2015-07-13

13 kép egy gyönyörű színezőből

Mert nyilván nekem is kellett egy, és már rajta voltam, hogy megveszem valamelyik magyar verziót, de végül egy külföldi kiadás mellett döntöttem, mert épp szembejött egy akcióban. Na de ezen már túl vagyunk, a sok szöveg helyett jöjjön inkább sok kép a The Mindfulness Colouring Book-ról!



Még egy kis szöveg, aztán ígérem, befogom, és csak a képek lesznek. A könyv, mint láthatjátok elég kis méretű, A5-nél is kisebb. 112 oldalnyi gyönyörű képet tartalmaz, persze ez szubjektív, változó, hogy kinek mi tetszik, én például kifeszülök a mandaláktól meg a rengeteg pici virágtól, de biztos van köztetek olyan, akinek az ebben található rajzok tetszenének kevésbé. Akadnak nagyon aprólékos illetve rettentően minimál képek is, szerintem mindegyiknek megvan a maga gyönyörűsége, az embernek (nekem legalábbis) nem mindig van kedve nekiállni egy tök részletes rajz kiszínezésének, és olyankor jól jön egy olyan oldal, amelyen néhány folyondár vagy egy csomó egyforma négyzet szerepel. 
Nálam a színezés totális flow-élménnyé alakult, amíg pörögtek a filcek a kezem alatt, egyszer nem jutott eszembe ránézni a telefonomra, vagy bármi hétköznapi dologgal foglalkozni. Elmélyüléshez, gondolkodáshoz viszont ideális, én úgy vettem észre, hogy a flow és a színek hatására kellemesebb színezetű gondolataim vannak, ötleteim születnek, és a problémákat is szebb fényben látom. 





A fotókon egy csomó zsírkréta meg ceruza szerepel, nos, az előbbit még nem is próbáltam, a ceruzákra meg hamar ráuntam, nekem nem elég intenzívek ezek a színek. Úgyhogy most filctollal tolom, és eddig ez tetszik a legjobban. A lapok elég vastagok, így ha nem megyünk át egy vonalon túl sokszor a filccel, akkor nem üt át, szóval csak ügyesen. :)






A könyv egyetlen hibája talán az, hogy nem lehet rendesen kihajtani, tehát a gerinchez közeli részek kiszínezése nem megoldható. Dupla oldalas képeknél lehet ez bosszantó, illetve ha elég közel színezünk a gerinchez, akkor könnyű összefesteni a másik oldalt. Mondjuk ezen elég hamar túllendültem és éltem tovább az életemet. 

Egy-két színes oldalt megmutatok, bár még nem jutottam ám sokáig, ja és azt ne nézzétek, hogy egyáltalán nem tudok szépen színezni. :D Engem ez nem különösebben zavar. Az egyetlen problémám, hogy legszívesebben minden oldalt kékre-zöldre festenék.




Úgy érzem, nagyon beleválasztottam a tutiba, ami a színezőket illeti, ezek a rajzok tisztára katacita-kompatibilisek, mintha nekem rajzolták volna az egész könyvet! Kivéve persze a lepkés duplaoldalt, mert nyilván kell lepke... De nem baj, kiszínezem azt is!!!


Emma Farrarons: The Mindfulness Colouring Book
BOXTREE Ltd, London, 2015
A bookdepository-ról tudjátok megrendelni, ingyenes szállítással.

Lesz folytatás is, már fel is pakoltam a kívánságlistámra. :D

29 megjegyzés:

  1. De szépek a képek!! :) Azt hiszem ma este én is színezni fogok :D Tűfilceken gondolkoztam, mert a színesceruza annyira nekem se jött be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van rókás is, azt épp neked csináltam :)

      Törlés
    2. Köszönöööm, nagyon cukker alvós rókás :D

      Törlés
  2. Hú, nagyon tetszik! :) Én is egy magyar verzión gondolkodtam, mígnem a buszállomáson várakozva egy újságosbódé kirakatában meg nem pillantottam egy (és eddig az egyetlen) román színezőt, kikértem, megnézegettem a képeket benne, megvettem. Ez A4-es és szintén vannak benne nagyon és kevésbé részletes rajzok, ráadásul árban is verhetetlen volt (kb. fele, mint a magyarok), vastagok a lapok és szépen ki lehet hajtani, teljesen meg vagyok elégedve vele. Egy mini rajzot rögtön kifestettem tűfilccel (mert arra hamar rájöttem, hogy hiába van sok színes ceruzám, ehhez ők kevesek) és tök jó volt, nem ütött át, de csak 10 színem van, lehet majd a többi ilyen nagyon vékony csíkokkal teli rajzot is velük festem ki, esetleg még veszek pár színt hozzá. Én vettem egy 24 színes Koh-i-noor Progresso szettet, famentes ceruzák és bár kétszer annyiba került, mint a kifestő, megérte, szuper élénk színei vannak, imádom. :) De a sima filceket is ki fogom próbálni, van otthon pár, kíváncsi vagyok azzal milyen lehet. Színezésre fel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam molyon is, hogy találtál egyet, ezek szerint te is belehúztál a tutiba. :) Itt egy új hobbi, amire lehet egy csomót költeni, mert ugye előbb-utóbb majd kifogynak a filctollak meg ilyesmi :D Rákerestem erre a ceruzakészletre, tök viccesen néz ki! Mondjuk tényleg nem semmi ára van, de azért ezekkel elleszel egy darabig! :)

