2016-10-16

Őszi utánpótlások

Ez egy inverz elfogyottas poszt lesz, most többnyire olyan szerzeményeket tereltem össze egy kupacba, amit a kifogyott tégelyek, flakonok, bármik helyett vásároltam. Glamour napi zsákmányok helyett jöjjön a full price verzió. :D És képzeljétek, se Angliában, se Skóciában nem vettem magamnak kencéket, egyszer bementem egy Bootsba, de annyira sok minden vett körül, hogy inkább kimenekültem.



Catrice kontúrpaletta - A hidegebb árnyalatú példányt vettem meg ebből a szettből, amelyben egy matt kontúrozó és egy meglehetősen fényes highlighter található. Utóbbi csillogása nekem bőven túllép az ingerküszöbömön, a szememre viszont előszeretettel használom, a kontúrszín meg tökéletes, visszafogott, és még akár a szemöldökömet is tudom vele festegetni, ha olyanom van. Utazáshoz is ideális, három különböző dologra is tudtam használni.
Maybelline szemhéjtus - A Lovely folyékony tusa kezdett beszáradni, és most egy ilyen tégelyes-ecsetes verziót akartam kipróbálni inkább. A tartósságától féltem egy kicsit, nekem minden képes felkenődni a szemöldököm alá, ezzel viszont nincs ilyen gond. Sokkal egyszerűbb szép vonalat húzni vele, mint bármelyik más típussal, az ecsete is tökéletes. Szuper vétel volt, állandóan ez van rajtam mostanában.
Maybelline Age Rewind és Fit Me korrektor - Jó sokáig vadásztam korrektort, mert az itthoni drogériás kínálat vérszegény, a Catrice Camouflage-t nem akartam újravenni, mert nagyon illatos, úgyhogy gondoltam, rárepülök a NYX HD-re, de a Müllerből eltűnt a NYX állvány, jééj! Végül az osztrák Müllerből elhoztam egyből két Maybelline-t, az egyiket jobban imádom, mint a másikat! A Fit Me kicsit intenzívebb fedésű, de egyáltalán nem nehéz, mindegyik nagyon kellemesen folyós állagú, az Age Rewindnak meg nagyon vicces ez a szivacsos applikátora, kíváncsi vagyok, mikor fogok elkezdeni undorodni tőle. Azt amúgy nem értem, hogy miért nem hozták be egyiket se Magyarországra.


The Quint Essence dream hair sampon és balzsam - Végre elvetődtem a fodrászhoz, aki megállapította, hogy nincsenek túl jó állapotban a hajvégeim, én pedig ezen felbuzdulva indokolatlan hosszúságot csapattam le a tincseimből. Megőrülök attól, hogy nem tudom rendesen megnöveszteni a hajamat, pedig már rájöttem, hogy az ép hajat kell ügyesen kezelni, ha törik, akkor azon már csak az olló segíthet. Most intenzív kúrába kezdtem ezzel a párossal, és eddig nagyon tetszik, a sampont kíméletesnek érzi a buksim, a balzsam pedig nem nehezíti el a hajam. Hajnövesztő termékeik is vannak,
The Body Shop Honeymania tusfürdő - A parndorfi TBS outlet eléggé kedves dolog, szépen feltankoltam megint, de egyelőre csak ezt a tusfürdőt kezdtem el használni. Lelkesedésem nem száz százalékos, az illat egy darabig nagyon tetszik, amíg csak ez a mézes-virágos, szinte ehető illat érződik, aztán jön valami más, amitől meg már egy idős hölgynek érzem magam, és én nem vagyok egy idős hölgy (még).
Aussie volume szárazsampon 65ml - Egész véletlenül bukkantam rá erre az utazó méretű szárazsamponra, más se kellett aznap a boldogságomhoz, ugyanis az egyetlen pici méret, amivel találkoztam, az egy Toni&Guy volt, de szerintem semmire sem jó, és mindig csak szenvedek vele utazáskor. Csodás, amit a hajammal művel, viszont a szaga BORZASZTÓ. Ezért visszamentem a Rossmannba, és levadásztam a másik utazó méretű Aussie-t, ami szerencsére sokkal kellemesebb illatúra sikerült.


Picture Polish The Big Bang körömlakk - A lányok elvittek a Nailland standhoz, hát nem állítom, hogy nem volt rohadtul overwhelming. Tudtam, hogy ha veszek valamit, akkor az PP lesz, de ott meg annyi szép kék van, és végül ráböktem az egyikre, hogy akkor legyen ő. Egyébként ne menjetek felkészületlenül a Naillandbe! Long story short: a Big Bang egyáltalán nem győzött meg, mondhatni gyatra, úgyhogy ez most nagy csalódás.
Kiko lakk - Pont egy ilyen színt vadásztam, az ausztriai shopping körúton meg is találtam, és egyébként megálltam két db Kiko lakknál aznap, fejlődöm.

