2016-01-14

Things I Love Thursday #52

Tavaszi hangulatban telnek a napok, egész jól elvagyok így a téllel. Tudom, hogy lesznek még mínuszok, de abszolút az az érzésem, hogy pillanatokon belül megérkezhet a tavasz, és ez kicsit elviselhetőbbé teszi számomra a sötét napokat.

http://www.bloglovin.com/frame?post=2480314917&blog=1135207

+ Tök finom dolgokat főztünk hétvégén, pl. rendkívül omlós szűzpecsenyét és berét is.
+ Rendeltem a jolse.com-ról néhány koreai kozmetikumot, még hiányzott ez-az.
+ Előkotortam ezt a számot, amúgy létezik még ez az együttes? Egy csomó számukat imádtam! :)
+ SALE! :D Árkádoztam és vettem tök jó dolgokat.
+ Ugyanitt: találtam végre Balea Trend it up szárazsampont, vaníliás danette puding illatban.
+ Végre megkezdtem az egyik szép (Hobbitos) noteszemet, óriási lépés az életemben! Egyelőre könyves listákat írok bele.
+ Epres és almás-fahéjas fánkok.
+ Szerda esti drámai naplemente, úgy éreztem, mintha március lenne, nem január.

És felétek?

22 megjegyzés:

  1. Nyálcsorgató kép! Én most maradék szaloncukorral spannolom magam :D
    Mi az a bere? :)
    Scissors Sisters ennek a számát én is szerettem! Hobbitos notesz? Mutiiii!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tócsni, igen, bocs! :) Mindig elfelejtem, hogy a beré is olyan szó amit nem mindenhol így hívnak. :D
      http://www.moleskine.com/gb/collections/model/product/the-hobbit-limited-edition-notebook-pocket-plain-black
      ez a noteszem, még 2 éve kaptam karácsonyra, de ugye sosem merem ezeket megkezdeni, mert hogy milyen szépek, én meg milyen rondán írok. :D

      Törlés
  2. Nálunk is tócsni, de lapcsánkának vagy prószának is hallottam már. :) Az a lényeg hogy finom. :D
    Yeah, új szép noteszt elkezdeni embert próbáló feladat! :D Régen nekem se ment soha, mindig csak őrizgettem őket. (First world problems)
    Nekem szimplán attól volt jó a hét, hogy valahogy stresszmentes volt. :) Olyan rég volt ilyen, olyan ritkán van ilyen. :)
    A fánkokat utálom :S de jó ez a kép! :)

    Rossz hír viszont a héten, hogy nem nagyon tudok olvasni, csak a Feverrel haladok... mini-olvasási válság van. De majd biztos elmúlik. Mivel olyan stresszmentes voltam, ezen se aggodalmaskodok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom ám! Most is úgy betolnék egy keveset :D
      Katasztrófa vagyok a noteszek megkezdésében, mindig úgy érzem, hogy nem elég magasztos a tartalom, amit kitalálok beléjük. :)
      A stresszmentesség nagy luxus ám! :) Jó vagy! Most annyira én se fárasztom magam aggodalmaskodással, lazán veszem az akadályokat, szóval valami lehet a levegőben.

      Jó, tudom, te cukrot se nagyon eszel :) Amúgy fánkot én is egy évben egyszer kb, de ezeket megláttam az Aldiban és miután lefotóztam őket, kettőt elhoztam és rohadt jók voltak.

      Élvezd a Fevert (gondolom ez adott), aztán ha azzal végeztél, jöhet a többi, addigra biztos megjön a kedved máshoz is. Továbbra se nagyon stresszelnek minket a kiadók új megjelenésekkel, szóval csak lazán. :D

      Törlés
    2. Haha, én is, de most nem lehetne, nagyon fogyófélben vagyok, vagyis fogyásra fogtam magam (direkt nem mondok ilyeneket, hogy diéta, mert én mindig életmódváltva gondolkodom és élek, csak ilyenkor megszorítások is vannak még :)). Érdekes, hogy ennek ellenére, a CH-bevitel csökkentése sem stresszelt, nem éreztem a hiányát. :))
      Jaj tudom, hogy nagy luxus, szinte várom is a csapást, amit a boldog időszakok hozadéka.. :D

      Élvezem! :D Már a második Fever-kötet végefelé járok. A többi könyv megvár. :) Marija Morevnába is belefogtam már, de elég nehézkes, és súlyos könyv, nyomaszt a hangulata, kellett neki pár nap pihenő.

      Törlés
    3. Én se szeretem a diéta/fogyókúra szavakat, annyira átmeneti... Jó vagy, hogy így bírod kevés szénhidráttal, biztos hozzá lehet szokni, de úgy érzem, az adja a kraftot, meg értelmetlen lenne az életem olasz tészták nélkül. :)
      Reméljük, nem lesz "csapás", ez amúgy annyira rossz, hogy egy jó időszak közben az ember már arra gondol, hogy mikor hova csap be a villám.

      A Marija Morevnát szégyenszemre nem bírtam végigolvasni, pedig annyira akartam szeretni!

