2016-07-02

Júniusi könyves zárás

Pakoltam fel a könyveket az asztalra, hogy lefényképezzem őket a poszthoz. "Mit csinálsz?" "Fotózok a blogra." "Ezek mind az új könyveid????" Nos, igen, szerintem ennyi könyvet sosem szereztem még be egy hónap alatt, de volt itt Könyvhét (amiből én előrendelések formájában vettem ki a részem), egy egész jó Libri akció, illetve a kiadók is megörvendeztettek néhány kedvességgel.

BESZEREZTEM

Elizabeth Gilbert: A lélek botanikája - A Big Magic után nagyon kíváncsi lettem arra, hogy ebben mit alkotott Liz.
Jasper Fforde: Egy regény rabjai - Libri akcióban szereztem, már régóta fájt rá a fogam.
Clara Bensen: Poggyász nélkül - Utazós téma, nem volt kétség, hogy kell nekem. Remélem, nem lesz csalódás.
Ben Aaronovitch: Föld alatti suttogások - Vártam már az új részt, szeretem ezt a sorozatot.
Dunajcsik Mátyás: A szemüveges szirén - Néha úgy alakul, hogy gyerekkönyvet olvasok.
Donnie Eichar: Halálhegy - Teljesen rápörögtem erre a megjelenésre, a Park Kiadó jóvoltából hozzám került.
Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért (Geek Girl 2.) + A lány, aki távolról tökéletes (Geek Girl 3.) - Az első rész nagyon kedves a szívemnek, kíváncsi vagyok, mit alkot a továbbiakban a főszereplőnk.
Derek Landy: Az ősök jogara - Végre a kezemben tarthatom annak a könyvnek a nagytestvérét (az első részét), amit fordítok, juppíí!
Sofi Oksanen: Tisztogatás - Libri akcióban szereztem.
Baráth Katalin: Arkangyal éjjel - Nyilvánvaló volt, hogy kell a gyűjteményembe.
Murakami Haruki: Hallgasd a szél dalát / Flipper, 1973 - Új Murakami, végre nem novellás!
Robert Galbraith: Gonosz pálya - Csak becsúsztak még júniusra, a végén még lesz esélyem egy nullás júliusra!
Chris Hadfield: Egy űrhajós tanácsai földlakóknak - Lehetett dedikált példányt rendelni a kiadótól, úgyhogy hozzácsaptam a Gonosz pályás előrendeléshez.

8 könyvet vásároltam, 6 pedig kiadóktól érkezett hozzám.


ELOLVASTAM

Marc Pastor: Bioko - Hullámvasút volt ez az olvasás, egyszer fent, egyszer lent, de úgyis fogok írni arról, hogy melyik miért.
Dunajcsik Mátyás: A szemüveges szirén - Ritkán olvasok gyerekkönyvet, de most tök jól beválasztottam, róla is fogok írni.
Donnie Eichar: Halálhegy - Egy nap alatt befaltam, annyi is volt a vasárnapi produktivitásnak... A végén már remegtem az izgalomtól, megkaptam a horrort, amire vágytam, bár nem gondoltam, hogy ennyire libabőrös leszek tőle.

Nos, ennyi. A Biokón elég sokat csücsültem, igaz, a másik kettőt meg 2-2 nap alatt végeztem ki. Annyira tele van most az életem minden más dologgal, hogy nem fért bele több. A lélek botanikáját is elkezdtem, de már most egyértelmű, hogy nem egy párnapos olvasmány lesz, nem is szeretnék átrohanni rajta.

Július pedig? Képzeljétek, kissé elegem lett a könyvvásárlásból. :D Úgyhogy törekszem a nullás hónapra! Azt viszont már most látom, hogy olvasni nem lesz több időm most se, és kezdek belenyugodni abba, hogy ez most így van.
Túl sok a program meg az elfoglaltság, egyébként szuper hónapom volt: lánybúcsú, esküvő (nem az enyém), sok TRX, vissza a masszázságyra, olasz tanfolyam, meg nem kevés munka. Azt hiszem, az se normális egészen, hogy amikor épp pihenek, akkor is azon gondolkozom, hogy amúgy milyen kötelességeimnek tehetnék éppen eleget, de ez most tényleg egy húzósabb időszak, és egyelőre bírom.

