2013-11-17

Vasárnapi relax #2 - Lila Pause

Hétről hétre továbbfejlesztem a vasárnap esti relaxációs mutatványaimat, az utóbbi napokban gyarapodott a fürdőszobám néhány lila színű felszereléssel, úgyhogy arra gondoltam, hogy ma este őket vetem be. Csupa kellemes és andalító illat (kivéve egyet), vegyítve néhány teljesen felesleges cuccal és egy csodálatos könyvvel.


Lévén, hogy hétvége van, és tudtam, hogy ma úgyse megyek sehova, a hajmosást tegnap elblicceltem, viszont alig vártam, hogy végre kipróbáljak egy ősrégi kedvencet, a Lush Jumping Juniper szappansamponját (samponszappan?). Gimis koromban egyszer volt egy ilyenem, és a finom, friss citromos illata azóta is az orromba cseng. Az előbb megnéztem az összetevőit, és megtaláltam köztük az SLS-t, aminek nem örülök, főleg hogy most pont egy SLS-mentes sampon után kiabál a fejem, de szerencsére van olyan is a tarsolyomban, róla majd máskor. Hajmosás előtt az Alverde avokádós hajvajával pakoltam meg a tincseimet, hogy szépek és erősek maradjanak. 


Ha már pakolás, múltkor felvásároltam néhány tasak Balea arcmaszkot, a háromból eddig kettőt próbáltam ki, többek között az első képen látható lilát (becses nevén Balea kényeztető arcmaszk). Esélytelen, hogy újra az arcomra kenjem, ugyanis rettentő fáradt, öreg szaga van, semmi kellemes jegyet nem tudok felfedezni benne. Ráadásul ezek a Balea maszkok úgy lettek kitalálva, hogy nem kell őket lemosni, csak a felesleget letörölni negyed óra után, de engem perceken belül idegesíteni kezdett az, hogy az arcomon van, úgy éreztem, hogy melegít, közben még büdös is volt, szóval ez nagyon nem nyert. Ha olcsó, tasakos maszkot szeretne valaki, javaslom, hogy próbálkozzon inkább a Rival de Looppal, nekem az agyagos pakolásuk a kedvencem. 


A feleslegesség csúcsa az Avon Planet Spa sorozatának a Sleep Serenity szettje, viszont annyira csodálatos illatuk van ezeknek a termékeknek, hogy nem bírtam otthagyni a kedves hölgynél az avonos boltban. Nem tudom, kibírom-e röhögés nélkül, hogy leírjam, mi mindent tartalmaz a csomag: egy párnára fújható sprayt, ami segít az elalvásban (a Body Shopnak is van ilyen terméke, kb ötezer forintért meg lehet venni), egy balzsamot, amit a halántékra és a csuklóra kell kenni, ez szintén az aromaterápia erejével igyekszik ráhangolni az embert a nyugodt alvásra. Valamint van még egy levendulás fürdősó is a szettben, és ennek hatására kezdek nagyon messzire menni: komolyan fontolgatok egy habos-fürdősós pancsolást a kádban, az is lehet, hogy még ma! Szóval a sóról egyelőre nem tudok nyilatkozni, ám a párna (esetleg pizsi) spray nagyon kellemes, nyugtató illatú, boldogan fújkálom összevissza lefekvés előtt. A balzsamot viszont nagyon intenzíven kell szagolgatnom ahhoz, hogy érezzek belőle valamit, elég gyengécske. Azért bízom benne, hogy a kettő együtt segít elaludni ma este, a vasárnap éjszakáim általában a legrosszabbak, mindig előre rettegek a korán keléstől, és éjszaka folyton az órát nézegetem, hogy mennyi időm maradt még szunyókálni. 


Micsoda szerencse, hogy épp egy lila borítós könyvet olvasok! Nem milkalila, de legalább a betűk színe illeszkedik a bejegyzés témájához. Épp a napokban nyafogtam, hogy mennyire elegem van a könyvsorozatokból, viszont Alma Katsu Halhatatlan-trilógiájának második részét már azóta várom, hogy az elsőt befejeztem. A Megtorlás nem okozott eddig csalódást, szeretem, amikor így elnyel egy történet, Mrs. Katsu sorait pedig igazi élvezet olvasni, a szórakoztató irodalom egy különleges és igényes példánya ez a sorozat, ráadásul a könyv maga is gyönyörű, öröm kézbe venni. 

Hogy a lelkem igazán boldog legyen, vacsira eszem még némi nutellás és hortobágyi palacsintát. Bámulatos, ahogyan összedolgozunk, ha főzésről van szó. Tegnap este végre sikerült pörköltet főznöm, pont olyan lett, amilyennek lennie kell, az egész ment bele a mai palacsintába. 

Most már csak a körmeimmel kéne kezdeni valamit. Annyira ráhangolódtam a lila színre, hogy lehet, hogy valami ilyesmire lakkozom ki őket holnapra. Hű, de vad estének nézek elébe...

