2014-04-02

Erre vágyom éppen #1

Szeretem magamban azt, hogy képes vagyok apró dolgokért is lelkesedni, és azt is, hogy ezek a kis apróságok folyamatosan változnak, így gyakorlatilag mindig van valami, ami után vágyakozhatok, akkor is, ha valamelyik kívánságom már beteljesült. Nem a távoli, sok pénzbe kerülő listámat írom meg, hanem olyan dolgokat, amelyek akár karnyújtásnyira is lehetnek, legyen az tárgy vagy élmény vagy érzés. 
Szóval ez egyfajta kívánságlista, ami az aktuális hangulatomat tükrözi a teljesség és a világmegváltás igénye nélkül:

Zapp - Emlékeztek még erre a jégkrémre? Nem akarok nagymamába átmenni, de gyerekkorom óta nem láttam ilyet, kivéve a tumblrön. Ezek szerint talán van remény arra, hogy valahol, egy messzi-messzi galaxisban belefussak, enném, na. 


Egy hangulatos, de izgulós krimi - Bár sok-sok olvasmányom emlékét elnyelte valami memóriazabáló lény, aki nemrég költözött be az agyam tekervényei közé, de ha jól rémlik, ezer éve nem olvastam krimit. Ezt orvosolandó kettőt is kihoztam a könyvtárból, az egyik a Jane Austen nyomoz-sorozat első része, Az udvarház rejtélye, a másik pedig a Véres tél, svéd krimi. Szóval ők tényleg karnyújtásnyira vannak tőlem, csak előtte még a rövid lejáratú könyveimmel kellene végezni.


Kényelmes, de csini tavaszi cipő - nem mennék bele abba, hogy milyen anatómiai deformációkkal rendelkezem, a lényeg, hogy cipőviselési korlátaim meglehetősen szűkösek. Nem tudom, mekkora az esély arra, hogy találok egy minden szempontból megfelelőt, de jó lenne a lehető legkevesebb energiabefektetéssel megtalálni az igazit. Elképzelésem sincs a külalakról, úgyhogy most beszúrok ide egy random képet.




Zöld növény - aminek nem tudom, mi a neve, de az előbb elküldtem anyuéknak a képet, és majd ők megmondják. Néhány növényt sikerült kihalasztanom, jó lenne frissíteni az állományt, igaz, nem tudom, hogy ez a típus mennyire strapabíró, de nekem nagyon tetszik.


Korallszínű körömlakk - egy ideje nem jártam drogériában (tapsvihar), és a Glamour-napokig nem is tervezek menni, viszont akkor majd biztosan lecsapok egy korall vagy én nem tudom milyen színű lakkra (lehet, hogy lazac vagy mályva, ebben nem vagyok jó). De ez itt alább épp megfelelne:


Sötétkék krémes szemfesték - Ma reggel életemben először használtam a sötétkék Catrice szemhéjpúderemet, de annyira tetszett a végeredmény, hogy elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen színű Color Tattoo-kra tartanék még igényt. Felmerült bennem hát a sötétkék (viharkék, ha már így belejöttem a színekbe) mint opció, lényegesen könnyebb lenne vele dolgozni, mint a porossal, aztán közben eszembe jutott, hogy a Bourjois-nak van ilyenje, meg igazából a Maybelline-nek is, csak épp Magyarországon nem kapható egyik sem. Itt a nagy képkeresgélésekben egyébként olyan árnyalatnevekkel találkoztam, amelyekről életemben nem hallottam, szóval hajráhajrá, jöhetne még több szín kis hazánkba.



Újraolvasni az Isztambult (Orhan Pamuk) - Egyszer régen, amikor még nem bírtam elviselni a lassú könyveket, elolvastam az Isztambult. A város már akkor is érdekelt, viszont tényleg nem voltam túl fogékony abban az időszakban, úgyhogy újra előjegyeztettem, és nemsokára megyek is érte. Az igazi persze az lenne, ha a városban kóborolhatnék, de egyelőre beérem azzal, hogy olvasok róla.


