2013-03-19

Remek ötlet volt

előjegyeztetni hat könyvet (és ez csak az egyik könyvtár, a másikban is ott van három a listán), ráadásul mindegyiknél első vagyok a sorban, sőt a Királyné lettem már az enyém is lehet. Hétvégétől szerintem egyáltalán semmi időm nem lesz olvasni, könyvtárba menni meg végképp nem, ugyanis az édesem arra próbál rábeszélni, hogy a felújítási munkálatokat végezzük a munka mellett, vagyis után, szóval purcanjunk ki, és amikor aztán szépen lakható lesz a kis otthonunk, akkor vegyünk ki 2-3 napot és élvezzük a csodát.
(Lehet hülyeség volt belekezdeni A körbe, valószínű azt se mostanában fejezem be.)
A könyvtár jóvoltából pedig ők lesznek a következő zsákmányaim:

Scott Mariani: Mozart rejtélyes halála
Dan Simmons: Hyperion (főleg ha a kedves kölcsönző végre visszaszolgáltatja a könyvtárnak)
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők (elsősorban anyunak, ha lesz időm, én is elolvasom, itt úgyis csak ötödik vagyok)

Juliet Grey: Királyné lettem
J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
David Mitchell: Felhőatlasz
Marie Lu: Legenda
Hidasi Judit: Kilenc
Slavenka Drakulic: Frida, avagy a fájdalomról

Mindemellett a barátnőm beígérte nekem az Egy képzeletbeli barát naplóját meg legnagyobb örömömre megvette Murakami futós könyvét, ez utóbbira nagyon vágyom már, (szombat este szusievés közben kimondottam megkívántam Murakami műveit), remélem, hogy motiválni fog abban, hogy nekiálljak futni (futópálya mellé költözünk egyébként), mert amúgy a világon a legidiótább önként vállalt tevékenységének tartom a testedzés ezen formáját. Tavaly nyáron egyszer elmentem a közeli futópályára, hányinger gyötört és egyéb kínok, úgyhogy hazafelé biciklizés közben megállapítottam, hogy ennyire nem vagyok zsíros. Valamit pedig kezdeni kell magammal, ha azt szeretném, hogy egyes ruhadarabok idén tavasszal is feljöjjenek rám.

Szóval ott tartottam, hogy nem tudom, hogyan fogok időt szakítani az olvasásra az elkövetkezendő hetekben, mert festeni kell rengeteget és szekrényt meg polcot meg ágyat szerelni (bár gyanítom ezt pont nem én fogom csinálni). Közben igyekszem türelmet erőltetni magamra, de azért bízom benne, hogy húsvét után pár nappal már valamelyik szuperkényelmes fotelban ücsörgök könyvvel a kezemben.

update: elkezdtem a Mozart rejtélyes halálát. Kb a 18. oldalon döntöttem úgy, hogy kizárt, hogy ezt én elolvassam, nagyon silány.

2 megjegyzés:

  1. Az Átmeneti üresedésre és a Felhőatlaszra kíváncsi vagyok, meg a falak várható színére is:)

    VálaszTörlés
  2. Én is, főleg a legutóbbira, meg hogy a harmadikból kifolyólag mikor foglalkozom majd az első kettővel :D

    VálaszTörlés