Ti próbáltatok már valamit a fenti cuccok közül? Nálatok mi a vasárnapi program?

12 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy nekem is kéne egy ilyen párnára fújható nyugtató, mert vasárnap éjszakánként általában alvás helyett forgolódom. Vettem egyszer egy ajurvédikus parfümolajat, egy időben azt kentem a csuklómra lefekvés előtt, de Gergő szólt, hogy nem akar indiai boltszagban aludni, úgyhogy ezzel felhagytam. Amúgy én is vasárnapra szoktam időzíteni az arcpakolás-lakkozás satöbbiket, ma például leradíroztam az arcom az ajurvédikus radírral, aztán bekentem az ajurvédikus pakolással, utána pedig hajat festettem a vegyszeres festékkel :) Amúgy a Baleának van egy-két lehúzható pakolása, ezektől a letörölhetőektől hülyét kapok, ráadásul mi az, hogy kozmetikai kendő? Nekem nincs olyanom, ezért papírzsepivel szoktam letörölni, de az nagyon szánalmasan szokott kinézni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Indiai boltszag:D Amúgy, katasztrofális éjszakám volt, kb két órával később tudtam csak elaludni, mint szerettem volna, úgyhogy ennyit a levenduláról. Pedig bevetettem mindhárom cuccot, még a fürdőt is, de annak meg semmi bűze.
      Bocs, hogy ezt mondom, de kicsit megnyugtat, hogy nem csak én kínlódok vasárnap éjjel... :S
      Igen, ilyen önáltató vegyszermentes rituálékat én is csinálok... szilikonmentes sampon és balzsam, majd a végén bekenem a hajam végét szilikonos hajvégápolóval. :)
      Akkor a lehúzhatós Baleát kipróbálom, olyanom úgyis rég volt. A cinkest meg a holt-tengeriset próbáltad? Engem érdekel, remélem egyik sem a letörlős változat:D

      Törlés
    2. Engem is megnyugtatott, hogy nem csak én görcsölök rá teljesen a hétfőre már vasárnap éjszaka :)
      Azt hiszem, próbáltam mindkettőt, még az is lehet, hogy már mindegyikkel találkoztam, randomszerűen szoktam vásárolni ezeket, mondjuk már régen vettem, mert most ajurvéda meg natúrkozmetikum-korszak van. De azért találtam egyet a fürdőszobában, ez pont lehúzható, sárgabarackos mélytisztító.
      Ja és a posztodat olvasva eszembe jutott, hogy nekem is vannak ilyen lila fürdős bigyóim, úgyhogy elő is kotortam őket. Még karácsonyra kaptam mindkettőt, de az egyiket még ki se bontottam, sőt az is csak most tűnt fel, hogy levendulás. 3 kis doboz van a csomagban, egy fürdősó, egy fürdőkonfetti és egy fürdőkaviár (??) meg egy fürdőgolyó. A másik fürdőbigyó Avonos cucc, hópehely alakú kis lapok, amiknek tök jó az illata meg jól is néznek ki, egészen addig, amíg lila trutyi formájában rá nem tapadnak a kád oldalára :(

      Törlés
    3. Fürdőkaviár :D azért sok sz_rságot le tudnak nyomni a torkunkon!:)
      Ajurvédikus cuccokat hol szerzel be?

      Törlés
    4. Van egy Goloka nevű bolt, Herbline termékeket árulnak, először a mintákat próbálgattam ki, aztán vettem nagy krémeket, de nem vagyok teljesen elégedett... Sugárzóan szép bőrt szeretnék ugyanis, és ha pár héten belül nem érzem a javulást, akkor csalódott leszek (annyira béna bőröm van, hogy néha komolyan kétségbe esek miatta.)

      Törlés
    5. Gondolom a sugárzó bőrhöz nagyon egészségesen kéne enni, meg rengeteg vizet inni. Az előbbire szerintem képtelen vagyok, a vízivásra meg folyton ösztönzöm magam, de sose jön össze a napi 2 l.
      A kencékkel meg kísérletezni kell, mindenkinek más dolgok jönnek be, nálam a következő kísérleti állat a mannaszappan lesz.

