2015-07-24

12 izgalmas könyv a nagy nyári Alexandra akcióból

Tök jó fej leszek, mert engem nem különösebben hoz lázba a szokásos nyári Alexandra-akció (tavaly 0 darab könyvet vettem, idén valószínűleg egyet fogok), viszont írok egy listát arról, hogy szerintem melyik könyveket lehet érdemes beszerezni. Tökéletesen szubjektív válogatás, kizárólag olyan könyvekből, amiket olvastam. 



Egyébként minden évben ismétlődik a könyvek nagy része, elég sok olyat találtam a listában, amit valószínűleg megvennék, ha még nem vettem volna meg egy korábbi akcióban, illetve olyanok is, amit a mostani, érettebb fejemmel már egyáltalán nem vennék meg. :)

1. kupac


Ree Drummond: Tűsarkúban a prérin - Senki nem nézné ki belőlem, hogy imádom ezt a könyvet, de akkoriban nagyon közel állt hozzám, lehet, hogy épp jókor olvastam. Romantikus, de valódi, nekem igazi kabátkönyv.
Beth Hoffman: Déli álmok - Barackhegyek cukormázzal, kicsit egyszerű a történet, de egy undorító januári vasárnapot garantáltan feldob ez a kis tündérmese.
Kathleen Grisson: Tölgyfa a dombtetőn - Szintén Dél, ám sokkal komolyabb téma, nekem a végére sok is volt a szenvedés, vártam, hogy történjen már valami felemelő; azt hiszem, sokkal léleksimogatóbb regényt vártam, ennek ellenére igényes, jó könyvnek tartom.
Paula McLain: A párizsi feleség - Csodálatosság, ha még nem olvastátok, feltétlenül!!
Gillian Flynn: Sötét helyek - Mondhattok bármit, én szeretem Gillian Flynn könyveit, és ugyan a Holtodiglan ütősebb, ez is izgalmas, viszont elég lehangoló, főleg a környezet, amiből a főszereplő csaj érkezik. Én szeretek ilyesmi regényeket olvasni, amikor magam alatt vagyok, legalább látom, hogy mindig van lejjebb. :D
Henning Mankell: A gyilkosnak nincs arca - Egy igazi havas-szeles, alkoholista nyomozós történet, vérbeli svéd krimi. 

2. kupac


Michael Chabon: Jiddis rendőrök szövetsége - Alaszka, alternatív történelem, nyomozás szépirodalmi magaslatokban. Valahogy sok minden nem maradt meg a történetből, csak a hangulatra emlékszem, de mégis jó élménynek rémlik.
Jack Kerouac: Úton - az eredeti tekercs - Életem Egyik Könyve. De nem biztos, hogy mindenkié. Amerika-szeretőknek mindenképp ajánlott. :)
Robert Merle: Védett férfiak - Talán a kedvenc Merle-regényem, kiváló bizonyíték arra, hogy volt élet a 16 éves főszereplős disztópiák előtt is. 
Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette? - Erről a könyvről nem tudom két sorban írni. Jó és kész.
Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok - Louisiana, kicsit kabátkönyv, de nem a Déli álmok-féle szirupos fajtából. 
Árni Þórarinsson - A boszorkány ideje - Az egyik kedvenc északi krimim, mert bár nem rágtam tövif a lábkörmeimet olvasás közben, nagyon hangulatos és kedélyes történet, nem akar direkt nyomasztani, pedig izlandi környezet esetében ez eléggé kínálná magát. (Csak online rendelhető)

Az egyetlen könyv, amit tervezek megvenni az a Locke Lamora hazugságai. Ennyike. :)
(Aztán persze majd meglátjuk, mi lesz, de valamiért a nagy akciók nincsenek rám különösebb hatással, egy teljes árú könyvre intenzívebb nyálcsorgatást tudok produkálni.)

6 megjegyzés:

  1. Én eddig a Jiddis rendőröket vettem meg és A halak jellemét, de félek, jó pár könyv kelleni fog még. :) Leginkább a Sötét helyekkel, A párizsi feleséggel és A boszorkány idejével szemezek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jókat vettél, bár A halak jellemét nem olvastam, de Durrell gondolom mindig jó választás. :) A párizsi feleség nekem nagyon nagy szerelem, gyanítom, neked is tetszene. :)

      Törlés
  2. Én eddig csak a Tűsarkúban a prérint akartam, korábbi ajánlásod, miatt, erre most jössz az új ajánlásokkal és most hirtelen kell A párizsi feleség is, meg a Tölgyfa a dombtetőn (sose gondolnám, hogy ez déli regény o.O), meg A boszorkány ideje. Nyááá. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háháhá, tudom, hogy szemétkedés, amit csinálok, de néha előjön belőlem a Nyugati Boszorkány.
      Amúgy már biztos írtam, hogy a Tűsarkúban a prérin igazából nagyon semmi extra, szóval elég szubjektív a pozitív véleményem róla. :)

      Törlés
    2. Néha kellenek az ilyen semmi extra könyvek is. :))
      Hehe, te nyugati boszi, ez lesz a neved mostantól :P

      Törlés
    3. OK :D szerzek zöld alapozót.

      Törlés