2013-11-13

Karácsony előtti könyvhajrá

Az utóbbi időben minimális szintre szorult vissza a nyálelválasztásom, amikor új megjelenésekkel találkozom. Végre megpihentem valami higgadt, racionális lélekállapotban, felismertem, hogy mennyi-mennyi könyv vár rám otthon, a könyvtárakban, az ismerősöknél meg a kindlimen. És hogy sosem fogok ezeknek a végére érni. Ma ráraktam egy könyvet a kívánságlistámra, aztán fél óra múlva levettem.
Azért olvasni még szeretek! Zsákmányolni nem kívánok, de az új megjelenések közül van itt kapásból öt, amire kíváncsi vagyok, és amit tervezek majd elolvasni. Amint beszerezte a könyvtár. Szerencsére egész gyorsak. 

Lauren Graham: Egy nap talán
Lauren Graham, ha valaki netán nem tudná (én nem tudtam), a Szívek szállodájának idősebb Lorelei-ja, többek között miatta voltam képtelen hosszabb ideig követni a sorozatot, ugyanis szerintem borzasztóan irritáló a karaktere, de lehet, hogy az egész világon én vagyok az egyetlen, aki így gondolja. Nem baj, attól még Lauren lehet jó fej, ez a borító meg tök jó, engem azzal vettek meg. Legalább is az érdeklődésemet a történet és nem a könyv iránt. Ami egy kezdő színésznőről szól, aki New Yorkban igyekszik elérni valamit a szakmáján belül, persze keresi önmagát meg amit ilyenkor szokás. Lehet, hogy katasztrofális lesz ez a könyv, hiszen Candace Bushnell ajánlója nyomán nem vezet egyenes út a boldogságba, de egy olvasást nekem mindenképp megér majd. 

Győrei Zsolt - Schlachtovszky Zsolt: Emmuska

Ritkán olvasok bele előre könyvekbe, pedig számos kiadó ad erre lehetőséget (az Ulpiusnak pl már mobilappja is van, amelyben beleolvasókat is lehet találni), viszont a Könyvesblogon van egy részletet belőle, aminek most egy még kisebb részletét emelném ki:
Ördög Imrének hívnak, akár az apámat, akit tízéves koromban szúrtak le egy kocsmai verekedésben. Valaki szidni kezdte az anyám rétesét, hogy sok benne a töltelék, a tészta meg vékony, így mindig kifolyik a sok töltelék a vékony tésztából. Apám volt az a valaki. Aki szidta. 
Nem tudom, mennyire lesz befürdés részemről ez a "kackiás nemzeti vadregény", de a borítója ennek is bájos, és a részlet alapján viccesnek tűnik, majd meglátjuk. 

Joanne Harris: Egész évben karácsony

Van némi lemaradásom Joanne Harris könyveit illetően, de miközben várom, hogy megérkezzen hozzám a The Body Shop karácsonyi testvajtriója, jó nézegetni ezt a borítót. (Még jobb lenne, ha még igazán tetszene is.) Az eredeti cím az, hogy A Cat, a Hat and a Piece of String, de úgy tűnik, az Ulpiusnak egy jó marketingfogással sikerül meglovagolni az egyik novella címét, persze a franc se tudja, hogy sikerül-e kiadniuk még az ünnepek előtt. 
Igaz, természetemnél fogva nem kimondottan szeretem a novellákat, a Bársony és keserű mandulát sem olvastam még, azért kicsit felcsillant a szemem, amikor tudomást szereztem a kötet érkezéséről. 


Juliet Grey: A fényűzés napjai
Marie Antoinette történetét Juliet Grey egy trilógiában - mi másban? - meséli el. Eddig az első résszel találkozhattunk magyarul Királyné lettem címmel, amely a hírhedt nőszemély gyermekkoráról számol be. Jön a kedvenc korszakom, a második részben már érkezik a Fersen grófos láv sztori, meg gondolom sok minden más, MA-t sehogysem tudom megunni. Az utolsó résztől azért egy picit félek, mindig annyira drukkolok, hogy ne az történjen, ami, mert bizony én csípem ezt a csajt. Sofia Coppola tehet mindenről. Főként lányoknak ajánlom a filmjét, amelyben Kirsten Dunst alakítja Marie Antoinette-et, Fersen grófot meg valami szexi pasi. Süti és cipőhegyek, jó zenék, nézzétek!