      Törlés
  2. Szeretem ezeket a bejegyezéseidet, de azt hiszem ezt már említettem korábban is.
    Milyen érdekes, hogy a vasárnap elviekben a hétvége része és mennyire rá tudunk görcsölni már a köv.hétköznapra, nem jó ez így... régen mindig azt mondtam, hogy a péntek délután/este a kedvenc napszakom, mert akkor előttem áll még az egész hétvége. :)
    Ami nekem a megnyugtatás/ellazulás terén bejött az a Tetesept Zeich für Dich fürdőolaj levendulás változata - kellemes illat, ami ráadásul a bőrödön sokáig megmarad. Forró fürdő után meg csináltam egy levendulás gyógyteát - Night Flight néven kapható (Mandalás azt hiszem). Na, én ennek a kettőnek a kombójától úgy aludtam, mint egy csecsemő, de lehet, hogy akkor már baromi fáradt voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a péntek délután a kedvencem :) Tényleg jó lenne, ha jobban tudnánk szeretni szegény vasárnapot. Vagyis én szeretem, csak van bennem egy görcs, hogy másnap korán kelés, munka, stb.
      A Teteseptet kipróbálom, már máshol is hallottam róla jókat. Már csak abban kéne fejlődnöm, hogy eltaláljam a víz hőfokát. :D
      Mandala teák nagyon fincsik:)

      Törlés
  3. Csatlakozom, én is szeretem ezeket a posztokat, jó tudni hogy más is füdrőszoba-bubuskodik úgy, mint én :) A könyveken kívül talán csak a piperecuccaimat szeretem még ugyanúgy rendezgetni, válogatni. :)
    A Baleás maszkokat nem próbáltam, viszont Planet Spas avonosok vannak, azokat szeretem, főleg a japán szaké és rizs lehúzhatós maszkot. egyébként én se szeretem a letörlőset, sem a lemosósat igazán (mindig csorog a könyökömön a víz, és attól hülyét kapok :D ), csak a lehúzósakat. A Müllerben szoktam még venni mindenféle maszkot, egyenként vannak és olcsók, most van valami kleopátrás, de még nem próbáltam :)
    Ezt a szettet én is néztem a mostani Avonban, és megmondom őszintén én isfelkacagtam hogy hát ez micsoda szett, párnára fújható sprével? ... De biztos jó illata van. Nekem egy elalvást segítő nyugtató illatú kis görgős olajom van, most meg nem mondom mi a neve, lila az is, és halántékra kell kenni meg csuklóra. Gondolom hasonló.

    Ezeket a Lushos samponokat én szilárd samponnak hívom, a kék tengeri algás a kedvencem, de már jó rég használtam olyat. :)
    Ahh, Body shop felemlegetésétől is már csorog a nyálam, a Zembertől kértem is BodyShopos cuccokat karácsonyi ajándék gyanánt, remélem kapcsolt (bár eddig csak háromszor mondtam :D). Tavaly vettünk egy mangós tusfürdőt ott, meg egy papayás testvajat, ahh isteniek! A vajból még van egy kevéske, beosztom :D

    Vasárnapokról: blöe. Amikor már dél elmúlik, szinte érzem a hétfő leheletét :S nem tudom ez miért van, de ténlyeg szar és nem így kéne hozzáállni, hanem kihasználni minden percét.
    Vasárnap esténként nincs különösebb szeánszom, az akkor van, amikor épp eszembe jut, meg van időm és hangulatom ;) viszont tegnap este én is sokat sürgölődtem a fürdőben, némi lábepillálást követően egy jó kis váltózuhany Lush féle Happy Hippy tusfürdővel, hajmosás Yves Rocher sötétzöld zsíros hajra való Phytum samponnnal (na, ezt nem ajánlom, nem tetszik, se az illata, se az állaga, mintha nem is mosnék hajat, olyan érzés - látszik azért, meg tiszta lesz a hajam, de fura), aztán jött egy kis papayás Body shop testvaj, hmm, a nap fénypontja :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szilárd sampon, köszönöm! :) Pedig a honlapon is így írják, csak elfelejtettem. Ezek közül szeretnék még párat kipróbálni, majd a kékre is sort kerítek (bár úgy rémlik, hogy múltkor a boltban végigszaglásztam őket, és a JJ tűnt egyedül jó illatúnak, de a Lush kb mindent meg tud etetni velem.)
      TBS, jessz:) A testvajaik isteniek, mindjárt írok is egy miniposztot a karácsonyi cuccaikról. Remélem, megkapod, amire vágysz, célozgass rendszeresen. :) Mit kértél amúgy?

      Happy Hippyt szereted? Még nem szaglásztam meg egyik Lush tusfürdőt se, csak a Ponchét, de az annyira nem jön be.

      Törlés
    2. Nekem is szinte minden illat tetszik a Lushnál, egyedül talán a Karma kivételével, ami nekem nagyon erős. :) A fürdőgolyóikat szeretem legjobban amúgy.
      Happy Hippinek jó illata van, grépfrútos, friss :) előtte csak OliveBranch tudfurdőm volt tőlük, az se rossz, de kicsit uncsi. :)

      TBS-ből nem kértem konkrétan, meglepetést szeretnék (bár lehet hogy együtt fogjuk megvenni), de testvajra célozgattam :)

      Törlés
    3. Na akkor a happy hippy kell a grapefruitmániás lelkemnek!:)
      én még nem célozgattam karácsonyra, de egy wishlistem már van a pinteresten, arról majd válogathat a drága, bár lehet rosszul lesz az áraktól... De így meglepi is meg nem is:)

      Törlés