      Törlés
    4. Hát végülis több mint tíz éve életmódot váltottam már, szóval nem újdonság nekem hosszú távon gondolkodni, de mindig van ups and downs, és most kicsit le szeretnék adni, meg izmot építeni magamra (nem bodybuilderest persze, csak tónusosabb körvonalat).
      Tésztából is ch-csökkentettet szoktam enni, vagy maximum durumbúzából készültet.
      Én is remélem, hogy nem lesz "csapás", de az ördög nem alszik... és igen, szörnyű, hogy ilyenek jutnak eszünkbe boldogabb időszakokban :S

      Nem bírtad végigolvasni? óóóóó basszus :D Én nem akarom még félrerakni, főleg hogy vcs-s is, meg Nimának is ígértem, hogy most végre elolvasom. :D

      Törlés
  3. Bere helyett herét olvastam :D
    A bere nálunk lapcsánka vagy lepcsánka (Szatmári vagyok)imádom :)
    Szűzpecsenye nálunk karácsonykor volt.

    Felém? Úgyis tudod...megyek Nápolybaaaaaaaa :D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos az is finom :D
      Tényleg, ezt a lepcsánkát is hallottam már, de nem gondoltam, hogy ez is ugyanaz. :)

      Jaj de nagyon örülök neked, szuper lesz! :)))))

      Törlés
    2. Szerintem ennek az ételnek van a legtöbb elnevezése a világon. :D A Wikipédia szerint: "bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, pacsni, pacsa, placki, ragujla, recsege, röstiburgonya, rösztike,[1] taccs, tócsi, toksa" Még a tócsNi ki is maradt belőle :D
      Egyébként először ki is aartalak javítani, mert úgy, hogy "bere" nem hallottam, csak hogy "berét", és mondom rosszul ragoztad, nem berét, berétet :D de úgy látszik végtelen féle népies változata van. :)))))

      Törlés
    3. Azta! Mackó? :D Én amúgy beré-nek hívom, de errefelé a tócsni meg tócsi is menő (most látom, taccs, wtf?:D). :)

      Törlés
    4. A taccs szörnyű :D Zakkantot mackónak ismeri, nemrég dumáltunk róla a bejegyzésed kapcsán. :)

      Törlés
  4. Nem volt ez rossz hét neked Kata, van itt kaja bőven, meg egy kis vásárlás is :) Miket vettél az Árkádban? A Balea szárazsamponja is jó? Múltkor kerestem a DM-ben, ami márkát ajánlottál egyszer, de nem volt. Viszont megvettem a hajkifésülős sprayt, jól működik és fincsi illata van.
    Nálam: bár a munka továbbra is leszív és már 2. hete minden nap szinte estig itt vagyok azért van minek örülni - 7 év után lesz szép, új laptopom, vettem egy Dolce Gusto kvfőzőt is, voltam szombaton egy zenés-irodalmi esten ahol élőben hallhattam Grecsót és Kollár-Klemencz Lászlót, kaptam friss fotókat postán a keresztlányomról, és végre újra beleszerettem egy könyvbe (Ambrózy báró esetei 2.), ez utóbbi érzést már nagyon hiányoltam :)
    Ja, és éljenek a megkezdett naptárak, noteszek! Használd is őket, szerintem tök jók ezek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, jobb volt, mint az első hét, talán akkor neked is! :) Örülök, hogy ennyire szuper az Ambrózy báró sorozat 2. része is!
      A Batiste-ot lehet csak a Rossmannban meg a Müllerben lehet kapni, nem tudom pontosan, hogy a DM-ben van-e. De szerintem a Baleának ez a Trend it up!-ja is elég jó, már amikor épp lehet kapni, fél éve rohangálok utána.
      Milyen a Dolce Gusto kvfőző? Most szerintem én is kapok egyet, mert egyre jobban utálom azt, amit ebből a presszógépből ki lehet hozni. :D
      Árkádban szokásos basic cuccokat vettem, meg cicás pólót és táskát a Bershkában. :)

      Törlés
  5. Olyan száraz sampont nekem is be kéne szereznem, szuperál is? :D Én most kishoppingoltam magamat szépségápolás terén, mondjuk 1-2 ruhának még örülnék - mikor nem?! :DDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuperál, igen, ezt nagyon szeretem, meg még a Batiste-ot is, mindegyik király! Lassan már tavaszra is vásárolhatunk ruhákat, legalábbis remélem, már nem kell sokáig bakancsban meg télikabátban járni... :D

      Törlés
  6. Ezt a számot én is szerettem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök jó, hogy ennyien ismeritek, én körbemutogattam az irodában de senkinek nem volt ismerős! :D

      Törlés
  7. Ezek a fánkok, és most simán be tudnék nyomni egyet. Vagy kettőt. :)
    Én még nem nagyon vásároltam a leárazásokon, most a költözéshez veszek inkább dolgokat, tegnap például megvettem életem első ruhásszekrényét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira szépségesek tudnak lenni, nem lehet őket otthagyni :(
      Gratulálok Életed Első Ruhásszekrényéhez! :) (Remélem, a hátsó fele Narniába visz). A költözős vásárolgatás izgi, jó szórakozást hozzá! :)

      Törlés
    2. :D "remélem a hátsó fele Narniába visz" - hát le se tagadhatnánk könyvmolyságunk. :D

      Törlés