Remélem, nem bánjátok, ha időnként előállok majd egy ilyen listával.
Meséljetek, ti mire vágytok ebben a szent pillanatban?

24 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszett ez a bejegyzés. :)
    Évek óta vágyom egy szép piros kabátra, ez most is vágyam; várom, hogy bejöjjenek kishazánkba a Polish Picture lakkok, abból a Gravityre vágyom; most szívesen ennék valami mogyorós csokoládét is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök :) Hát akkor hajrá, tegyél szert egy piros kabátra:)
      Rákerestem erre a lakkra, hát úristen... szólj, ha bárhol elérhető lesz, mert ugyan nem szoktam lakkokért annyira lelkesedni, de ez tökéletes!!

      Törlés
    2. Még keresem a tökéletest. :)
      Igaz? Egyszerűen mintha belezárták volna az egész égboltot. ** Mindenképp szólni fogok. :)

      Törlés
    3. pontosan :) amióta említetted ezt a márkát, úgy érzem, mindenhol ebbe futok bele. Persze sajna csak a virtuális térben.

      Törlés
  2. Én nem bánom :)
    Uhh a Glamour napok - már felírtam pár hete a naptáramba, hogy ezen a hétvégén megtervezzem mire van szükségem, mit-hol vegyek:D
    Zapp - nekem nem rémlik, de remélem találsz majd valahol :))
    Huh én most nem is tudnék valami listával előállni, na jó mégis - CafeFreies tejeskávé (francia / párizsi kv), jajj olyan finom volt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is kezdődik a kuponvagdosás hétvégén :)
      Café Frei felétek is van, nem?

      Törlés
  3. Én egy csini táskára vágyok, amit legutóbb (ősszel) vettem a Bershkába az eléggé megadta magát (lekopott az oldala) amit tavaly használtam, abban most az edzőcuccokat hordom. Úgyhogy kéne venni edzésre is táskát, plusz egyet tavaszra / nyárra az utcára. De ne legyen nagy, legye vállpántja, meg lehessen kézben is vinni, bőr legyen, sok zsebbel és legyenek benne rajta színek. Nem igazán találtam mostanság ilyet, vagy nagyon drágán úgyhogy még keresgélek erősen. Mostanság csak szomorú, megható regényeket olvastam, úgyhogy vágyok egy jó kis szerelmes sztorira, happyenddel a végén. remélem amibe most belekezdtem majd ezt nyújtja :) Amúgy meg ilyen fagyit amit említettél én is hiányolok, vagy a duplapálcás narancsost gyerekkoromból, és a Kaktuszt! Robbanócukoros zöld bevonattal. Meg a Leo nevűt amit dobozkából lehetett enni! És a láb alakú pácás fagyit, eper + vanília - Ezek már nincsenek is nagy bánatomra :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, a Kaktusz, azt szerettem én is!

      Törlés
    2. Ó, a Kaktusz, tényleg :) amúgy azt se tudom már, hogy most milyen jégkrémek voltak, de vicces lenne ha visszahoznának pár régit :) A láb alakúra is emlékszem :)
      Táskával én is szívok, nincs egy normális szín, meg most vittem vissza egyet nemrég, mert leszakadt a füle. Szóval hajrá :)

      Törlés
  4. Jöhetnek az ilyen posztok, ezt olyan jó volt olvasni. :)
    Az én listám a tiéddel a cipőben van átfedésben: épp katasztrófa helyzet van, mert nem találok megfelelőt, ugyanis épp két méret között van a lábam (nem tudom mi történt tavaly óta vele) és feles cipőt nem találok...
    De amire épp vágyok:
    - egy barátnős beszélgetés valahol a napsütésben egy jó kávé mellett
    - egy bécsi kiruccanás
    - egy tál epeeeer!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök :)
      Nahát, te még most is nősz (vagy nőlsz, olyan hülyén néz ki ez a szó leírva) ?:)
      Óóó, Bécs, ezt támogatom :))

      Törlés
  5. Jöhetnek még hasonló bejegyzések, nekem is tetszett :)

    Emlékszem erre a jégkrémre, az ízére már nem, de most nagyon nosztalgikus érzés gondolni rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké :)
      Valami random tuttifrutti íze volt szerintem, nagyon megkóstolnám újra...

