2012-10-29

Melyiket szeressem?

Néhányan már beszámoltatok a Maxim Könyvkiadó megújulásáról, és azokról a könyvekről, amelyek a közelmúltban jelentek meg. A Dream válogatás néhány darabja engem is felcsigázott, sorra jelöltem őket várólistásnak a molyon hetekkel ezelőtt, csak annyi olvasnivaló szakadt rám mostanában, hogy nem volt érkezésem új megjelenésekkel foglalkozni még csak elméletben sem. A Monte Cristó grófját viszont végre kivégeztem, és sikerült megállnom, hogy ne jegyeztessek elő túl sok könyvet a könyvtárban, úgyhogy ideje lenne nekiállni néhány otthoni olvasatlannak meg újdonságnak is.
Külön motviáló tényező, hogy a kiadó most wellness-hétvégét (hat darab kétéjszakás, két fő részére szóló félpanziós ellátás a Hotel Corvus Aquában) sorsol a Dream és a HiStory válogatás könyveinek vásárlói között. A játékra itt lehet jelentkezni, a feltétel pedig legalább egy könyv megvásárlása a két válogatásból, a könyvekről lejjebb találtok információt, ha még esetleg nem jöttek volna szembe eleget mindenfelé. A sorsolás január elején esedékes, december 31-ig lehet játszani, csak tartsátok meg a blokkot. További részleteket itt találtok.

Most pedig egy kicsit a könyvekről. 9 különböző regényt jelentetett meg a Maxim mostanában (vagy fog a közeljövőben), úgyhogy van miből válogatni. 

Alice Hoffman: Galambok őrizői (ebbe itt bele is lapozhattok)

Azt hiszem, leginkább a Vajon létezik szerelem első látásra? érdekel, íme egy kis ízelítő:

Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

A Galambok őrzői is eléggé izgat, annak ellenére, hogy nem sikerült túl jól az első találkozásom Alice Hoffmannal (vagyis A tizenharmadik boszorkánnyal).

Ti melyik könyvvel vesztek részt a játékban?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése