2015-04-23

Things I Love Thursday #15

Borzalmas vagyok: ha valaki 7 és 9 óra között megkérdezi tőlem, hogy mi újság, tízből kilencszer az a válaszom, hogy álmos vagyok. Amikor közzéteszem ezt a posztot, épp döntöm magamba a kávét (azért két év alatt sikerült a koffeinérzékenységemet koffeinfüggőséggé transzformálni), és azon gondolkozom, hogy úgysem publikus az életkorom facebookon, de a karikagyűrűs, menyasszonyi ruhás és magánóvodás fizetett hirdetések - gondolom koromból és nememből adódóan - rendre feltűnnek a news feedben, szóval lehet átállítom a születési évemet 1902-re és akkor talán nem kapok semmit az égvilágon.

Elnézést kérek minden vegetáriánustól

+ péntek esti borozás a DiVinóban a lányokkal
+ érkezett egy könyvecske a Cicerótól, A hazudósok, még nem olvastam bele, de annyira szépségesen kék a borítója!
+ megrendeltem a Vadont angolul a bookdepositroryról, mert most egy csomó tök érdekes könyvet leáraztak (24-éig tart az akció, főleg új megjelenések meg bestsellerek vannak a sorban, nekem most nehéz volt megállni egynél)
+ újra voltam edzeni (igaz, fél óra után távoztam, mert nulla levegő volt a teremben, és 2x akartam elájulni, a második után, miután épp megúsztam, hogy kibújjon a kisróka, inkább elmentem haza)
+ mogyoróvajas banánfalatkák
+ picikét garázdálkodtam a dm-ben, de végül is csak olyasmit vettem, amit eddig is akartam vagy utánpótlás: Balea sós testradír - havikedvenc-gyanús, Balea epres volumennövelő hajpúder, meg két Rexona deo, ami alapból elég drága, de most két db-tól olcsóbb volt, szóval betáraztam
+ már csak 1 hónapot kell aludni Amszterdamig (közben követem be az ottani instásokat)
+ végre összejött egy kis ruhatár-frissítés, találtam farmert (!), bár kompromisszummal, de legalább ez farmer anyagból van, és talán nem jön szét fél év hordás után.
+ mortadella nyamm nyamm
+ olvasom a Stallót, igazi belemélyedős könyv, eddig szeretem
+ Lajos esténként a plafonról lógó bogarakat nézi kitekert nyakkal

Update:
+ előkerültek a Lajos kistestvérei! Nagyon kis formátlanok még, meg menni se tudnak, de ez az a cukiságszint, amit képtelen vagyok kezelni

És felétek?

19 megjegyzés:

  1. Képet Lajosról amint a bogarakat fixírozza! :)
    Ezek a sonkák meg mortadellák, nagyon nyami.... ebéd előtt megnéztem, aztán el kellett mennem enni, csak utána tudtam nyugodt szívvel és csendes gyomorral leülni és hozzászólni :)
    Nekem a FB-profilomban nem jönnek fel ilyen hirdetések, vagy csak nem tűnik fel? Mondjuk én mindent tiltok, már a tiltást is tiltom, csak így lehet normálisan használni, arra, amire való :)
    Itt alig történt valami, végre TÉNYLEG tavasz van, és nem fúj a szél. Ennek örömére vettem tavaszi cipellőt.Megvolt az idei első jóleső, hideg sör.
    Ja, és holnap megyek könyvtárba, félrerakattam ezt:
    http://bookwormkatacita.blogspot.hu/2014/09/tetszesek-tolvajok-tele.html
    Mert azóta piszkálja a fantáziámat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na majd töltök fel Instagramra, mert múltkor fényképeztem őt, ahogy bámészkodik :)
      Ugye, mennyire nyami? Az olaszok tudnak valamit...

