2016-12-26

Best of 2016

Miközben hallgattam a Spotify Best of 2016 válogatását, arra gondoltam, hogy ez is egy borzasztóan gyenge zenei év volt (mint kb az összes :D), de aztán nézegettem a saját listámat, és azt láttam, hogy tele van friss zenékkel, alig-alig találhatók rajta korábbi számok. Tudom, hogy ez egy olyan playlist lesz, amit bármikor szívesen hallgatok majd, egy fantasztikus évet kísértek végig ezek a zenék, bár ezt félve írom le, mert tudom, hogy 2016 nem mindenkinek alakult annyira csodálatosan.
Most egyébként George Michael szól a háttérben, nem tudom elhinni, ami történt, azt hiszem, egyetlen híresség halála sem érintett még ennyire mélyen. 



Készítettem egy lejátszási listát Spotify-on illetve a YouTube-on is, kinek melyik kényelmesebb (nem teljesen ugyanaz a kettő, Spotify-on nincs fent a kedvenc egyórás remixem). 


Kungs: Don't You Know - Míg mindenki a This Girl-ért volt megőrülve, nálam egyértelműen ő lett a befutó, és kb. 2016 himnusza is.
Zara Larsson: Lush Life - Olyan, mintha évezredek óta hallgatnám ezt a számot, biztos, hogy 2016-os? Az egész évemet végigkísérte nyaralásokkal, hétköznapokkal, hétvégékkel, nyári estékkel együtt.
Ra Ra Riot: Absolutely - Találjunk kedvenc számokat vásárlás közben - 2016 másik himnusza. :)
Glass Animals: Life Itself - Meleg őszi esték, borok, hazaséták mellé.
Twenty One Pilots: Ride - Pont jókor talált meg ez a szám, szintén ruhavásárlás közben. Először azt hittem, valami vidám dal, aztán rájöttem, hogy cseppet sem, de amikor kicsit borulnak a dolgok, segít könnyebben elérni a leszarom-állapotot.
Kenn Colt & Michael McCrae: Feels Like A River - Kedves dal utazáshoz.
Imagine Dragons: Radioactive - Annyira intenzív ez a szám, szerintem nem kell róla mondanom semmit.
Lexer: Feels Like This (Goldfish Remix) - Skócia naplementés hegyei és apró tavai jutnak eszembe róla.
Imany, Filatrov & Karas: Don't Be So Shy - Erről meg Salzkammergut hegyei és apró tavai.
Duke Dumont: Ocean Drive - Van valaki egyáltalán, aki nem szerette ezt a számot?
Sigala & John Newman & Nile Rodgers: Give Me Your Love - Vidámság.
Macklemore & Ryan Lewis: Can't Hold Us - Tudom, ezer éves, de annyit hallgattuk meg énekeltük ezt idén, hogy itt a helye.
Bearoid: Out Of My Mind - Csak úgy.
The Weeknd: Can't Feel My Face - Cégesbuli.
Goldfish & Julia Church: Heart Shaped Box - Nirvana újragondolás, elvakult rajongók ne hallgassák meg. :D
Lika Morgan: Gone Tomorrow - All That She Wants új, electro köntösben, ilyenekkel könnyű betalálni nálam.
Tame Impala: The Less I Know The Better - Kicsit lehangoló zene ez nekem, de nagyon jól összerakták.
MYNGA: FRØMMUNICHWITHLØVE #1 - Ez az egyórás mix pedig minden házibuli, hosszabb autós kiruccanás és laza munkanap kísérője, egy csomó barátommal megszerettettem, év eleje óta rengeteget hallgattam és képtelen vagyok megunni.



És nálatok melyik szám volt 2016 himnusza?

9 megjegyzés:

  1. Én csak örülök, ha nem mindenkinek volt rossz év ez a 2016. Én még egyszerűen nem jöttem rá, hogy jó vagy nem jó év volt, annyira nagy hullámhegyek és hullámvölgyek voltak, hogy csak na.

    Visszatérve a zenére, én idén nagyon sokat jártam koncerteken, szerintem többet voltam, mint életemben eddig összesen. Így amiket élőben hallottam, jó részük mind közel áll a szívemhez, mert nagyon jó pillanatokhoz kötöm őket.
    Az év nagy felfedezettje nekem, még ha ciki is bevallani, a Halott Pénz volt, az ő szövegeiket nagyon megszerettem, és szuper volt élőben is a koncertjük. Emellett nagyon sokat hallgattam még Anna and the Barbiest, ők adtak erőt a reggeli munkába menetelhez, és Siától is sokat dúdoltam, hogy "Dont give up, I won't give up."
    Ja, és nekem a Radioactive a csengőhangom, jó volt januárban az Imagine Dragonsre is bulizni egyet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Élőben minden zene ezerszer jobb, főleg ha látod a zenészeken, hogy ők maguk is élvezik az egészet!
      Szerintem nem gáz a Halott Pénz, mondjuk én mindig keverem a Wellhellóval, de gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül. :D

      Remélem, végül arra lyukadsz ki, hogy inkább a jóból volt több 2016-ban, egy idő után úgyis inkább a kellemes emlékekre fogsz emlékezni :)

      Törlés
    2. Igen, nagyon fontos, hogy a zenészek is élvezzék. Én tökre bírtam a Fran Palermot, amíg egyszer láttam egy koncertjüket. Embereket így unni saját magukat még nem láttam, totál kiábrándító volt, pedig ez elviekben igazi bulizene (és állítólag mindig ilyenek élőben).... :D

      Törlés
  2. Jó kis lista és az elejéről több szám szerepel az enyémen is - mert tőled loptam :D Én is megmutatom majd az enyémet, szerencsére pakolgattam az utóbbi időben egy YT playlistre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat inspirálódunk egymástól zeneileg. :D
      Most talán eljutok addig, hogy nekiálljak posztokat olvasni (napok óta be se kapcsoltam a gépet), meghallgatom a listád is! :)

      Törlés
  3. Hallod, George Michael halála engem is szíven ütött. Last Christmas ... az élet fintora :( Nekem ő valahogy a tinikoromhoz tartozott, nem tudom elhinni, hogy elment.

    Örülök, hogy csináltál egy ilyen válogatást, meg is lesz, hogy holnap olvasás közben mit fogok hallgatni, és aaaanyira ciki, de nem sokat ismerek így névről a listából (úristen, soha nem gondoltam volna, hogy ez az idő is eljön :)), de lehet ha meghallom őket, akkor már beugrik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szomorú vagyok én is miatta, állatira szeretem a zenéjét, a Last Christmas pedig a közös számunk a Titivel. :)

      Nyugi, egy csomó zenét én sem tudok beazonosítani cím alapján, főleg, ha annyira nem emlékezetes épp az a szám :)

      Törlés
  4. Nagyon más a zene világom, de nekem ez a csengőhangom és az idei himnuszom (Nitának tetszeni fog:)) https://www.youtube.com/watch?v=lOpx61Tldc4

    VálaszTörlés