      Törlés
    2. Hú, ma bementem nézelődni egy papírboltban, és megijedtem, majdnem 6000 volt... most pontosan nem tudom átszámolni, de én szerintem olyan max. 3600-ért vettem, durva, hogy itt majdnem kétszer annyiba került. :O Te milyen márkájú filctollat használsz? Gondolkozom, hogy abból is veszek egy készletet (igazad van, tényleg egy új hobbi, amire majd elmegy egy csomó pénz, ma egy akvarell-ceruza szettet újítottam be, aztán most azzal élvezkedek :D), csak félek, hogy átüt vagy csíkos lesz a végeredmény (amikor sötétebb lesz ott, ahol többször átmentél).

      Törlés
    3. valami webshopban néztem, ott inkább a kisebb árhoz közelített.
      Hú, a nagy rendrakásban kivágtam a filctollak csomagolását, szóval nem tudom :D az biztos, hogy nemrég vettem még egyet, egy ico jó nagy csomagot, de őket még nem próbáltam. A másik, amim van, és amivel eddig színeztem, az olyan, hogy van vékony meg vastag "oldala" is (mármint ugyanazon a hegyen), de a vastag az nagyon vastag. Az akvarell cerkák mit tudnak? :)

      Törlés
    4. Vízfesték-ceruzák. :D Elvileg úgy kell, hogy színezel vele, aztán ecsettel elmosod a színeket, de nekem nincs ecsetem (mert azt mondták, hogy van a ceruzákhoz csomagolva...), és lehet amúgy sem csinálnám úgy, mert szerintem hullámos lenne tőle a lap. Én úgy használom, hogy belemártom a ceruza hegyét vízbe, színezek vele, megint belemártom. Instant vízfesték. :) Kicsit lassú így, de nagyon tetszik ez is.

      Törlés
    5. Hát ez tök jól hangzik, és én még a hullámos lapokat is imádom :D

      Törlés
  3. Kell egy színező *.* imádok rajzolni-firkálni, csak hát nem tudok, így a színezés pont nekem való. Már eddig is gondoltam rá, hogy beszerzek egyet, de most már biztos. Bár nem pont ez, én kimondottan mandalás típus vagyok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, akkor neked tuti tetszeni fog! Tiszta sikerélmény, még akkor is, ha az ember kimegy a vonalból :D

      Törlés
  4. Óóó, én kiválóan elszüttyögök A titkos kert apró virágaival, imádom őket :) de most nagy hirtelen kéne egy ilyen is, jólesnének ezek a minimál minták változatosságképp. Amúgy súlyosan addiktív ez a színezés :) Ma már viszketett a kezem hogy rendeljek újakat bár még van vagy 80 rajz a meglévőből, de egyszerűen kell :)))
    Én tűfilccel meg ceruzával színezek vegyesen, élvezem a pasztell-élénk kombó adta változatosságot de ez is olyan, hogy mégmégmég - folyamatosan papírboltban ámokfutnék, ha nem kéne nyaralásra tartalékolni :) persze nálunk is van még otthon egy millió árnyalatos pasztellkréta szett ami eddig nem mertem kipróbálni... kíváncsi leszek, a zsírkréta működik-e ezen, majd ha kipróbálod, számolj be róla légyszi ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szerencsére ilyenkor is előjön a felhalmozós jellemünk, mert úristen, mi lesz, ha egyik pillanatról a másikra nem lesz mit színezni, igaz, hogy még van a könyvben egy évnyi adag, de nem baj :D
      Tűfilcet még nem próbáltam, de jó ötlet, főleg nyilván a szűkebb helyeken. Ok, majd szólok, ha bevetettem a zsírkrétákat ;)