      Törlés
  6. Ó a Zapp nekem is szép emlèk! Úgy két éve Ausztirában nagy sikongatások közepette felfedeztem a jégkrémes hűtőben. Volt nagy boldogság mikor megosztottuk a férjemmel, a szintén réi kedvenc Bummbumm-mal együtt! :) Az Udvarház rejtélye olvasása közben jöttem rá, hogy szeretem a krimit, amit addig kerültem. A második része is megvan, az félbe hagytam, de nem a könyv hibájából. Jó is, hogy eszembe jutott, megkeresem és befejezem.
    Én nagyon szeretem az ilyen bejegyzéseket, úgyhogy hajrá! :)
    Két apróság jutott eszembe, amire most vágyok: egy jó kis történelmi vagy önéletrajzi könyv és végre eljutni és mgecsináltatni a gyűrűmet, hogy újra hordhassam. Na jó egy kis hideg görögdinnye is jót tenne a hangulatom ak! :)
    Kriszti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan, létezik még ezek szerint? Na ha legközelebb átlépem a határt, körülnézek!
      Ohh, egy nagy szelet görögdinnyét de megennék én is! Azt bármikor. :)

      Törlés
  7. Én épp egy málnás!! TBS testvajra áhítozom :D

    VálaszTörlés
  8. Ez nagyon jó kis bejegyzés lett :) Szeretem az ilyeneket olvasgatni.
    A cipő problémádat abszolút megértem, én is most vadászok egy jó tavaszi cipőt, a mostanit (ami egy edző cipő valójában) már eléggé széthordtam, és nem visz rá a lélek, hogy újra felvegyem, úgyhogy még mindig a téli cipőm hordom, amit már nem tehetek sokáig. Egy csinos nőies darabot szeretnék, de ami tetszik annak mind abszurd magas sarkai vannak (na jó, nem abszurdak csak nekem nem valók).
    Nekem könyvek terén most az az új mániám, hogy tudományos könyveket akarok olvasni, például 100 kémiai mítoszt valószínűleg hamarosan beszerzem (de most már kibírom a Könyvfesztig). Egyébként a másik ilyen hirtelen rám tört dolog, hogy barack illatú kencéket akarok (mintha nem lenne itthon elég tusfürdőm meg testápolóm). Régi apró vágyam pedig a Claire's farmer hatású körömlakkja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)
      Nahát, nagyon hasonló akkor mostanában az ízlésünk, a barackra én is totál rákattantam, csak nehéz igazán jó barackillatot találni.
      A magas sarkat én sem bírom :)
      Hú, jó is, hogy mondod a Claire's lakkot, valami blogon láttam nemrég, és egészen kedvet kaptam hozzá, de hála neked, talán nem feledkezem meg róla :)

      Tudományos témában Bill Brysontól ajánlanám a Majdnem minden rövid történetét, nagyon élvezhető a stílus, és bár a tények nagy részét már elfelejtettem, sok érdekes dolgot tudtam meg belőle a Földdel, űrrel, miegymással kapcsolatban.

      Törlés
  9. Helló :)