      Lehet, hogy van valami ad block kiegészítőd a Chrome-ban, nem? Nálam sajna az nem opció, mert munka miatt kell, hogy tudjak én is hirdetni, de most remélem, hogy egy ideig békén hagynak a gyűrűkkel (ja mert közben átállítottam magam 110 évesre).

      Hideg sör, nyamm :)
      Remélem, tetszeni fog a Tolvajok tele, örülök, hogy kedvet csináltam hozzá! :)

      Törlés
  2. Első blikkre szappanoknak néztem a sonka szeleteket :D
    Én a legtöbb helyen más évszámot adok meg születési évnek, mint amikor valóban megszülettem :D nem tudom miért, pedig engem már nem tudnának felhúzni sem a menyasszonyi rucikkal, sem az ovis reklámokkal.
    A mi újság? kérdéstől engem kiráz a hideg. Ilyenkor a fejem feletti buborékban nem éppen szalonképes válaszok jelennek meg.:P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sonkás szappan se lenne rossz :D
      mondjuk szalonnás szerintem van.

      Hehe, mondjuk biztos minden korosztálynak megvan az idegesítő reklámja. :)

      A mi újság nálunk itt a melóban minden reggel elhangzik valakitől... amúgy persze jófejség, de akkor is. Általában mindig kimondom, amit elsőre gondolok, és az általában az, hogy álmos vagyok (vagy éhes). :D

      Törlés
  3. Nyamm, határozottan nem vagyok vegetariánus :D Mortadella :P :P :P Imádom :D
    Jaj Lajos kistesóiról nem lesz kép? Nekem tegnap übercuki volt a bejárós cicám, sose szokott így játszadozni valamivel, legfeljebb az egeret dobálja és pofozza ha megfogta számunkra, de most valami hihetetlen mértékű érdeklődést mutatott egy száraz levél iránt, ami valamelyik szobanövényről esett le :D kergett, pofozta, marcangolta, ugrált felette, cukiságfaktor a köbön, mi meg csak álltunk Zemberrek mozdulatlanul a konyhában és sasoltunk oldalra, hogy nehogy abbahagyja, ha észreveszi hogy nézzük XD Ma meg... kinn voltam a fűben, újságokat olvastam, és mindkét macska mellém telepedett :D a fehér megpróbált rátelepedni a fekvőkém szélére (ilyen szivacsos basz) erre a bejárós macskám masszívan morgott rá XD... aztán aludtam körülöttem mindketten :D

    Ja és képzeld, futottam a héten! :D életemben először!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp lefotózom majd a kiscicákat, csak tegnap elfelejtettem kivinni magammal a telefont, pedig áá annyira cukin aludt az egyik a hátán :))) mondjuk még nagyon bújnak be a házukba, de remélem, majd jól előjönnek!
      A te cicáid is mennyire édesek lehetnek, jajj :))) annyira kuka kisállatok :) a leveleket az enyém is szereti, múltkor el akartam venni tőle egyet (ki tudja, mérgező-e vagy nemtom), és nagyon rejtegette :)

      és hogy ment a futás? tetszik?

      Törlés
    2. Jaj félregépeltem ám, a macskák aludtak, én nem :D Édesek voltak. :) Imádom őket. :) Várom a kiscicákról is a képet.

      Egész jól ment, ahhoz képest, hogy elsőre próbáltam. Az eleje egy kín volt, iszonyatos oldalszúrás, kellett sétálni, jobban bejött a kocogás és séta felváltva, mert úgy jobban tudtam futni, folyamatosan nem megy. Hát igazából utálom :D de lehet hogy fogok még. :) te szokál?