Niki közbenjárásával lett egy csomó Yankee Candle tartom is, de őket most nem mutogatom meg, mellesleg még sosem voltam YC boltban, de Invernessben egy bevásárlóközpontban láttam egy akkorát... be sem mertem menni. :D
Viszont olyan illatgyertyákkal találkoztam, édesjézus! Gondoltam, majd itthonról jól megrendelek párat, hogy ne foglalják a tömegükkel a helyet a bőröndben, de sehonnan sem szállítanak :(.

21 megjegyzés:

  1. Aussie-ból én nagyot vettem, de még nem teszteltem le, mindig a Batiste felé húz a kezem a szekrényben, annyira megszerettem azokat. :D Én Beach mate-et vettem amúgy, majd beszámolok az illatáról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okés, majd mesélj! Remélem, kellemesebb illata lesz, mint ennek a volumennövelőnek. :) A Batiste-ok nálam is nagy kedvencek, most kipróbáltam egy Elseve-et, de semmire nem jó.

      Törlés
    2. Én egy Isana-t próbáltam ki, hát lókaka a Batiste-hoz képest, és még ragad is, plusz hagy némi fehér port az eldörzsölés ellenére is. :/

      Na kérlek, reggel kipróbáltam az Aussie-t, sajnos olcsó dauervíz szaga van :O De szerencsére: elszáll :D

      Törlés
  2. Sajnálom, hogy a Big Bang ekkora csalódás lett, de nem szabad azért leírni a PP-t, vannak nagyon klassz kis lakkjaik. :)
    Én most azért kihasználtam rendesen a Glamour napokat, a legjobban annak örülök, hogy megvettem a The Blushed Nudes palettát, számomra maximálisan kihasználható színek vannak benne, szinte csak azzal sminkelek. Viszont a tavasszal vett L'oreal palettát alig használom, az nem volt annyira jó választás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túlélem azért. :)
      Ügyes vagy, örülök, hogy így betalált az a paletta, nagyon sokan szeretik, ahogy látom. :) Hát, mellényúlások mindig lehetnek, még megpróbálhatod eladni is akár, Krémmánián pl.

      Törlés
  3. Ó, erre a sampon-balzsam párosra nagyon kíváncsi vagyok, majd remélem megosztod a tapasztalataidat róluk! Most az én fejem is kilókkal könnyebb, szintén nagy hajvágáson vagyok túl, de úgy gondolom, hogy akármennyire szép a hosszú haj, néha kell egy ilyen.
    Az Aussie szárazsampont is ki kellene már próbálni, melyiket kerüljem el a szagát tekintve? :)
    Remélem, hogy a YC tartok közül találsz majd olyat, ami be fog jönni, tegnap és ma már nálam is használatban voltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írok majd róluk, remélem, kedvencesben, eddig nagyon szeretem mindkettőt. Éljen a hajvágás! :) Amúgy anélkül nincs szép haj, szóval időnként muszáj benevezni egy nyisszantásra.
      A Volume-os az a szörnyű szagú (pedig a hatása nagyon tetszik), a Colour MAte-nek jó az illata. Viszont a Batiste XXL volume szuperjó, nagyon durván megemeli a töveket!

      Én is folyamatosan pusztítom a YC tartokat, mondjuk már nem nagyon tudok különbséget tenni köztük, de azért van néhány kiemelkedő. :)

      Törlés
  4. Úgy látszik, mindenki hajat vágat:) Én is sokkal többtől szabadultam meg két hete, mint terveztem. Pont kapóra jön a sampon-ajánlód, nagyon keresem az új szerelmem ugyanis. Eddig TBS banánosat használtam, és érdekes, mert háromnegyed évig profin működött, most meg zsírosodik tőle a fejem:( Pedig az az illat...! A KIKO milyen árnyalat pontosan? Nagyon szépnek tűnik:)
    Ja, és jajjjj de jó, beautyposzt:) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nem bántad meg a vágatást, ugye? :)
      Még tesztelgetem a sampon-balzsam párost, de eddig tetszik!
      A banánosnak tényleg annyira szuper illata van.. lehet, hogy egy idő után vissza tudsz majd térni hozzá.

      303-as Beige Chrome árnyalat (itt ki tudod keresni: http://www.kikocosmetics.com/en-hu/make-up/hands/nail-polishes/Nail-Lacquer/p-KM00401001), jó kis jolly joker szín szerintem.

      :)))

      Törlés
  5. Sajnálom, hogy nem jött be a Big Bang (mi volt vele a baj?), de, ahogy Nita is írta, vannak nagyon szuper lakkjaik, csak tényleg alaposan utána kell nézni a dolgoknak és eltervezett listával indulni a Naillandhez, mert könnyű pofára esni, hiába csillognak a led alatt így meg úgy.:)
    A Maybelline szemhéjtust én is nagyon szeretem (egy nagyon vékony körmös ecsettel használom:D), szerintem az is szép vonalat tud vele húzni, aki még annyira nem gyakorlott a szemhéjtus használatában. A Camouflage folyékony korrektort én a Glamour-napokon szereztem be, elég látványos a különbség a lekorrektozoroztt és a szimpla karikás szem között.:D
    Sztem néha kell hajat vágatni, legalább a végéből egy kicsit, az a könnyű érzés megfizethetetlen.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon gyengén fed, és az is olyan egyenetlen. Ezért felkentem 3 rétegben, de így más másnapra lepattant. Szóval kb az összes rosszlakk-tulajdonságot fel tudom hozni ellene. :)
      (most fel is tettem Krémmániára, hátha...)