Beth Revis: Túl a végtelenen

Érdekes, amikor a tumblin bóklászom, a magyarul még meg nem jelent könyvektől totál be tudok zsongani, aztán amikor kiadják őket végre az anyanyelvemen, kezd elpárologni a lelkesedésem. Beth Revis regénye (trilógia, naná) olyan felszínes okokból vonzott, mint például a csillagok a borítón, meg maga az űr, de ahogy a fülszöveget olvasgatom, kezdek kételkedni abban, hogy ennek a könyvnek én vagyok a célpiaca. Tizenéves lány, űrhajó, titkos szervezetek adják a történet alappilléreit, majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle, de most már kezdek nagyon ideges lenni, hogy lassan minden könyv egy nyamvadék trilógia részét képezi. Mikor nőjük már ezt ki?


Ti hogy álltok az új megjelenésekhez? Lesz még beszerzés karácsony előtt, vagy már csak a jézuskát várjátok?

13 megjegyzés:

  1. Jézuska :) nálam az ünnepek és a leárazások adják a zsákmányolás pilléreit. Most sok dolog engem sem izgat, de a régi wishlistekről is maradtak tételek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig a leárazásokkor vetem rá magam a könyvekre, nem is tudom, teljes áron hány könyvet vettem eddig:D Remélem, jófej lesz veled a jézuska és kapsz sok mindent:)

      Törlés
  2. Én már csak a Jézuskát várom... persze szeretnék ezt-azt, pl. A fényűzés napjait, érdekel az Emmuska, stb. A Harris csak azért nem kell még, mert van vagy négy olvasatlanom tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, pedig én naivan azt gondoltam, hogy neked már megvolt mind tőle. Engem csak a karácsonyi hangulat miatt izgat, de azt is csak egy picit.

      Törlés
  3. Azt hiszem én még el fogok csábulni, valamit még engedélyezek magamnak, de ezt a Harris-könyvet nagyon szeretném a fa alatt látni, de akár a Télapó is benézhetne vele hozzám :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Téényleg, még Télapó is lesz!:) Szerinted kijön vele az Ulpius időben?

      Törlés
  4. De jókat válogattál! Á, másfél hónap még sok idő, biztosan fogok vásárolni is, de várom majd az ajándékokat is, remélem arokonság egy része is kapcsol, és normális (=könyv!!!) ajándékkallep meg :) Nagyapám úgyis rákattant mostanában a blogomra, szó szerint idéz belőle,öhh, zavarbaejtő. :)

    A Harris-félenovellákmindig jók, ajánlom a Bársony és keserű mandulát, én már olvastam pár éve, van benne sok nagyon jó írás. Az A Cat, a Hat... megvan, és valóban, jó marketingfogás az Ulpitól ez az ünnepi külső. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, nagyon kell utalgatni szerintem... Én pl a pasimnak egész évben szórom a hinteket, de az eddigi tapasztalatok alapján az lesz a legjobb, ha átküldök neki egy kívánságlistát.
      De aranyos a nagyapád, biztos büszke a kisunokájára:)

      Törlés
  5. Én valahogy nem gerjedek rá az új megjelenésekre, vagyis nyomon követem őket, de mostanság semmilyen könyvet nem vettem meg a megjelenéskor. Annyi olvasnivaló van otthon (pl ahogy te is írtad, meg kölcsönkérni való), hogy nincs szívem pénzt áldozni, addig amíg legalább le nem redukáltam ezt a mennyiséget :) Mondjuk azért karácsonyra összeállítok egy ilyen kis listát magamnak én is, hogy jól körbeküldhessem a barátoknak, családtagoknak, hogy mi az aminek örülnék, így legalább nem nyúlnak mellé. Húh! Nekem egyébként nagyon bejön az a csillagos könyvborító. Már csak azért megvenném, hogy nézegessem :D De azért inkább megvárok egy-két kritikát ha megjelenik magyarul :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor te is a józanabb beszerzők közé tartozol:) Mostanában én is így vagyok ezzel. Remélem kapsz sok szép könyvet karácsonyra! :)

      Törlés
  6. Ezt az Emmuskát szerintem most látom először, de határozottan érdekelni kezdett :D
    A Gilmore Girl könyvéről kíváncsi leszek, mit mondasz (amúgy én is felfüggesztettem egy időre a sorozat nézését anno, csak engem Rory idegesített fel).
    Egyébként én szinte soha nem figyelem az új megjelenéseket, inkább a régi könyvek közt turkálok, ha mondhatom így :) A Józsi is három régi könyvet tojik majd a karácsonyfa alá, bár erről persze még semmit se tudok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rory is az agyamra ment, de ő szerintem direkt idegesítő.
      Józsi:D Hát kívánom, hogy szuper, régi könyveket tojjon néked:)

      Törlés
    2. Nem tudom, engem csak a vége felé kezdett idegesíteni, de akkor nagyon :D
      Ó köszi, nagyon jók lesznek :)

      Törlés