A többiek:
Amadea
Dóri
PuPilla
Anna
Kritta

16 megjegyzés:

 1. Mennyi szépség egy toronyban. :) Szép hónapot zártál! Több engem is érdekel közülük, várom majd az értékeléseket, főleg a Gonosz pályára és a poggyász nélkülre leszek kíváncsi. Fforde nálam kedvenc, remélem Neked is tetszeni fog. A munkán én is így szoktam pörögni, néha még éjszaka is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Jane Eyre eset tetszett, már amire emlékszem belőle, de azt tudom, hogy nagyon vicces volt. :)
   Túlbuzog bennünk a teljesítéskényszer, vagy én nem tudom, de jó lenne leszokni a munkán pörgésen, nem?

   Törlés
 2. Na most aztán tényleg hatalmas magasságokba hágott a kupac, nem csak úgy tűnik a felülről fotózásnál! :D
  Én is lebuktam már egyszer az odakészítgetett könyveimmel, amikor fotózni akartam: "ez miiiiind úúj?" Ööö, hátizé, igen. :D

  Nagyon szép kis zsákmány.
  Amúgy az olvasás miatt ne szabadkozz, a Bioko egy féltégla. :)
  A szemüveges szirénnel szemeztem én is, ismerős számomra is a mesélre való elcsábulás. :)
  A Ősok jogara új fordítás, vagy ugyanaz, mint az Ulpiusos kiadásnál? Nekem az a régebbi van meg, Skrupulus Fondor címen. Tényleg a Skrupulus Fondor név marad?
  Lehet, hogy nekem is nullás lesz a július, az egész évi nagy beszerzéseket amúgy is az április és júniusi könyvünnepes hónapokra időzítettem. Max. reci lesz valószínűleg - de még abból is van a mostani adagból. :)

  Jó olvasást a sok szép könyvhöz! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahogy stószoltam fel a könyveket, és már kezdtek leborulni, egyből te jutottál eszembe, mert hogy ez most tényleg nagyon magas. :D
   A fiúk meg legyenek büszkék, hogy ennyi könyvünk van, és hogy ilyen sokra vittük a blogolással. :D :D

   Az ősök jogara esetében tudtommal nem változott a fordítás, és az eddig meglévő nevek is maradnak, még újakat kell kitalálnom hozzájuk magyarul, na az kicsit para. :)

   Akkor júliusban sokat spórolhatunk a könyveken, már nem is figyelem, hogy mi fog megjelenni, bár most szerencsére úgyis pangás van. :)

   Köszi! :)

   Törlés
 3. Impozáns torony! :D
  Én általában egyedül szoktam fotózni, bár a polcomon most már külön gyűjtögetem az újakat, így szokja a párom is, hogy mennyi új van :D
  A lélek b.-hoz idő és lelassulás kell, de megéri belemerülni a sztoriba ;)
  A Gonosz pálya engem is vonz, de lehet kivárom a könyvtári példányt, Jasper Fforddal meg igyekszem még a nyáron megismerkedni!
  Júliusban én se terveztem sok könyvet venni, bár ezt tegnap d.e. kicsit bebuktam, amikor apukámnak mentem könyvet venni szülinapjára és hát úgy érte meg ha magamnak is vettem 2t :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D
   Te többet vagy egyedül otthon. :D Amúgy majd biztos lesz olyan időszak, amikor egyáltalán nem jönnek majd új könyvek, valamikor meg kell alapozni a magánkönyvtárat. :)
   Picit félre is tettem A lélek botanikáját, ill. úgy általában a könyveket, annál jobb lesz visszatérni hozzájuk.

