2013-02-18

Brazil keratinos hajegyenesítés - kipróbáltam



Annak ellenére, hogy időnként hullámosításra is használom a hajvasalómat, mindig is egyenes, kezelhető hajról álmodoztam. Az enyém se nem hullámos, se nem egyenes, és persze a leghülyébb pontokon kanyarodik, az egyik tincs kifelé, a másik befelé, ó, és ezekből a hajszálakból rengeteget kaptam, úgyhogy legalább félévente járok ritkításra a fodrászomhoz.
Elsősorban nem is az egyenesítés vonzott, hanem az, hogy a kezeléstől állítólag puha és fényes lesz a haj, egy ilyen változás pedig pont ráfér a tincseimre, amelyeknek a hosszúsága mostanra egyéni rekordot döntött, úgyhogy a végük rendesen törik, rengeteg az Y-végű hajszálam.

A szépségszalon, ahol a műveletet végrehajtották rajtam, a következőket állítja a keratinos hajegyenesítésről:


javítja a haj szerkezetét és minőségét
tartósan csökkenti a haj göndörségét
kiegyenesíti, puhává, könnyen kezelhetővé, fényessé teszi a hajat
minden hajtípusra alkalmazható


A folyamat a következőképpen zajlott: 

Kétszer megmosták a hajamat - balzsamot nem használt a fodrász - ezután mindenféle formázást mellőzve megszárította. A száraz hajra kente fel a keratinos cuccot, úgy, mint a hajfestéket, azzal a különbséggel, hogy a hajtöveket kihagyta. Eleinte kellemes kakaóillatot éreztem, de rájöttem, hogy az csak azért van, hogy elnyomja a hatóanyag szagát, ami egyrészt nem túl fincsi, másrészt borzalmasan csípi a szemet. Ezt követően egy szexi nejlonsapka került a fejemre, ha jól rémlik, 20 percig ültem ebben, majd jött a szárítás. Itt kezdtem sajnálni nagyon a fodrász csajt, ugyanis ahogy egyenesre szárította, majd kivasalta a hajamat ezzel a kencével, óriási gőz csapott fel, ami még csípősebbnek bizonyult, mint a felkenéskor. Az ember azt gondolná, hogy egy ilyen anyag nem lehet jótékony hatással az égvilágon semmire, de szerencsére ez csak illúzió. Nagyjából két óra alatt végeztünk, három nap múlva mentem vissza egy semlegesítő mosásra, addig nem érhette víz a hajamat (amikor esik a hó, ezt elég nehéz kikerülni), meg semmilyen hajformázót és egyéb cuccot nem használhattam. Korábban hisztiztem itt is emiatt, mivel kétnaponta mosok hajat, azért egy kis hintőporral csaltam, a fújós száraz sampont nem mertem bevetni. Inkább a fejemre raktam hétfőn egy széles textilpántot, de így is borzalmasan éreztem magam. Életemben nem örültem még annyira hajmosásnak, mint azon a hétfői délutánon, ekkor már kaptam balzsamot is, majd a fodrász megint egyenesre szárította a hajamat. Vasalni már nem is kellett. 

Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi fog történni akkor, amikor magam mosok hajat és én is szárítom meg (körkeféhez meg ilyesmikhez tök béna vagyok, csak simán meg szoktam szárítani és kivasalni), és láss csodát, nem kellett a hajvasaló! Mászkáltam esőben, párában, hóban, de mindez meg se kottyant a hajamnak, csodálatosan egyenes maradt, pedig máskor a nedves időjárás mindig teljesen tönkrevágja a frizurámat. Most úgy érzem, mintha "kinyújtották" volna a hajszálaimat, mert fele olyan kevésnek érzem az egészet, sokkal kezelhetőbb, puhább és még csillog is, közben meg olyan, mintha 10 centit nőtt volna. :) 
Nem tudom, hogy igazán göndör haj esetén mi a helyzet, mennyire tartós, ha jól tudom, ilyen esetben kétszer is el szokták végezni a kezelést, de itt találtok egy előtte-utána képet arról, hogy mit művel a keratin a göndör fürtökkel. 

Külön öröm volt számomra, hogy ez a szépségszalon éppen a második szülinapját ünnepli, úgyhogy minden vendég egy ajándékcsomaggal távozhat ebben a hónapban, ráadásul annyiszor, ahány alkalommal igénybe vesz egy szolgáltatást. Így gazdagabb lettem két pumpálós hajegyenesítő-krémmel, egy leave-in hidratálóval, egy hajhabbal, egy hidratáló spray-vel, egy gumi állagú, eperfagyira hasonlító hajegyenesítő waxszal meg volt még egy kence, aminek most nem jut eszembe a funkciója. Ó, mert közben nem bírtam megállni, mert bejelentkeztem a kozmetikusukhoz is, aki meg szépen lecsiszolta valami vákuumos gyémántfejes csiszolóval a bőrömet, meg rárakott mindenféle pakolást, most olyan feszes a pofim, hogy majd kidurran! Tiszta luxuscicának éreztem magam így az elmúlt egy hétben, bár most annyi professzionális hajápolóm lett, hogy ha otthon fodrászkodom, szerintem azt is hasonlóan fogom megélni :)


Négy héttel később pedig ez a helyzet.

4 megjegyzés:

  1. Vá, ezek szerint nemcsak nekem van olyan hülye hajam (elnézést a hajadtól). Van benne göndör, hullámos, egyenes.

    VálaszTörlés
  2. A legjobb kombó! Semmit nem lehet vele csinálni, főleg ha még sok is van belőle. Most ez a cucc egy kicsit kordában tartja... Te vasalni szoktad egyébként?

    VálaszTörlés
  3. Nem, szinte semmit nem csinálok vele.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jo lety a hajad. Azt megirnad legyszives hol es kinel csinaltattad?

    VálaszTörlés