik illat jó, némelyik nekem is hatalmas csalódás, de most majd jól meg tudjuk szaglászni őket.

      Törlés
  3. Bár azt írod, hogy annyira még nem várod az őszt, én igen, sőt, a te posztodat olvasva még jobban :) Pedig nincs utazás tervezve, pont ellenkezőleg ugye, kilépek a mókuskerékből egy kicsit és punnyadok egyet, de neked annyi minden lesz, hogy helyetted is várom ezt az időszakot :)
    Szerintem csodás utatok lesz! Skócia gyönyörű, az Outlander sorozatot nézve csurgott állandóan a nyálam a vidék, a Felföld után.
    Nagyon klassz szálas teák vannak ám, szóval Amadeához hasonlóan biztatlak a kipróbálásukra :) Én chai latte-t vadászom, a DM-s megszűnt, és nem tudom mi lenne jó helyette.
    Gonosz pálya közös pont lesz nekünk ősszel akkor, nálam is listán van :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó lesz az a punnyadás, élvezd ki! :) Kevesebb stressz, sok kuckózás, teázás meg remélem, azért lesznek jó programjaid is!
      (amúgy az őszt várom, csak az őszi időt nem igazán, de nincs okom panaszkodni:))
      Sokan dicsérik az Outlandert, még a férfi kollégáim is, tényleg ilyen jó? A könyv első részét olvastam, de az rémes élmény, úristen, de szenvedtem vele, mondjuk gyanítom, ha a fiúk is szeretik a sorozatot, akkor az lényegesen jobb lehet. :D
      Nekem van egy teszkós chai-om, a Finest vonalból, de nagyon erős az íze, jó lenne valami "simább". A Müllerben amúgy van sokféle chai, azokat nézd meg esetleg (én csak azt nem szeretem, hogy szinte mindben van édesgyökér, amit nagyon utálok, de lehet neked nem lenne vele bajod).
      Majd akkor benézhetünk valami jó teás helyre Bp-n, ha marad idő a csomó program mellett. :)

      Jó lesz egy kis Cormoran Strike az esős estékre. :)

      Törlés
    2. A Pu erh chai, amit legutóbb vettünk, tök finom, de olyan tolakodóan fűszeres, legalábbis nekem.:)

      Törlés
  4. Nekem is nagyon messze van az őszi hangulat, vagy jobban mondva, eddig fel sem tűnt, hogy jön az ősz. Pedig a kedvenc évszakom. Valahogy az van bennem, hogy idén kimarad, a Caminón szinte-nyárra számítok, utána pedig már hideg-esős-nyálkás időre. De aztán ki tudja. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érthető. :) Biztosan nyár lesz még Spanyolországban, élvezd ki!
      Most legalább megtapasztalod, hogy milyen a kedvenc évszakod egy mediterrán országban! :)

      Törlés
  5. Állítólag a hétvégén megjön az ősz, de én most még veszettül élvezem ezt a késői nyarat, főleg, hogy mindjárt indulok Horvátországba. :)
    Szerintem Skóciával sem fogtok rosszul járni, sőt, alig várom majd a képeid meg a beszámolód. :) Nekem októberben lesz még egy aradi utam, utána meg legközelebb elvileg csak tavasszal utazok külföldre, de most úgyis idén eléggé kimaxoltam az utazást, meg ki tudja, mi adódik még addig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Upsz, neked meg nem is válaszoltam...
      De azóta úgyis találkoztunk. :D
      Éljen a sok-sok utazás :))))

      Törlés
  6. Pont tegnap jutottak eszembe a Yankee Candle gyertyák, hogy idén már szeretnék eljutni venni :), hogy lehessen élvezkedni otthon.
    Nekem furamód idén is valahogy jó érzés az ősz. Kb. 1-2 éve kezdődött, hogy őszi köntösbe öltöztetem a lakást, élvezem a parkban a sétákat a kutyákkal, stb. Mondjuk most hirtelen kaptam, mert hazajöttünk a nyárból a már hűvösebb időbe, rögtön megcsapott az őszi illat és olyan békés. És jól is esik valami pozitív érzés, mert persze rettenetesen kínoz már most az utazás utáni depi/hiány :).

    Úúúú, őszi skót kaland, na már alig várom, hogy olvashassam a beszámolókat róla :). Az ausztriai beszámolók is teljesen meghozták a kedvem. Bár most előttem minden szabit a nagy kalandra :(, de jövőre cserébe min. 3 utat szeretnék bezsúfolni az évbe :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látogass el egy YC boltba, állítólag már az is élmény! :) Ezek a pici tartok meg tök jók arra, hogy az ember kísérletezzen.
      Az ősz nekem is csak pár éve szerelem, de egyre jobban imádom. Megértem, hogy ilyenkor kell az endorfin, csak úgy idevetem a kérdést, hogy amúgy jó volt kint? :D Remélem, a helyszínek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, közben néztem a képeket, és hát hűűűű!

      Jövőre legfeljebb majd rövidebb, közelebbi utakra mentek, nekem ez a 9 napos most extra hosszúnak tűnik így előre, az utóbbi években mindig 4-5 napra mentünk mindenhova. Írok majd kedvcsinálót. :)

      Törlés
  7. Amúgy fantasztikus volt :). Még sokkal jobb, mint először. Nagyon bejön az az életérzés és a kaják :P. Ah, még egy egyszerű Sparszerű bolt is maga a mennyország nekem :D.
    Tervezem, hogy megörökítem az élmény írásosan is, csak még le kell ülepedjen az egész. De minimum akarok egy képes összeállítást, mert azért sikerült ügyeskednem pár igen szép képet.
    Szóval igen, abszolút maradt a szerelem :).

    Jó utat majd nektek és sok élményt!!! Biztos csodaszép lesz a skót táj ebben az évszakban.

    VálaszTörlés