2015-03-22

Vasárnapi relax #6 - Lush meg egy rossz macska

Van egy rossz macskám. Általában nehezen jutok el arra a szintre, hogy elborul az agyam attól, amit művel, de ma be kellett csukni a hálószobába, amíg kint ment a felmosás, és valami rettenet ördögi módon viselkedett, szerintem tudta, hogy bármit megtehet, úgyse csukom ki. Ezt leszámítva nyugis hétvégénk volt: ettünk hortobágyit anyuéknál, megcsodáltuk a Cicát, amint lemászik a tuja lombkoronájából, lemostuk és felpumpáltuk a bicikliket, feltettünk pár használaton kívüli tárgyat az olx-re, befejeztem a Horzsolásokat, elkezdtem Amy Poehler könyvét, políroztam a körmeimet, mindeközben szinte végig fájt a fejem, úgyhogy kellett egy relaxálós pancsolás a végére. 

A múlt hétvégén teljesen belehabarodtam a Lush egyik tavaszi, nyuszis fürdőbombájába, Hoppity Poppity a neve, pattog és illatos és isteni! Ha költő lennék, ódát írnék hozzá. Érdekes, amikor a papírzacskójában megszaglásztam, nem különösebben győzött meg: kissé émelyítően levendulásnak, gyógynövényesnek éreztem. A vízben viszont friss lett és virágos; egyszerre nyugtat meg és frissít fel a lime-os-levendulás-ibolyás illat. Habfürdőt direkt nem használtam mellé, hogy jól ki tudjam szimatolni, a víz kristálytiszta maradt tőle, miután a robbanószemcsék kipattogták magukat. Éreztem, hogy a mai fejfájós-relaxálós estémhez jó kiegészítő lesz, de szerintem ő a tökéletes darab egy tavaszi megújulós-méregtelenítős naphoz is. 



Van még nekem egy zselé állagú tusfürdőm is, a Pot O'Gold, ő is a húsvéti kollekció ékes tagja. Ha próbáltatok már Lush tusfürdőzselét, akkor tudjátok, milyen vicces jelenség, ha nem, akkor sem késő még elkezdeni. Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy úgy használom, ahogy kell, mert ez a zselés puding állagú aranytömb egyben pottyant ki a tenyerembe, kivenni belőle kisebb darabot nem lehetett, és nem tudtam szétnyomni meg elkenni, helyette úgy használtam, mintha szappan lenne, csak ez sokkal puhább, és a bőrt sem szárítja. Mondjuk azt nem látom magam előtt, hogy a 240 grammos verziót is hasonlóan kezelném. :) Az illata viszont elég megosztó lehet, nálam annyira nem talált be: leginkább egy indiai szósszal leöntött ánizsos kekszre emlékeztet, nagyon intenzív, és nagyon fura ilyesmit magamra kenni, de a medvecukor / édesgyökér / édeskömény illat kedvelőinek abszolút jó szívvel ajánlom, nekik telitalálat lesz. Nekem meg tuti nem ez az utolsó zselés tusim a Lush-tól, mert egy élmény ezzel a kocsonyás állagú izével kenni magam. :)


Ahogy fentebb írtam, elkezdtem a Yes Please-t Amy Poehlertől, úgy döntöttem, nem várom meg, amíg valamelyik kiadó felkarolja és kiad egy magyar verziót. Így a könyv tizedénél járva úgy tűnik, egyáltalán nem kihívás őt angolul olvasni, teljesen egyszerű a szókincs (igaz, nem tudom, ez most erény-e vagy sem), alig találok ismeretlen szót benne. Amyt könyv formátumban is imádnivalónak tartom, de már a Parks and Recreationben is összebarátkoztunk. Egészen más egy olyan híresség irományát olvasni, aki szimpatikus, ellenben például Lena Dunham, vagy Caitlin Moran könyvével. :D Persze nem vonhatok le ennyi idő után következtetéseket, de bízom Amyben, vicces és okos lány.