      A korrektor a kialvatlan fejünk megmentője! :D
      Ritkán érzem magam olyan csodálatosan a bőrömben, mint hajvágás után. :)

      Törlés
    2. Nekem a színével volt bajom, rajtam sokkal sötétebb, mint a swatchokon, és rájöttem, hogy élőben idegesítenek benne a színes, szabálytalan flakie-k, brrr. A "párja", a Cabaret viszont abszolút szerelem.:)
      A Colors by Llarowe-nak és az Il Était Un Vernis-nek (hülye hosszú lakknevek) vannak nagyon sűrű, egy rétegben fedő csodái.

      Jaj, nekem durván hullafejem van, nagyon sápadt, szürkésfehér az arcbőröm eleve.:D A tiéd tök szép, nem is értem, miért szoktad mondani, hogy lehetetlen bőröd van.
      (Egyszer szívesen olvasnék az arcápolási rutinodról, meg a többiekéről is.)

      Törlés
    3. Legközelebb majd körültekintőbben választok. :)

      Mondtam, hogy lehetetlen a bőröm? :) Nem emlékszem, vagy nem tudom, milyen kontextusban lehetett. :) Van pár fura tulajdonsága, de legalább nem problémás. Mondjuk most kitalálta, hogy ultrarezisztensből átvált érzékenyre, jéééj!
      Kb egy éve tervezem (vagy több), hogy írok egy arcápolós posztot, de mindig tologattam valamiért, na majd...

      Törlés
    4. Igen, erre emlékszem.:) Lehet, hogy így értetted, hogy néha furán viselkedik, nem?

      Törlés
  6. Maybelline Age Rewind :), nekem az a nagy kedvenc, most Amcsiból is hoztam haza, mert amúgy vagy egy hónapot kellett várnom mire Angliából is megkaptam legutóbb. Amúgy durva, egyszer hallottam, hogy Amcsiban sokkal több árnyalat van és én ebből pl. 8-at láttam egymás mellett, míg amúgy alapból 3 van itt Európában. Nem is tudtam hirtelen, hogy most én melyik színt is használom?? :) de amúgy én sem értem, miért nincs nálunk??

    Jól hangzik ez a sampon duó, most én is vadászok valamit, mert a szőkítés eléggé megviselte a hajam. De ez most felkeltette az érdeklődésemet :).

    Oh, a gonoszok. Azt úgy nem szeretem, amikor kinézel valami jót és végül nincs olyan hely, aki szállítana ide. Mondjuk én is gondban leszek pár dologgal, amit beszereztem, hogy honnan fogom tudni után pótolni őket... . :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom a multikulti társadalom magasabb szinten létezik ott, ezért indokoltabb lehet a több szín, vagy a franc se tudja... De amikor pl. egy szemfestékből nem bírnak behozni hozzánk plusz árnyalatokat, az így wtf. Meg hogy ha a Maybelline kicsit körülnézne a zinterneten, láthatná, hogy mindenki odavan ezért meg a Fit me-ért.

      Kénytelen leszel visszamenni. :D

      Törlés
    2. Nagyon haza se akartam jönni, mint általában :P :D.

      Egyszer amúgy, amikor a Revlon bekerült a Müllerbe, mentem, hogy dejó, mert akartam egy rúzst, de persze nem volt, csak ilyen 'semmilyen' termékek, semmi választék. Volt ott egy lányzó, aki képviselte a márkát és megkérdeztem, hogy esetleg nem lesz több termék, várható-e más? és erre az volt a válasz, ha jól megy az eladás, akkor bővítik a a kínálatot... . Hát nem akartam mondani, hogy ebből a felhozatalból nem lesz nagy haszon, miért nem a népszerű dolgokkal próbálkoztok?? Szóval jah, furán működik itt a piaci igény felmérés vagy mi :P :).

      Törlés
    3. Ha jó a nyaralás, általában nem akarunk hazajönni. :D

      Micsoda piackutatás, váó! :D Én akkor röhögtem nagyon, amikor valaki megkérdezte a Bourjois-t, hogy miért nem hozzák be hozzánk a krémes szemhéjfestékeiket, és az volt a válasz, hogy azért, mert a magyar nők bőre zsíros vagy kombinált. :D Hupsz, nem tudtam, hogy a szemfestéket a T-vonalra kell kenni. :D

      Törlés
  7. Egy csajszi már írt blogbejegyzést a Big Bangről, hogy neki is mekkora csalódás lett, és ott a hozzászólásokban olvastam, hogy fekete alaplakkal érdemes/kell használni. Ez nem tudom, segít-e rajtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ez mondjuk jó ötlet, nem tudom, miért nem jutott eszembe, ki fogom próbálni! :)

      Törlés