2015-07-05

Könyves uborkaszezon, na persze

Sajnálatos módon rendkívül fogékony vagyok az utóbbi időben az új megjelenésekre, meg - ahogy már említettem párszor - lassan a nyakamig ér az a könyvtorony, amit júliusban terveznék elolvasni, de engem még ez is izgalommal tölt el, és már priolistát is írtam arról, hogy milyen sorrendben kéne őket sorra kerítenem ahhoz, hogy elnyerjem a lelki üdvösséget. Azt pedig csak érintőlegesen említem, hogy leadtam egy kisebb rendelést ma a bookline-on, ennek az eredményét úgyis látni fogjátok majd. 
Az a szerencse, hogy az életem nagy részében kordában tudom tartani a bookworm-létemet, de néha elgurul a gyógyszer, aztán vandálkodom mindenfelé. 
És közben, hogy ne legyen nyugtom, egy csomó új vagy majdnem-új izgalmasságot találok, most róluk fogok megemlékezni egy rövid bejegyzés erejéig.


Könyvmolyképző Kiadó
Kezdjük rögtön eggyel, ami ha minden igaz, hamarosan az enyém lesz! Nikkincs is és Lobo is meggyőzött arról, hogy nem kéne kihagynom ezt a könyvet, amelyben van némi háború, meg (fiatal) női sorsok, és remélem, még sok más minden jóság. Különben ha nincsenek ezek a méltató blogposztok, soha nem veszem észre, hogy megjelent ez a regény, illetve azért nem feltétlenül érzem magam a KMK célcsoportjának, elég ritkán találnak be nálam a könyveik.

Benedek Szabolcs: A kvarcóra hét dallama
Libri Kiadó
Az író a Vérgróf-trilógiával nálam telibe talált, és bár a sikerhez valószínűleg hozzájárult a századeleji hangulat, kíváncsi vagyok, hogy mit tud kihozni a nyolcvanas évek Magyarországából. A cím és a borító is nagyon tetszik, komolyan, néha totál félre tud menni egy borító egy hülye betűtípus miatt, de ez állati jó. Egyre jobban akarom ezt a könyvet. :)


Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek
Libri Kiadó
Egyelőre nem vagyok benne biztos, hogy ez a regény nekem való, de totál belezúgtam a borítójába és abba, hogy olasz, és nyilván az embernek nem kell mindig világmegváltó könyveket olvasnia, és ebben látok némi potenciált arra, hogy annak ellenére, hogy romantikus, meg már a fülszöveg is tele van tűzdelve a létező összes csillagjeggyel, talán mégis valami igényes dolog sül ki belőle. Július végén jelenik meg, és amúgy kell egy ilyen sárga póló.

Suki Kim: Nélküled mi sem vagyunk - Élet az észak-koreai diktatúra elit egyetemén
HVG Könyvek
Tudjátok, hogy odavagyok a nemzetközi-kulturális okosító könyvekért, legyen az regény vagy non-fiction, amióta meg elolvastam a Nincs mit irigyelnünk a világtól-t, azt figyelem, hogy milyen észak-koreás könyvvel örvendeztethetném meg magamat, és nini, itt is egy! Ez is non-fiction, és már most érzem, hogy olvasás közben azt fogom kívánni, hogy bárcsak fikció lenne.


Jaj, és a Libri ősszel kiad két Gemma Correll-könyvet is, az egyikből kutyát, a másikból cicát lehet megtanulni rajzolni. Éljenéljen!!!

Nos, egyelőre ennyi, most pedig húzok vissza olvasni, illetve kábé három blogposztot kéne mihamarabb megírnom, de relax, katacita.

8 megjegyzés:

  1. A Vertity hozzám is érkezik, az Asztrológiás könyvet is nézegettem (nagyon tetszik a borító, meg egy bizonyos fokon a horoszkópok is). Jaj de cukker ez a tumblr, be is követtem és a könyvre is kíváncsi vagyok :D
    Hajrá-hajrá, ez a szám jutott eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=RVmG_d3HKBA :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szeretem ezt a számot :D
      A Verityvel jól megfertőztek minket a lányok! :) Azt mondjuk nem tudom, hogy mikor fogom besuvasztani az időmbe, egyelőre esélytelen, de majd, majd, egyszer biztos sorra kerül :)

      Törlés
  2. Ezekkel én is szemezek. :) A Verity-ről én is a bloggerektől hallottam csak, az asztorlógiástól mondjuk tartok, hogy túl chick-lit lesz, ott várok pár véleményt, legjobban pedig a kvarcóra vonz. :)
    Mondjuk nekem nyáron eléggé könyvstop van, kell a pénz a nyaralásokra, de na, szülinapom is lesz, meg egy-két dolog azért be fog csúszni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ennél az olasznál nehéz belőni, hogy mi a helyzet, de nagyon vonz valamiért.
      Jó, te szépen teljesítettél eddig is vásárlásokban, na majd mindjárt rá is lesek a polcodra, hogy hánynál tartasz :D Amúgy én is próbálok gyűjtögetni, de most nem bírtam magammal.
      A szülinapodra meg úgyis biztosan kapsz egy csomó szuper könyvet, úgyhogy annyival kevesebbet kell megvenned. :)

      Törlés
  3. Annak, hogy páran felfedeztétek a Verity-t, nagyon örülök és remélem, hogy nektek is meg fog tetszeni, szorítok! :)
    Jé, ez a Benedek Szabolcs könyv egy krimi, egész érdekesen hangzik, de szerintem várok vele pár véleményt.
    A csillagjegyes könyv engem is érdekel egy picit, főleg az olasz szerzője miatt szavaznék neki bizalmat, ők nem szoktak elmenni a túl csöpögős irányba :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj volt megrendelni, nagyon jókat írtál róla te is és Lobo is, szerintem bejövős lesz :)
      A Vérgrófokat te olvastad? Közülük csak az első krimi jellegű, a többi már inkább vámpírvadászos, de szerintem tökjó mindegyik rész :)
      Én valamiért bízom ebben az olasz könyvben :)

      Törlés
  4. Jeee, nem hoz lázba egyik se XD Amúgy most döbbentem rá, hogy a Verity borítón nem pucér nő van valami háncs bugyiban, hanem kezek... jáj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor veled most nem szúrtam ki :D :D
      lehet, hogy az ilyen sötét borítókról már egyből a mamipornókra asszociálunk :D

      Törlés