      Törlés
  5. Jó képek, és szép ez a színező, jobban tetszik pl a Titkos kertnél, az olyan... nem is tudom.. népies... utálom az ilyen öreganyám terítőihez hasonló mintákat, meg bármit ami kicsit is olyan mint valami matyóhímzés *diszkréten hány* :D
    Hú, én is tűfilcekkel színeznék, érdekes, hogy sokaknak nem jön be a ceruza, tényleg olyan kis halovány? Kár hogy nem spirálkötéssel csináltál ezeket a köteteket, nem lenne baj a lapszélekkel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Titkos kertet nem láttam még belülről, de a sok virág az nekem uncsi lenne, amúgy se vagyok oda a virágokért :D Jaj de röhögök most ezen a "diszkréten hány" szövegen :D :D :D
      Nekem kevés a ceruza, de lehet, hogy rossz csomagot választottam :D Meg folyton faragni kéne, ahhoz meg rettenet lusta vagyok.
      Jaja, spirálban lenne a legjobb, csak az meg ugye nem annyira esztétikus, de sokkal praktikusabb lenne.

      Törlés
    2. Pupiii, nagyon röhögök :D amúgy a Titkos kertben sem minden virág olyan, az első lap pl valóban olyan mint egy matyóterítő, főleg ha az alapszínekkel színezzük, de vannak egészen másmilyenek is ;) meg aztán minden a színező fantáziáján múlik... némelyik pszichedelikus neonvirágomtól valszeg nagyanyáink kapkodnának a repülősó után :D

      Törlés
    3. A "diszkréten hány" bevonul a "keblemre koszom" mellé :D Bocsi, de tényleg, nagyon matyónak érzem, szóval örülök, hogy nem csaptam le rá a Könyvhéten, nagy volt a kísértés, lehet hogy inkább Vintage vagy Japán mintákat veszek majd, most egyelőre kivárok, hogy megmarad-e az érdeklődésem. Most mindenki színez :D

      Ilweran :D hát én is röhögök a pszichedelikus virágon :D Na igen, elkezded színezni azokat a kürtös fincemfáncomokat pirossal és kész a terítő. :D ... még középre be lehet írni valami feliratot ami a falvédőkön volt régen :D
      Szóval nekem más minta kell. Ez a Katacita-féle könyv tetszik. :) A rókás képért én is odavagyok, nem csak Dóri :D

      Törlés
    4. Ó, már majdnem elfeledkeztem a "keblemre, koszom"-ról :D :D

      Törlés
    5. Akkor jó is, hogy felemlegettem :D :D

      Törlés
  6. Hú, de jó képeket csináltál! Nagyon jók ezek a minták, de a Szép álmokat is még szerintem 3 évig fogom színezni, így nemnemnem, nem vehetem ezt meg. :)))
    Én most ceruzával csinálom, nekem az is tetszik, de a filceken is gondolkodom még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, nekem is a kezemre kell csapni, hogy viselkedjek már, és ne rendeljek újat. Még a Gazdálkodj okosan!-os rajzokat is ki kell színezni :D

      Törlés
  7. Ok, most már én is színezni akarok... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát hajrá, nagyon jó kikapcsolódás, ha nincs kedved épp semmihez, valahogy átrendezi picit az ember fejét, csak ajánlani tudom. :)

      Törlés
  8. Beállok a sorba, én is egy lettem, akit elkapott ez a színezés mánia. Amúgy egy szarabb munkanap után engem valóban le tud nyugtatni. És fene tudja miért de színezés közben nem rágódom amúgy a kis sz@rjaimon. Ami meg tökéletes volt hozzá eddig: nyugis zenét és hangoskönyvet hallgatni. Igaz, néha ez utóbbiról elkalandozott a figyelmem abba az irányba, hogy most akkor melyik zölddel színezzek tovább :)
    A héten a ceruzák mellé vettem egy filctoll készletet is. Most a kettőt vegyesen használom, mert az ICO rostirón az sajna azért átüt a papíron, úgyhogy azokat inkább kontúrnak használom :) Amúgy én is a Titkos kertben bolyongok, de nem sorban, hanem amihez épp kedvem támad. Viszont a múltkor láttam a neten egy állatosat, na, az még nincs náluk ha jól láttam, de ha lesz, azt tuti megveszem. Bár a mostanit is szerintem hónapokig színezem majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A végén még megtanulunk relaxálni :D (nálam legalábbis ez régebben elég nagy hiányosság volt). Mégsem érzem úgy, hogy haszontalanul töltöm el az időt, és nem érdekel, ha a környezetemben levő emberek hülyének néznek, csak hajrá. :)
      Kíváncsi vagyok, kinek telik be majd a legkorábban a színezője :D

      Törlés