      Törlés
    3. Kikövetkeztettem:)
      Próbálom majd lefényképezni a héten a kiscicákat, aztán a következő csütörtöki posztba őket is beleteszem :)

      Eleinte jó ám simán a séta-futás-séta-futás kombó. Szóval csak ügyesen. Én is utálom :D Nem is szoktam, tavaly lementem 3x (khm, futópálya mellett lakom, konkrétan fél perc séta odáig), aztán elég volt :)

      Törlés
  4. Ne legyél benne biztos, hogy nem kapsz, mert nagymamának van face (unokák miatt) és a születési dátuma (valós) 1922, ja és kapja az ívet a hirdetésekből rendesen, igaz legutóbb valami ránctalanító hirdetés volt, de jött már autót értékesítő hirdetés, nem hinném, hogy tervez autót venni, hiszen sosem volt még jogsija sem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem feltétlenül a hirdetés zavar, hanem a típusa :D ránctalanítós azóta jött már amúgy :) az már most kiderült, hogy nem minden hirdető szűr korcsoportra, de ők akkor lehet annyira nem ügyesek, vagy a termék/szolgáltatás épp nem azt kívánja meg.
      Viszont attól megőrülök, hogy azzal, hogy betöltöttem a 28-at, bekerültem egy házasodó- és gyerekszülő korcsoportba, de lehet erre már túl érzékeny vagyok :D

      Törlés
    2. de az 1902-es szül. dátummal nem lehet, hogy ki fognak vágni egy idő múlva, mondván, hogy túl öreg vagy ahhoz, hogy élő legyél? :D (én 1925-ös vagyok amúgy :D)

      Törlés
    3. Ez később nekem is eszembe jutott, mondjuk eleve 1905 a max. De meg kellett erősítenem, hogy 110 éves vagyok :D és amúgy csak limitált alkalommal lehet megváltoztatni, de az rejtély, hogy ez számszerűsítve mit jelent. :)
      Neked még akkor van legalább 20 éved a fácsén :)

      Törlés
  5. Ohh Amszterdam, most A babaház úrnője miatt nagyon lennék a helyetekben :D
    Lajoskáról kíváncsi vagyok a képre :)
    Hajpúder? Erről se hallottam még - bjútifeketelyuk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. addig még mindenképpen elolvasom :) aztán később majd igyekszem kedvet csinálni a városhoz!
      imádom ezt a szavadat :D amúgy egyelőre nem tetszik túlságosan, mert már kézben is tök ragadós lesz, van benne szilikon, és a hajon is ugyanolyan, mint pl egy hajlakk (amit eleve nem fújnék a hajtőre), szóval nagyon-nagyon óvatosan kell vele bánni, mert különben elég gáz lesz a végeredmény.

      Törlés
  6. Fotókat Lajos kistestvéreiről, akarom hogy kiakadjon a cukiságrelém!!!! :) Óh, erről a Balea volumennövelő hajpúder még nem hallottam, bár mindig nézem a Balea cuccokat, mert annyira jók vannak. Éppen most vettem málnás arcradírt (a másnál testradír, a málnás testápoló, a málnás ajakbalzsam mellé - khm kicsit málna addict vagyok asszem), amit amikor felrakok akkor késztetést érzek, hogy meg is kóstolgassam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jójó, igyekszem lefotózni őket, remélem, a héten már kidugják a kis fejüket a dobozukból :)
      Szerintem is szupijók a balea cuccok, bár volt már csalódás is köztük, de legalább nem arany áron. Ez a málnás arcradír is jól hangzik :))

      Törlés
  7. Az FB hirdetések ellen ajánlom az Ad Blockot, én már nem is tudnék meglenni nélküle, így szinte semmilyen nem kívánatos reklám nem jut el hozzám. :)

    Lajos kistesói igazán cukik lehetnek. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, köszi, tudok a létezéséről, de facebookon munka miatt kell hirdetnem is, úgy meg nem működik megfelelően, ha be van kapcsolva az adblock. Amúgy főként a youtube-nál feszít ki a sok hirdetés, egyébként amióta 110 éves vagyok, sokkal kevesebb hirdetést kapok :D

      Jaj, nagyon édesek, olyan kis nyomi fejük van :D

      Törlés
    2. Ó, értem, hát igen, ez így kár. :(
      Közben láttam a képeket, hát ahhh. :)

      Törlés