   Jasper Fforde vicces!:)

   Kíváncsi vagyok, majd mennyire tartjuk magunkat a kevés beszerzéshez júliusban. :D

   Törlés
 4. Masszív tornyod lett, de majd ősszel koplalunk és szépen el fognak fogyni az olvasatlanok, legalábbis én így képzelem :)
  De amúgy ez a hónap szerintem sokaknak ilyen szapora lett, mindenhol jó nagy kupacokat látok, nálam is az lesz, de reméljük, hogy jókat vettünk és jól fogunk rajta szórakozni.
  Az olvasás miatt ne aggódj, majd idős nyugger néniként lelassulsz és a kis karosszékedben olvasod majd A gonosz pályát :) Addig meg hajrá pörgés, hajrá új projektek, én csak irigylem a lendületedet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Legyen igazad és fogyjon el a sok olvasatlan! :) Most neked felszabadult némi kapacitás, gondolom, hogy végeztél a sulival, úgyhogy pörgetheted a lapokat! :)
   Instagramon láttam már a zsákmányt, de várom a posztot is hozzá! :)
   Hát most ez a nyár nekem nem a fekvős pihenésről szól, de igen, ha nyugger leszek, legalább lesz mit olvasnom. :D Talán addigra eljutok az Elfújta a szélig! :D
   A lendületem saját magam számára is roppant meglepő, de szerintem ez egy ilyen öngerjesztő folyamat. Még egy másfél hónapig remélem, kitartok, aztán jöhet nekem is egy kis pihi. :)

   Törlés
 5. Micsoda kupac, kérem szépen, azt hittem, az enyém lesz a legnagyobb, de megelőztél. :)
  De teljesen jó könyveket szereztél be, és a nyáron úgyis böjtölni szoktunk. :)
  És éljen a nyári pörgés, ezt teljesen átérzem, én is belassultam megint az olvasással, de nem bánom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ilyen is ritkán fordul elő! :D PuPi meg még engem is megelőzött. :)
   Már csak a Szandi akciótól kell félni!
   Hajrá nyár továbbra is, ősszel majd kuckózhatunk eleget.

   Törlés
 6. Június hónapban a cosmo napos kuponnal megint jó pár könyvet beszereztünk meg rendeltünk is ! A párom megvette magának
  Donato Carrisi
  Démoni suttogás (Mila Vasquez 1.),
  Samuelson Paul A., Nordhaus William D.:Közgazdaságtan - bővített, átdolgozott kiadás
  Rendelés a könyvmolyképző kiadó oldaláról pedig a
  John Ajvide Lindqvist :Élőhalottak. Hogyan bánjunk velük? és

  Guillermo del Toro:A bukás

  Saját részemre pedig vásároltuk meg a
  Lesley Pearse:A múlt nyomában és a
  Rosanna Ley:A villa
  Rendeltük a Böszörményi Gyula :Borotva és penge ,valamint
  Sarah Addison Allen :A barackfa titka

  Olvasásra nem túlsok idő jut de belekezdtem a
  Jodi Picoult · Samantha van Leer :Sorok között (Sorok között 1.) Edig tetszik a könyv érdekes ahogy ugrál a valós élet és a könyvbe lévő történések között !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Látom, akkor nálad is inkább a beszerzés dominált, nem annyira az olvasás. :) Nem baj, majd biztos lesznek kevésbé sűrű időszakok, amikor te is el tudod olvasni ezt a sok szuper könyvet! :)

   Törlés
 7. Mindenki kimenőt adott magának erre a hónapra.:)) A júliust én is szeretném nullával zárni, főleg, hogy augusztusban szülinapot tartunk. >.<

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, de annyira, hogy most már tényleg megcsömörlöttem, főleg hogy olvasni sincs érkezésem mostanában. Szerintem sima ügy lesz a júliusi nulla, ha jól emlékszem, te is azt mondtad, hogy most nagyon elég volt a vásárlásból. :)

   Törlés
 8. Igen, de...
  de...
  De ha egyszer 790 a Burgess fiúk az újságosnál! *sopánkodó hang* Megkapom majd magamtól szülinapra.:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy ér. :)
   Én a Lírás meg a Libris akciókat nézegettem, aztán észbe kaptam, és bezártam gyorsan mindent.

   Törlés