Itt meg egy okos és egy nagyon-nagyon rossz macska:

Cica, aki csendben, nyugodtan elvan
Lajos épp realizálja, hogy mostantól kezdve bármit megtehet
Ma este még sütöttem egy túrós-parmezános pennét, ez volt a hétvégi konyhaművészetem kicsúcsosodása, hacsak a reggeli mogyorókrémes-vajaskifliket nem számítom. Aztán vissza Amyhez.
És ismételgetem a mantráját: "Good for her! Not for me." (Jó neki! De nem nekem!)

Nálatok hogy telt a hétvége? 

29 megjegyzés:

  1. A rossz macskáról a pokol macskájás facebookos képed jutott eszembe :D

    VálaszTörlés
  2. Köszi a tippet Hoppity Poppityre! húúú és a zselés tusfürdőnél nagyon megnyugodtam, ugyanis én se tudok egy kis darabot kivenni és hovatovább szétnyomni se, csak szappanként tudom használni, de legalább már nem érzem magam ettől hülyének :D - amúgy nekem nem nagyon jön be ez a forma. Egy ilyenem van/volt, de csak párszor használtam, azóta a szekrényben aszalom, lehet, hogy már le is járt.

    Lajos biztos érzi a tavaszt, az enyémek is játékosabbak, futkározósabbak, mint szoktak lenni. :) :)

    A hétvége: nem volt rossz, volt benne némi jógázós-relaxálós-fürdőzős rész, kevés házimunka, és némi csajos vásárlás is: csipkebetétes rövidszárú csizma!!!! :D Csudiszép, és kvázi már átmeneti cipő. Ma fel is avattam harisnyásan-szoknyásan. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ez a csizma tök jól hangzik. :)

      Törlés
    2. Akkor ez a zselés tusi valószínűleg erre van predesztinálva :) Fura nagyon az biztos, egyszer különben majdnem csináltam diy zselés szappant, de azóta is ott az ételszínezék meg a zselatin valahol a szekrényben:D
      A cicáid cukik lehetnek, Lajos inkább vadállat.
      Új cipőő :) az mindig boldogság:) tényleg, most már lehet harisnyát + szoknyát felvenni, ez eddig eszembe sem jutott :)

      Törlés
    3. :D :D Akkor neked is vannak úgymond "félbemaradt tervek" itt-ott a hátsó polcokon. :)

      A csizma tényleg tök jó, Nita, lehet hogy felveszem csütörtökön, és akkor áthatod. :)

      Törlés
  3. Nekem most elég jól telt. :) Pénteken sikerült a Hádábam egy remek ruhát találnom, szombaton kávézózás és utána Gellért hegyen sétálás volt, ma pedig egy jó kis csajos beszélgetés koktélok mellett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó sok mindent csináltál :) A ruhához gratulálok, nekem is el kéne látogatom a hádába, az utóbbi 1-2 évben annyi ruhát kiszórtam, és ált. nem vettem helyettük másikat :)

      Törlés
    2. Most még a C&A kirakatában láttam nagyon szépeket, Glamour napokon lehet egyet veszek ott. :)

      Törlés
    3. Na ma én is megyek vásárolgatni, jól körülnézek mindenhol!:)
      Mindjárt Glamour-napok!:)

      Törlés
  4. Ilyenkor bánom, hogy zuhanyzónk van :D Ilyen csodákat nem tudok kipróbálni :/
    Nekem is vásárlósan telt (ahogy az látható az instagramon, elárasztottam szombaton a képeimmel), tnap meg csak szokásos otthon ebédelős, takarítós, sokat olvasós (este 7kor ágyban fekvős) nap volt. Remélem már jobb a fejed!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, én néha tök örülnék, ha zuhanykabinunk lenne :) De biztos hiányozna a pezsgőfürdő (nem szó szerint..:))
      Tök jó dolgokat vettél, ausztriai zsákmányok, igaz?
      Jobb picit, de nem az igazi, szerintem már az is segítene, ha kevesebb képernyőt bámulnék. :/

