2013-06-14

Felhalmoztam

Hullámhegy tetején száguldok megint - már ami a bookwormitásomat illeti - ilyenkor pedig nem elég, ha a beérkezett előjegyzéseket hozom el a könyvtárakból (többes szám, igen), körül is kell néznem. Ez egyrészt azt eredményezi, hogy alig tudom beletuszkolni a táskámba a könyveket, másrészt pedig lásd alább a tornyot.


A Sült zöld paradicsommal már végeztem, egy igazán szeretetre méltó társaságot ismertem meg benne. Folyamatban van az Új nap virrad, de az a helyzet, hogy egyáltalán nem köt le. Olyan, mintha Moning elvesztette volna a kontrollt a karakterei fölött, az eredmény pedig érdekes. Akár jó is lehetne, de most épp nem tetszik ez nekem. A Jane Eyre eset viszont annál inkább! Szeretem, ha valami besorolhatatlan, legyen az könyv, film, akármi. A Jane Eyre eset pedig szerintem pont ez a kategória (és ezzel ellent is mondtam magamnak). A kupac tetején az ott egy Szamóca-lányok! Kiskorom nagy kedvence, bár semmire nem emlékszem belőle. Így a nyár elején rákívántam erre a csíkosra, bele is kezdtem már, alig várom, hogy végre ott lehessek a szigligeti Szamóca üdülőben. Most tényleg bizakodom, hogy felnőtt fejjel is tetszeni fog egy csíkos könyv, egyelőre nincs benne semmi idegesítő, bár nem hinném, hogy megúszom a Tanító Célzat felfedezése nélkül.
A halom alsó 5 darabjáról egyelőre nem tudok nyilatkozni, illetve hát a Klasszikus olasz konyhát végiglapoztam, de nem tűnik igazán autentikusnak (pedig a szerző olasz, legalábbis nagyon olyan neve van). Már az furcsa, hogy az ételeknél nem szerepel az elnevezésük olaszul. Az én személyes szűrőm viszont igazából a carbonara, és ezen nem ment át. Az még hagyján, hogy tejszínnel készítené, de hogy fokhagyma helyett hagymát tesz bele, azt nem tudom megbocsátani.
A kérdés a szokásos: hogy mikor fogok végezni ezzel a toronnyal? Remélem nem nagyon jegyezgetik elő őket (jó, a Moningot biztos, de azon igyekszem hamar átverekedni magam).
Közben rendeltem könyveket a bookdepositoryról, nagyon örülök magamnak. Meg az Európa akcióban beújítottam egy Gépnarancsot, de csak azért, mert 570 Ft volt, és nem a csúnya borítós.

Arról csak röviden emlékeznék meg, hogy az itthoni olvasatlanok mennyire áhítoznak arra, hogy olvassam őket, a tiszteletükre emeltem egy polcot a molyon. A Napos oldallal kezdeném.

10 megjegyzés:

  1. Hihi, szép kupac. :) És olyan elégedett vagyok magammal, hogy hatot olvastam közülük.
    Az Éjszakai őrségnek nem jó a fordítása, de ne akadj ki nagyon, a többi kötetet már más fordította, azok jobbak.
    Képzeld, hogy jártam. Be vagyok iratkozva a Bosnyák utcai könyvtárba, de valamelyik nap elkísértem Nokedlit az újpesti központi könyvtárba, és annyira megtetszett. Sajna nem lehet átiratkozni vagy ilyesmi, de lehet, hogy ezt kapom magamtól szülinapra, egy új olvasójegyet. Tiszta lökött vagyok.
    A polcon is jó kis könyvek vannak, mondjuk, A boszorkányoskönyvtől frászt kaptam.
    Nekem két hasonló tematikájú polcom is van (ha már virtuálisan elérhető listákról beszéltünk):
    http://moly.hu/polcok/sorakozo
    http://moly.hu/polcok/es-nekunk-meddig-kell-meg-varni

    VálaszTörlés
  2. Nem vagy lökött, jó a többkönyvtárasdi! Tudom ajánlani :)
    A sorakozós polcodhoz hasonlót korábban én is vezettem, de aztán rájöttem, hogy ahhoz túlságosan hangulatolvasó vagyok. Azért kíváncsi vagyok, nálad hogyan "válik be" :)
    A másik polc meg.. hát nálad azért van miből válogatni, tekintettel a magánkönyvtárad méreteire!

    VálaszTörlés
  3. Nem nagyon működik a sorakozós polc, mert kényszert okoz, az meg árt az olvasási kedvemnek, úgyhogy szabadon fogom alkalmazni (vagy mit csinálni) a polcot.

    VálaszTörlés
  4. ugye? én már kimondottan élvezem, hogy mindig mást akarok. :)

    VálaszTörlés
  5. Te élvezed? Nekem egy részen komolyan szenved tőle:$ Most kölcsönkönyvekért esz a fene, a Király utcai könyvtárért meg Az almamag ízének újraolvasásáért.
    Igazából nem lenne baj ezzel a csapongással, ha nem gyűlnének folyamatosan a saját olvasatlanjaim...

    VálaszTörlés
  6. Aha, élvezem, szeretek vágyakozni könyvek olvasása után :)
    Vigasztaljon az, hogy nyugdíjas éveidben, amikor már egész nap olvasgathatsz, ott lesz egy csomó könyv, amihez még hozzá sem nyúltál, és hogy fogsz örülni:D

    VálaszTörlés
  7. Én most megkergültem, itthon vagyok a kb. ezer könyvemmel, és legszívesebben tízet olvasnék egyszerre. :)
    Bele se merek gondolni, addigra mennyi könyvem lesz. :)

    VálaszTörlés
  8. Akkor olvass 10-et egyszerre :) A lényeg, hogy semmi lelkiismeret-furdalás!!

    VálaszTörlés
  9. Nem hiszem, hogy nálam az működne:) Ilyenkor kipakolom őket magam elé, és addig nézegetem őket, amíg egy nem marad.

    VálaszTörlés
  10. De vicces lehetsz :)
    Persze a 10 könyv egyszerre olvasását nem gondoltam komolyan, most már én is max 2-3-at tartok fenn egyszerre.

    VálaszTörlés