    Ha még azóta nem derült volna ki: a képen látható növény valószínű egy könnyezőpálma avagy Philodendron lesz. Nagyon szép, és nagyon nagyra nő, szóval csak akkor vállald be, ha elfér. Az enyémet asszem már háromszor csonkítottuk meg, de már megint meg van bolondulva. A nagy levelek miatt sok vizet iszik, ja és léggyökereket ereget mindenfelé, szóval ha nem szereted a levelek tövéből lefele kígyózó barna gyökerek látványát, akkor hanyagold ezt a növénykét.
    És ha érdekel pár könnyen kezelhető növény tipp... a szobai futóka pl jó választás (mondjuk én személy szerint nem rajongok érte. meg úgy egyáltalán a beltéri futónövényekért nem rajongok). Aztán nagy kedvencem a vitorlavirág, nekem két cserépnyi van, napos helyen nő mint az eszetlen, nálam elég gyakran virágzik is, és lényegében totál igénytelen - ha néha elfelejted megöntözni, azt is kibírja. Én nagyon szeretem a vízipálmát is, mert szerintem nagyon szép kecses a levélzete és szeretem nézni, ahogy a szél babrál vele :) Neki a cserép alá kell egy magas peremű tálka, abban mindig legyen víz (nálam amúgy azóta vannak rendszeresen öntözve a növények, mióta van egy ilyen is az ablakban - ezen az egyen kristálytisztán látszik, mikor kell locsolni, és akkor kap a többi is. régebben állandóan elfelejtettem locsolni, de most olyan a szobám, mint egy dzsungel :D). És ott van a Zamioculcas. Ez még a nővéremnél se döglött ki, és ennél nagyobb dicséretet nem is mondhatnék a növényről... :D

    És hogy a kérdésre válaszoljak: jó lenne lemenni a ráckevei piacra puszedlit (v)enni, és egy jó nagy adag hagymával töltött grillcsirkét is el tudnék viselni sült krumplival. Khm, asszem ideje ebédelni...

    A kertészmérnök balra el... (bocs a kilométeres hossz miatt)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, hogy "látlak"! :)))

      Hú, kösszi! Ráfeküdtem a guglira és körbenéztem:) Anyuék szerint a filodendron jó kis retró növény és szerintük a természetes lelőhelye a nyugdíjasok panellakásai :D
      Hát, ha fut, fut, max levágom. Azért tetszik, mert picit egzotikus hatást kelt (bennem nem a szocializmust idézi fel, mint a szüleimben:)), meg szép zöld.
      Egyébként szukkulens-fan lennék (nemtom, ezeknek mi a rendes magyar nevük), olyan kis helyesek, de sajna még azokat is hajlamos vagyok kipusztítani :(
      Ebből a kis oázisból például már csak egy darab kövirózsa van, olyan szomorú: http://instagram.com/p/eWdfkdxgOX/
      Van egy Lidlis zöld növényem, ő: http://instagram.com/p/bOj9KVxgJ7/
      Na ez aztán bírja a strapát. Ilyen kéne még sok :D

      Uhh, most én is megéheztem... ideje vacsorázni :)

      Törlés
    2. Szoktam én erre járni, csak általában csöndben maradok :)

      Hmm... nagyszüleimnél anno nem volt, viszont a gyerekdoki várótermében volt egy hatalmas példány, meg általánosban az aulában tán kettő is... de azok már öregek és rondák voltak, túl sok léggyökeret növesztettek... nem szép látvány, bárki bármit mond :D
      Pozsgás a böcsületes nevük :) Egyébként sokszor a legegyszerűbbnek tűnő növényekkel van a legtöbb baj. Nálunk pl egy kaktusz se maradt meg sokáig, a páfrány is kidöglött. Amúgy én még nem is láttam ilyet, hogy lakásban van a kövirózsa :)

      Törlés
    3. Pozsgás, köszi! Talán megjegyzem :) A kövirózsából is csak egy maradt, de ő hősiesen tartja a frontot. Az eladó is csodálkozott, hogy lakásba akarom, de hajthatatlan voltam.
      A léggyökér amúgy tényleg nem hangzik jól...

      Törlés
    4. Hát, nem valami szép. Ceruzavastag barna kukacokat képzelj el, amik össze-vissza tekeregve nőnek amerre tudnak, és még hámlanak is kicsit... Eléggé fujj. Szerencsére az enyémnek most csak egy ilyenje van, és az is bebújt a bútor mögé, úgyhogy nem látom :D Nem akarlak lebeszélni róla amúgy, mert a levelei gyönyörűek, csak hát jobb ezzel a részével is tisztában lenni :)

      Törlés