      Törlés
  5. Ezt a nyuszis bombát én is kinéztem már magamnak a Lushból, egy ilyen relaxáló fürdőzésre tökéletes lenne. No, majd húsvétra beszerzem, megadtad hozzá a kellő lökést :)
    A Lajos-sztorikon mindig olyan jókat tudok mosolyogni. Elképzelem, ahogy büntetlenül randalírozik a kis átokfajzat :)
    Az én hétvégéim mostanában vagy otthon ülősek vagy egyedül vásárlósak, egyik sem olyan jó, de ebből igyekszem kihozni a legtöbbet. Most hétvégén egy sötétkék ballonkabátot vettem és egy fémes nude színű magassarkút tavaszra/nyárra. Eddig ennyi volt a gardróbfrissítés nálam :)
    Ja, meg végre rászántam magam és kipróbáltam a Color Tatoot - még szoknom kell, de alakul :) + Ez a macska elnyúlós kép haláli :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, tetszeni fog kádban a nyuszi, szerintem úgy sokkal jobb az illata, mint szárazon.
      Azért kapott a kis popójára. De nehogy azt hidd, hogy meghatja :D
      Ügyi vagy a kabáttal/cipővel, biztos nagyon csinik :)
      Remélem, a Color Tattoo-t megszereted, melyiket vetted? Nálam új felfedezés a Pupa hasonló szem izéje, az még jobb :D

      Törlés
    2. Lajost gondolom keményebb fából faragták, nem egy simulós fajta a kis komisz :)
      A Permanent Taupe árnyalatot vettem meg. A szürkéskék szememhez egy picit szürke, egy kicsit barnásabb színt vártam, de amúgy tetszik a színe. Viszont nekem pár óra alatt összegyűlik a szemhéjamon. Lehet, hogy kéne alá szemhéjalapozót tennem? Bár azt még soha nem használtam...
      Pupa? Rá is keresek mindjárt a neten.

      Törlés
    3. A Permanent Taupe jó választás, a kedvencem:) Pupa van valamelyik bp-i bevásárlóközpontban, és csodák csodájára Győrben is! :)
      A szemhéjalap sok bosszúságtól megkímél, ismerős a problémád, de hidd el, egy jófélével könnyebb lesz az élet :D Nekem ez a kedvenc: http://kremmania.hu/kremek/etude-house-proof-10-eye-primer
      Koreai cucc, ebayen kb 1500-2000 Ft, hamar meg is jön viszonylag. De sokan dicsérik az Artdecó tégelyesét is. Ilyen Essence semmikéket ne vegyél, azok nem jók semmire (ált. annyit tudnak, mintha alapozót v. korrektort kennél a szemfesték alá).

      Törlés
  6. Ez a nyuszis fürdőbomba tök jól hangzik, felírom magamnak. :) A zselés tusfürdőnek szép színe van, de azért nem veszem, hogy nézegessem.. Sajnos nem vagyok olyan gazdag. :D Bár ha annyi pénzem lenne, inkább utaznék.
    Amy Poehler könyve engem is érdekel, a Park and recreation-ről is olvastam már, de még nem néztem utána. Milyen a sorozat?
    Én tegnap voltam futni a húgommal. Ő görkorival jött, nyilván én voltam a lassabb. Visszafele zenehallgatás közben viszont úgy begyorsultam, hogy Brigi alig bírt utolérni. :) Ezenkívül a hétvégén végeztem egy kis házimunkát, sajnos az olvasással nem igazán haladtam (bár ma sikerült befejezni Volo könyvét, aminek örülök).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Lush az egyetlen drágább árszínvonalú márka, aminek nem tudok/akarok ellenállni, a többi (pl. TBS) már nem izgat, de a Lushba sajna szerelmes vagyok, nagy szerencse, hogy Győrben nincs boltjuk :)
      A Parks & Recreationt szokni kell, de szerintem nagyon vicces :D De ilyen fura stílusban készült az egész, olyan ál-dokumentum szerű, biztos van erre valami szakkifejezés, nem tom, de hasonló mint az Office pl. A könyvért eddig nem vagyok oda, nagyon sok a számomra érdektelen rész, azért remélem, lesz még jobb.

      Szeretsz futni? Meg gyakran szoktál? Nálunk van pálya is, ahol lakom, de ááá... :)
      Volo hogy tetszett?

      Törlés
    2. Az Office-t sem láttam még, de letöltöttem a P & r első részét, talán holnap meg tudom nézni. Milyen részek nem érdekelnek?

      Á, nem vagyok gyakorlott futó, még csak most kezdtem. :) Előtte nap görkorizni voltam, de azzal nem tudok fékezni, úgyhogy biztonsági játékos voltam: elkerültem a dombos részeket és kb csigalassan mentem. :D Már egy ideje nem koriztam, vissza kell szoknom rá.
      Volo könyvét szerettem (bár a Ráadásnapot jobban). Sokan mondták rá, hogy vulgárisabb, mint a másik könyve és tényleg az, de a humoros részek feldobták a könyvet. Voltak benne érdekes, kissé filozofálgatós kérdések is, amire mindenki maga adhatja meg a választ; külön öröm volt még az, hogy több dologról hasonlóan gondolkodtunk. Jó volt, élveztem olvasni. Már csak ezért is jó lenne minél jobban megtanulni olaszul, hogy tudjak Volo-t olvasni. :)

      Törlés
    3. Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd hozzá, nem szokványos, tényleg meg kell szokni szerintem :) Más a kamerakezelés, mint a filmekben/sorozatokban általában, meg most azt olvastam a könyvben, hogy sok az improvizáció is.
      A könyv viszont nagyon uncsi, sok apró történet a Saturday Nigth Live-ból meg a karrierje kezdetéről, nem tom mit vártam, de nem ezt. :)

      Jól nyomod :) mennyire bírod a futást?:)

      Na majd akkor megjegyzem magamnak Volót. :)

      Törlés
    4. Majd írok, ha megnéztem (legalább egy részt).

      Köszi. :) Még annyira nem jól; kb fél perc futás - egy perc séta az arány. Bár ez nem törvényszerű, mert zenére futok és ha gyorsabb, akkor én is begyorsítok. A héten kétszer voltam futni, ma görkorizni szeretnék. Csak az a baj, hogy a bal sípcsontom pár napja elkezdett fájni, kissé megnehezíti a futást... Azért folytatom, kell a mozgás.

      Helyes, remélem, mihamarabb eljutsz az olvasásáig. :)

      Könyvfesztre biztos nem jössz?

      Törlés
    5. Azért fájó testrészeket ne nagyon terhelj szerintem. :) A kezdetekben szerintem tök jó ez a fél perc-fél perc arány, bár annyira nem értek hozzá.
      Könyvfeszt nekem idén tuti kimarad, tegnap találkoztunk a győri molyokkal, és megbeszéltük, hogy annyira nem nagy király a dolog, úgyhogy nem. Ezek szerint te mész?

      Törlés
    6. Egy ideig nagyon akartam, de a hétvégén kissé antiszoc hangulatban voltam, el is ment tőle a kedvem. Pedig tök jó akciók szoktak lenni, találkozhatnék is pár mollyal (ami még jobban is vonz), de a tömeg és úgy en bloc Pest taszít...

      Törlés
    7. Kimaradt, hogy eddig kétszer voltam Könyvhéten, Könyvfeszten viszont egyszer sem, már csak azért is lenne még jó.

      Törlés
    8. Bp-vel és a tömeggel én is így vagyok :)
      Tavaly a Millenárison az egyik épületben már levegő se volt nagyon, brrr.
      De azért ez ne tartson vissza! :)

      Törlés
  7. A hétvége jól telt! Tihanyi túra a barátokkal! Ezzel a csekély 11km-es túrával megnyitottuk az idei szezont. Na meg persze este kettesben egy film nézés a szombati napon. Vasárnap főzés meg elkezdtem olvasni Rosie Thomastól: Kasmírkendő című könyvet ami tetszik! Meg hát nem maradhatot ki a heros4 nevű fantasy játék se a programból!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Heroes 4 :) a pasim is sokat játszott vele, úgyhogy mesélem is neki, hogy mit írtál és azt kérdezi, hogy kampányt vagy single scenariót játszottál-e :) Amúgy a zenéje nagyon erőteljes hangulatú, néha kicsit nyomasztó, de múltkor nosztalgiából meghallgattuk youtube-on :)

      Törlés
    2. A Heroes of might and magic 4 complete ! Pontosan nem tudom azon belül !Van még egy szuper játék amit szoktunk játszani de most kimaradt a hétvégén ami nem más mint a Magic the gathering!

      Törlés